Söderling: Zatím je to tu pro mě hodně jednoduché

28. 5. 2010, 16:49
Rozhovory 7
Loni v Paříži zastavil neporazitelného Nadala a dokráčel až do finále. Letos Robin Söderling odehrál zatím dva zápasy, v nichž ztratil dohromady jen sedm gamů. Není důležité jak hraju, ale že postupuju. I když to bylo takové tréninkové tempo, řekl Švéd po výhrách nad Recouderkem a Dentem.
Profily hráčů
Robin Söderling

Měl jste velice dobrý začátek. Překvapilo vás, jak rychlé a zdánlivě jednoduché to bylo?
Ano, samozřejmě, ve 2. kole neočekáváte rychlou výhru. Ale jak jste řekl, hrál jsem dobře, měl jsem dobrý začátek. Brejknul jsem jeho první game a můj první servis byl opravdu skvělý. Takže ano, dnes to byl pro mě dobrý den.

Co vaše kondice, bylo to stejné jako jiné dny? Vypadal jste mnohem pomaleji.
Ano, bylo to jiné. Byla velká zima a trochu i vítr. Takže to bylo jiné. Nebyl to zrovna nejjednodušší den pro hru, ale vypořádal jsem se s tím poměrně dobře.

Nedělalo vám potíže se koncentrovat?
Ne, víte, už jsem hrál spoustu zápasů, takže vím, že se může stát cokoliv. Musíte být stále koncentrovaný, protože jinak se stav zápasu může velice rychle otočit.

Soustředil jsem se až do konce zápasu a to mi pomohlo, protože poslední hru Taylor odehrál nejlépe.

Máte za sebou dva krátké zápasy a dvě jednoduché výhry. Víte jak jste hrál nebo uvědomujete si, jaké věci by vám mohli pomoci v dalším tažení na tomto turnaji? Nebo je těžké tohle posoudit?
Nepřemýšlel jsem o tom. Jsem šťastný z těchto dvou výher. A jak jsem řekl předtím, nezáleží na tom, jak hrajete. Důležité je, že jsem dva zápasy vyhrál a jsem ve 3. kole. A opět jsem dostal novou šanci, jak zahrát ještě lepší zápas.

Samozřejmě se cítím dobře. Vyhrál jsem dva zápasy v šesti setech a nestrávil jsem na kurtě příliš mnoho času, takže se cítím svěží a připravený na další kolo. Zatím to bylo dost jednoduché.

Už jste někdy hrál třísetový zápas, který by trval 1 hodinu a 11 minut?
Ne, nepamatuji, možná, že takový zápas už jsem hrál, ale nepamatuji si.

Vím, že teď jsme na Roland Garrosu a každý mluví o vaší loňské zdejší cestě. Promiňte, ale já jsem Ital, v září budete hrát Davis Cup proti Itálii. Zajímalo by mě, jak Davis Cup vnímáte, protože je to turnaj, který je vám momentálně hodně vzdálený? Protože momentálně jste jediným Švédem, který figuruje na předním příčkách. Byly časy, kdy bylo pět, šest Švédů v top 10. Vidíte nějakou změnu v budoucnu a proč si myslíte, že situace je tak špatná? Jestli si dobře pamatuji, tak ve Švédsku je pouze jeden tenista a dvě tenistky. Poprvé, kdy je víc hráček než hráčů.
Ano, ale myslím si, že pro zemi s 9 miliony obyvatel je to pořád dobrý výsledek mít v top 10 jednoho muže a dvě ženy v hlavní soutěži grandslamu.

Samozřejmě pokud to srovnáme s dobou před dvaceti lety, tak je to špatné. Ale řekl bych, že se zase dostáváme zpět. Máme několik dobrých juniorů. Samozřejmě to ještě nějakou dobu potrvá, ale doufám, že za pár let bude opět na turnajích mnohem více švédských hráčů.

Je tam pouze Joachim Johansson, kdo by mohl s vámi hrát, nebo je tam ještě někdo další?
Vinciguerra hrál několik zápasů a pokud je zdravý, tak je to výborný hráč, stejně jako Pim Pim (Joachim Johansson). Samozřejmě nemáme tolik hráčů, ale myslím, že když budeme hrát všichni dobře a budeme zdraví, tak máme dobrý tým.

Hodláte vyhrát?
Ano, při nejmenším se o to pokusíme.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, rolandgarros.com

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
A ted se na něj dívám s Montanesem. To, že se o něm psalo jak září bylo vážně trochu scestný. Jak psal romismak, ještě neměl těžšího soupeře. Ted hraje s Montanesem a už to tak jednoduchý neni..
Reagovat
smazaný uživatel
Tiez pozeram prave na eurosporte a nehra az tak zle ked to porovnam ako hral s Rochusom tak je to o 500% lepsie, hlavne mu tam padaju tie jeho ,,pecky,, k lajnam a hraje zase silovo k lajnam, dobry servis, no neviem hraje lepsie ako som dufal ale stale neviem ako bude hrat proti hracom s dobrym returnom- rad by som ho videl napr. proti Davidovi Ferrerovi, ktory by mu uplne vsetko vratil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak špatně nehraje, ale že by nějak zářil, to zase ne. Uvidíme, ještě je do finále cesta dlouhá...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak minulorocny Soderling by zmetol Montanesa 3:0 bez straty podania:D Lenze ten Soderling svojimi ranami a agresivnou hrou znicil aj Rafu:D Ci bude hrat s Cilicom alebo Mayerom bude to boj mozno aj 5 setov..
Reagovat
smazaný uživatel
Zametl s Rafou, ale zas to musíme pohlídat, s Rafou, kterej už v tu dobu měl problémy s koleny. Tím Soderlingův výkon nijak neznehodnocuju, ale víš jak:) Uvidíme dál, pokusim se jeho další zápas vidět
Reagovat
smazaný uživatel
No hraje s Cilicom dalsi matchik:)
Neviem neviem Cilic od AO nepodava dake super vykony, na antuke vobec ne cize fakt bude to o tom kto z nich dvoch sa skor priblizi k svojym optimalnym vykonom ale podam si asi ze bude vela gamov:D to bude dako 6:4 5:7 7:6 atd.....:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Je jich 9mil. a mají tedy jen ony 3 zmiňované hráče (hráč,hráčka). No a nás je něco málo přes 10mil., což není o tolik a hráčů máme daleko víc!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist