Söderling poprvé pod Pistolesim: Titul bez ztráty setu

9. 1. 2011, 10:02
Aktuality 11
ATP BRISBANE - Robin Söderling po pár týdnech spolupráce s novým koučem Claudiem Pistolesim odehrál první turnaje a v Brisbane potvrdil roli nasazené jedničky. Soutěží proplul prošel bez ztráty setu a po finálové výhře nad obhájcem prvenství Andym Roddickem získal sedmý titul.
Profily hráčů
Robin Söderling

Robin Söderling během celého týdne potvrzoval roli favorita. Během pěti utkání neprohrál set a s žádným soupeřem nemusel ani do tie-breaku. Jediné podání mu v semifinále sebral český tenista Radek Štěpánek.

Také v dnešním finále proti obhájci titulu Andymu Roddickovi se opíral o silný forhend a především podání, po němž zaznamenal 16 es. Američan totiž dokázal na returnu bodovat v průměru jen při každé páté výměně, což nestačilo na vypracování ani na jediného brejkbolu. 

"Většinou to bývám já, kdo má lepší servis. Dnes ale vždy, když jsem vycítil šanci, přišlo jedno z jeho velkých podání," povzdechl si Roddick, který v Brisbane v každém zápase alespoň jednou ztratil podání. Ve finále, které se kvůli dešti hrálo stejně jako zápasy během téměř celého týdne po zataženou střechou, kapituloval dvakrát. Nakonec po hodině a půl podlehl 3-6 5-7. 

Po vítězství si šel Söderling potřást rukou se svým novým koučem Claudiem Pistolesim. "Pracujeme spolu pár týdnů, tohle je náš první turnaj a zatím to jde docela dobře, ne?" usmíval se Švéd, který se tímto výsledkem zařadil ke spolufavoritům úvodního grandslamového turnaje v Melbourne. Tam ale v kariéře ještě nikdy nepřešel druhé kolo.

Dnešní fnálový zápas byl ve druhém setu za stavu 4-4 přerušen, neboť vítr na kurt foukal déšť mezerami k odvětrávání. "Nechci se zranit před Australian Open," říkal Roddick rozhodčímu. "Jen jsem se chtěl ujistit, že nehrajeme na kluzkém povrchu," dodal po zápase a zároveň žertem nabídl moknoucím divákům v horních řadách k prodeji deštníky.

"Miluju tenhle turnaj. Ale už jsem dříve řekl, že mým cílem je Melbourne," přiznal osmadvacetiletý rodák z Texasu, jenž na turnaji nasázel 54 es. Už na začátku týdne slíbil, že za každé daruje 100 dolarů lidem postiženým poveďněmi, které v těchto dnech sužují právě oblast kolem Brisbane. Od konce listopadu už následky povodní zemřelo 10 lidí a postiženo bylo přes 200 tisíc obyvatel Queenslandu. 

Sestřih zápasu Söderling - Roddick:

- ATP 250 BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 422.300 dolarů) -
nedělní výsledky (09. 01. 2011)

Dvouhra - finále:
Söderling (1-Švéd.) - Roddick (2-USA) 6-3 7-5
esa: 16 - 12
brejkboly: 2/10 - 0/0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Robin hral uzasne. Nakonec byl proti nemu nejuspesnejsi Rada. To mu je sice uz k nicemu,ale je to pravda. Andy opet ukazal svou americkou povahu. Videl, ze to dnes nepujde,tak hledal sebemensi duvod se hadat. A brzy se mu naskytlo hned nekolik. Chybne vyroky caroveho i vlhko na kurtu. Kdyby v pohode vedl, tak mu to urcite nevadilo. Zase mi trochu zvedl mandle a opet jsem si uvedomila, ze ho moc nemusim. Kritizuje se Rafa, kvuli svym ritualum,ale mne osobne jde vic na nervy Andyho nejmene o 3 cisla vetsi tricko, ktere si stale upravuje. Nezbytna siltovka, z ktere po par gemech kape bud voda nebo pot, kolikrat ma na ni poradne potni mapy a poskrabavani tentokrat vpredu mezi nohama, coz se mne zda nechutnejsi vice,jak u Rafy. Sice zaverecnou reci o darovani penez si to trochu vylepsil, ale presto je to namysleny AMERICAN.Robin hral suverene a mel cely zapas pod kontrolou. Gratulace ke 4.mistu v zebricku ATP. Urcite v soucasne dobe spravedliva zmena.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to je jednoduché říci o Roddickovi, že je namyšlený... Ale ono to není úplně tak pravda. Je to akorát typickej Američan s velkým sebevědomým, což bychom se měli právě od Američanů učit a to věřit si, protože to právě Čechy hodně sráží a to nejen ve sportu, ale celkově v životě. Nejhorší je pak, když někdo holduje hlášce: Není důležité vyhrát, ale zůčastnit se... Nejlepší je se řídit tímto: Být druhý znamená být poslední... To, že se A-Rod někde podrbe a že si zvedá tričko - :D. Já bych chtěl vidět Vás, zda byste se za celej zápas nepodrbali... Jinak k Robinovi - jeho hra je na high levelu a letos to s ním nebudou mít Rafa s Fedexem na Slams vůbec jednoduchý... Myslím si, že má na to letos něco pořádnýho vyhrát - minimálně Master, možná i Slam - We will se... K A-Rodovi - každopádně zlepšení vůči minulý sezoně, akorát ten servis by se měl zase vrátit, tam kde byl poslední roky... Jinak return solidní, údery od baseliny taky, náběhy na síť už mají taky slušnou kvalitu... Uvidí se v Melbourne!
Reagovat
a.magerova
Robinovi moc gratuluji, je super, že s novým trenérem má úspěchy na dvorci. Ale na Magnuse (když nebyl zbytečně moc ostříhaný) se koukalo mnohem líp :-))

tomasinho dík za módní okénko, které jsem zahlídla vede u diskuze pod článkem z Kataru. Dřív jsem to čítávala celé, dnes už jen rychle proroluji bez většího čtení, ale odkazy na stránky mě upoutaly. Verdasco bude takový sladký (líbí se mi to triko).
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač, zbytek máš i v článku s Kvitovou, tam je dodán i Del Potro a Verdascův i bílý outfit.
Reagovat
a.magerova
Jo už jsem si našla, že jste módu probírali i vedle u Kvitové :-))
No i ta bílá varianta Verdasca je super.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Fernandove obě trika jsou krásné, taktéž Murrayho jednoduché není špatné, akorát u Tsongy se mi líbí jen bílá varianta. A zbytek už jsem popsal vedle.
Reagovat
a.magerova
No tak jsem prolustrovala i ta trika Tsongy a líbí se mi obě varianty, no jo... čmáranice na triku, to je moje :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
hlavně, aby si zase nenechal narůst ty divný polodlouhý vlasy, se kterýma vypadal jako cikánský vekslák. Naopak v krátkém sestřihu vypadá suprově, jako pravý španělský grand.
Reagovat
a.magerova
Kurňa nevíš co se holkám líbí!!!
Přesně ty polodlouhé z něj dělají kluka k sežrání :-))
Reagovat
a.magerova
http://foto.osobnosti.cz/fernando-verdasco-485515
Reagovat
Stan_Borowitz
jen jsem citoval svou partnerku. Ona je spíš na mužné typy, proto je taky se mnou :-) Inu, nemůžou mít všichni stejný vkus. Foto dobrý, i když z mého (mužského) pohledu tady zase vypadá trochu jako gay... Jinak ze Španělů je to rozhodně můj oblíbenec a neustále čekám na jeho první výhru nad Nadalem. Snad se letos dočkám, třeba v repríze semifinále AO...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist