Söderling se v Bastadu prodral do finále. Čeká ho Almagro

17. 7. 2010, 18:11
Aktuality 1
ATP BASTAD - Robin Söderling má stále šanci obhájit v Bastadu loňský triumf. Švédský tenista však na domácí antuce zatím ve všech zápasech ztratil set a ve finále narazí na rozjetého Španěla Almagra.
Robin Söderling

Robin Söderling na French Open obhájil loňské finále, ve kterém stejně jako na následném Wimbledonu prohrál až se současnou světovou jedničkou Nadalem. Na domácím antukovém podniku je tak jako nejvýše nasazený, navíc obhájce titulu, největším favoritem.

Švédský tenista však už v prvním kole ztratil set s krajanem Vinciguerrou a včera protrpěl postup přes Itala Seppiho, se kterým byl dvakrát na pokraji vyřazení. Ani dnešní semifinále se neobešlo bez problémů. Pětadvacetiletý Seveřan narazil na Davida Ferrera, který v této sezoně na antuce vyhrál nejvíce zápasů ze všech tenistů.

Naposledy se tito hráči střetli letos ve Wimbledonu a z výhry se po pětisetové bitvě radoval Söderling. V úvodního dnešního souboje ale navázal na předchozího zápasy v Bastadu. V prvním setu na returnu uhrál jen šest fiftýnů a prohrál 4-6. Rychlejší prohru odvracel jen osmi zažehnanými brejkboly.

Pak ale změnil hru a především díky vynikajícímu servisu zápas otočil. Ve druhém a třetím setu ztratil po podání dohromady jen pět fiftýnů a nakonec po výhře 4-6 6-3 6-2 postoupil do čtvrtého letošního finále. Bilanci vzájemných zápasů upravil už na 7-2 ze svého pohledu.

O celkově šestý titul bude usilovat proti dalšímu Španělovi Nicolasi Almagrovi. Ten je ve Švédsku v mnohem lepší formě od úvodu turnaje, což dnes potvrdil deklasováním krajana Tommyho Robredo. Ten sice včera vyřadil druhého nasazeného Verdaska, proti Almagrovi ale prohrál 9 z deseti úvodních gamů a nakonec padl hladce 1-6 3-6.

Čtyřiadvacetiletý Almagro postoupil do osmého finále a opět se tak stalo na antukovém klání. Získat může šestý titul a pomoci mu k tomu mají i poslední dvě výhry nad Söderlingem na dvorcích s oranžovou drtí. Před rokem však Švéda v Bastadu na cestě za titulem ve čtvrtfinále nezastavil. Jednu ze dvou finálových porážek si Almagro připsal před třemi lety právě ve Švédsku.

- ATP 250 BASTAD (Švédsko, antuka, 450.000 eur) -
sobotní výsledky (17. 07. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Söderling (1-Švéd.) - Ferrer (3-Šp.) 4-6 6-3 6-2
Almagro (4-Šp.) - Robredo (5-Šp.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
No první dva sety zase bída celkem. Takový bez šťávy mi přišel, pak se David položil, v jednom gamu vyházel tři forehandy a bylo vymalováno. Třetí set už jsem neviděl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist