Söderling má první titul z turnaje Masters. Ovládl Paříž

14. 11. 2010, 16:53
Aktuality 46
ATP PAŘÍŽ - Paříž je jeho městem zaslíbeným. Robin Söderling ve francouzské metropoli po grandslamových finále slaví také premiérový titul z turnaje série Masters 1000. Šestadvacetiletý Švéd v dnešním finále porazil domácího Gaela Monfilse, který 'pouze' vyrovnal svůj loňský výsledek.
Profily hráčů
Robin Söderling

Oba finalisté v sobotu absolvovali dramatické semifinálové bitvy, v nichž oba museli odvracet mečboly. Nejprve Robin Söderling zdolal domácího Llodru a následně Gael Monfils zastavil Federera. 

A právě pár hodin odpočinku navíc dnes Söderlingovi 'bodlo'. Ani v třetím vzájemném duelu nedovolil svému soupeři uhrát ani set, přičemž dnes v hale Bercy nečelil jedinému brejkbolu a vyhrál 6-1 7-6.

Šestadvacetiletý Švéd tak při debutu ve finále turnaje série Masters 1000 nezaváhal a slaví premiérový titul. Na Paříž má vůbec skvělé vzpomínky, loni i letos hrál finále French Open.

"Je to skvělý pocit. Ve finále moc dobrou bilanci nemám, obzvláště ne tady v Paříži," řekl Söderling. "Před zápasem jsem byl pořádně nervózní, skoro celou noc jsem ani nespal... když jsem dnes vyhrál poslední fiftýn, vše ze mě spadlo a já se cítil tak šťastný a uvolněný," dodal.

Čtyřiadvacetiletý Monfils neuspěl v pařížském finále druhý rok po sobě. Loni nestačil na Srba Novaka Djokoviče.

"Včera jsem ztratil hodně energie a dnes jsem nebyl schopný najít dostatek sil, které bych k vítězství potřeboval," uvedl Monfils. 

Söderling bude světovou čtyřkou
Söderling se díky cennému triumfu může vedle prémie 450 tisíc eur těšit také na nejlepší umístění v žebříčku v kariéře. V novém vydání si polepší o jednu příčku a ze čtvrté pozice sesadí Brita Andyho Murrayho.

Rodák z Tibra je prvním švédským vítězem turnaje Masters od roku 2000, kdy Thomas Enqvist triumfoval v Cincinnati. Enqvist je zároveň posledním švédským vítězem pařížského turnaje.


- ATP 1000 PAŘÍŽ (Francie, tv. povrch / hala, 2.750.000 eur) -
nedělní výsledky (14. 11. 2010)

Dvouhra - finále:
Söderling (4-Švéd.) - Monfils (12-Fr.) 6-1 7-6(1)

Čtyřhra - finále:
Bhúpathí/Mirnyj (6-Ind./Běl.) - Knowles/Ram (Bah./Izr.) 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
To,že ti dal přes držku nějaký jeden fanoušek Federera ještě neznamená,že musíš urážet a provokovat všechny jeho slušné fanoušky,natož Federera samého....Dal ti snad přes držku Federer,že mu stále nadáváš? Ti lidé,co chodí sem na tento portál a fandí Rogerovi nemohou za to,že ti dal nějakej vypitej Rogerův fanda na hubu....ne všichni ti,ktří fandí Rogerovi,jsou špatní....Když jsem sem přišel,tvoje komentáře se mi ani trochu nelíbily,ale budiž,každý má právo na názor....ale to jak tady stále píše o "elegounovi,fanatických elegoších" atd je trochu na hlavu,nemyslíš? Neházej všechny do jednoho pytle
Reagovat
smazaný uživatel
Podle toho jak se Barney chová, tak si nic jiného nezaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec bych se nezlobil, kdyby vám všem do jednoho někdo porozbíjel držky tak, jako se už to několikrát stalo mě. Ale musím se vám k něčemu přiznat, že už jsem na svou blbost něklikrát doplatil. Například mi jeden radikální elegánovec dal přes držku jenom proto, že jsem nefandil právě tomuto arogantovi ze Švajcu!
Nic jiného si ani nezasloužíte!
Reagovat
smazaný uživatel
Pomsta bude sladká, elegánovci!
Reagovat
smazaný uživatel
Právě kvůli tomuto do vás stále rýpu!
Reagovat
smazaný uživatel
už jseš s tím fejkováním nicků "l" "I" trapnej, ubožáku zakomplexovanej..

Alespoň je vidět, co má Federer za fans!
Reagovat
smazaný uživatel
Uz jsi s tim kopirovanim Barneyho trapny, vzdyt to ani neumis...
Reagovat
smazaný uživatel
Hele ani se mu nedivím, že ti dal do držky... já kdyby jsem tě jenom viděl, tak bych o tebe musel zlomit násadu od krumpáče. Jsi zakomplexovanej chudák.
Reagovat
smazaný uživatel
Hošane, nemáš příliš dlouhé vedení? Pořád nechápeš, že ten stupidní text o "rozbíjení držky" nepsal Barney, ale provokatér, který využil starý trik se záměnou písmen l a I v nicku revival.Barney?
Reagovat
smazaný uživatel
to je úplně jedno... deb.l jako deb.l
Reagovat
smazaný uživatel
Další takovej :) Tohle je diskuze o tenise,ne hodina českého jazyka :) nechápu,proč tady takhle slovíčkaříš,stejně to tu nikoho nezajímá,nikdo si nevšímá nějakých čárek,to jenom pan rejpal za nemá nic jiného na práci....ty jsi musel být profesor českého jazyka,jinak to není možný :) dobře,holt a hold beru,ale jestli napíšu kdyby jste nebo kdybyste,Youznyho nebo Južného,je to snad jedno,každý rozumný člověk to pochopí....
Sice možná nepíše extra učeně,ale aspon píšu k tématu,neprovokuju jako ty

Připomínáš mi Mappeda,který nám tu v létě psal review pořádu O češtině
Reagovat
Ananas
Sem rád že si zpátky Barney. Dlouho sem se totiž už na tomdle portálu nezasmál ale ted když si tu čtu tvé komentáře(které jsou většinou zcestné)tak se můžu potrhat smíchy nad tvým vyjdřavoním!:))
Reagovat
smazaný uživatel
Milánku, není spíš k smíchu tvůj psaný projev? Pokud už někdo někoho kritizuje, mohlo by to mít aspoň úroveň. Sám nic zajímavého pro čtenáře nesesmolí, ale plky si neodpustí. Typický čecháček na internetové diskuzi.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi typický de.il na internetové diskuzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandům našeho "forever nambr van" letos pěkně tečou nervy :-D
Nějak moc to žereš, hošane, je to jenom sport. Komu budeš fandit po Rožérově odchodu?
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj bezmocný vztek je pro mě tou nejkrásnější odměnou, žolíku :DDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
no jasně... běž se vybrečet mamince, že tě tady nikdo nemá rád
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte kdy se losuje turnaj mistrů?
Reagovat
smazaný uživatel
Hrozně moc se omlouvám,že jsem se přepsal o jedno písmeno,strašně se moc se stalo :) zrovna ty jsi ten správnej,co tu má koho co poučovat....jedinej,kdo se tu ztrapnuje jsi ty,jenže o tobě už každý ví,co jsi zač....jsi asi takovej odborník na tenis jako lopata43,ale ten aspon píše k tématu, i když hovadiny... klidně si tady zvracej dál,však uvidíme,kdo tu bude nakonec za blba....
Reagovat
smazaný uživatel
Prý přepsal o jedno písmeno :-))) Looser patří mezi běžné patvary pubertálů plácajících na internetu. Další jsou třeba hold, aby jste, kdyby jste, aby jsi, vsázet, 5ti, 30-tiletý, 90tých, Verdasca, Youzhnyho. O mezerách za čárkou a tečkou ve větě mnozí z nich taky nemají ani tušení, že pane Tome.
Reagovat
smazaný uživatel
čóóveče... ty, ale hold musíš mít težkej život tady na netu:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Barney,ty jsi totální pablb a bezmozek.....každej může mít na kteréhokoliv hráče svůj názor,ale ty nediskutuješ o tenise,ty tady jenom provokuješ.....na diskuzích jsi hrdina,ale v reálu budeš looser,co nic nedokáže (soudě podle tvých příspěvků)
Reagovat
smazaný uživatel
pane TomeRožírkuFedírku, a ten "looser" je co za termín? Když nevíš, jak se to slovo píše, tak ho raději nepoužívej, vyvaruješ se tak dalšímu ztrapnění :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
a.magorova: "A ať jsou fanoušci v hale Bercy jací chtěj, hlavně, že Rogerovi zatleskaj až jim v neděli vítěznou řeč přednese francouzsky"

Tak tleskalo se tam poměrně dost, ale po elegounovi ani památky :DDDD
Reagovat
a.magerova
revival.Barney: jo dík za včerejší osobní vzkaz, musím ještě zjistit, jestli vypisuješ i ostatním nebo jen já jsem Tvá vyvolená :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To vis, ze vypisuje i nekomu jinemu nez tobe. Treba ja uz jsem od nej jednu "zpravu" dostal vcera.
Reagovat
smazaný uživatel
to víš, je potřeba pogratulovat fanatickým fans k "vynikajícímu" výkonu, vašeho gentlemana, který je specialistou na pálení mečbolů a machrování na čárové rozhodčí :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tie slová "fanatickým fans" ma skutočne pobavili, prepáč ale nepoznám väčšieho fanatika a človeka, ktorý berie tenis tak vážne ako ty.
Reagovat
smazaný uživatel
tak moment... já jsem taky fanatik a žádnou zprávu jsem od Rejpala nedostal :-/
Reagovat
a.magerova
No to víš ... asi se málo snažíš, příště zkus pochválit třeba i Rogerův outfit... to zabere vždy !!!
Reagovat
smazaný uživatel
dobrý nápad, ale to raději nechám na tobě :) já obdivuji jeho styl hry a hlavně je to gentleman jak se patří
Reagovat
smazaný uživatel
NA WTF v Londyne to bude dost zaujimave kolko kto urve bodov. Vsetci obhaju 400bodov za 2 vyhry- teda Soderling, Murray, Federer aj Djokovic. Nadal neobhajuje nic. Od Berdycha s Ferrerom necakam nic a Roddick uvidime co predvedie.. Soderling sa dostane na 4.miesto pred Murrayho a tym padom kludne moze byt napr. skupina- Federer, Djokovic, Murray, Roddick- co by bolo dost zaujimave:D Inak Soderling cisto teoreticky moze byt po AO 2.ka kedze tam vyletel v prvom kole a moze teraz na WTF aj na AO ziskat kopu bodov- zalezi od Rogera kolko uhra teraz a ci obhaji AO ale ak ne tak su tam moznnosti ze by Soderling bol dvojka na daky cas. Inac dnesne finale skoda ze Monfils bol polovicny cakal som 3setovu dramu. Na Londyn sa tesim lebo nema ziadneho favorita- myslim si ze okrem Ferrera s Berdychom mozu vyhrat ostatni 6- pripadne Roddick asi ne tak 5ti kludne mozu vyhrat co je fakt dobre ze nejde tam nikto v jasnej pozicii.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že je úplne zbytočné robiť akékoľvek predpovede na turnaj majstrov, vyhrať ho môžu všetci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, jasny favorit neni, ale vsichni? To zase ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych, Ferrer su urcite bez sance- aspon moj nazor- Berdych na zaklade poslednych tyzdnov a Ferrer na zaklade toho ze kedze sa hra v hale na harde dolezity je servis a ten ma vacsina z top 8 lepsi ako on- plus on by mal sance keby bol WTF na antuke. Myslim ze Ferrer a Berdych urcite nepostupia zo skupiny. Robit predpovede je fakt blbost lebo treba pockat na rozlosovanie skupin- pricom to ze Soderling sa dostal pred Murrayho neni vobec dobre lebo jedna skupina moze takto byt ovela tazsia ako ta druha.
Reagovat
smazaný uživatel
Netreba zabúdať, že to tam je celkom pomalé, čo napríklad takému Davidovi alebo Rafánkovi dosť pomôže a pri dnešnej situácii v top10 som presvedčený, že môže vyhrať aj taký Berdych. Asi to preháňam ale bude to ešte zaujímavé, to mi verte.
Reagovat
darek.vrana
Myslím, že Berdych je tak nevyzpytatelný, že bych se zdržel jakýchkoliv předpovědí. Může se jedním zápasem chytit a dojít daleko. U něj forma nikdy nebyla moc stabilní, jeden turnaj se povede, pak několik ne a tak pořád dokola.
Reagovat
smazaný uživatel
O Rafovi netreba hovorit - ukazal ze vie vyhrat na US open, aj servovat na urovni sa naucil plus kopu casu mal na regenaraciu- on je podla mna naj favorit- i ked len mierny lebo fakt viaceho je na tom rovnako, ale Ferrer neviem fakt si pomoct- ok vyhral Valenciu ale keby sa to nehralo doma a finale Soderling traged mu daroval tak nemyslim si ze na harde Ferrer ma na to aby porazil hocikoho mimo Berdycha. Som zvedavy dost na Murrayho- bude hrat doma a tak ci zas nezvladne ten tlak alebo naopak konecne zacne hrat poriadne- on na harde vzdy to vedel-koniec koncov Sanghaj, Toronto vyhral myslim ze to bude zaujimave dost- inak ze sa nezucastnia minulorocni finalisti tak to je naozaj asi paradox ze ani vitaz ani porazeny finalista nejsu tam:D
Reagovat
smazaný uživatel
Nedovedu si predstavit Berdycha, ze by v teto forme dokazal vyhrat Turnaj mistru. Minuly rok se taky na konci roku probral Davydenko, ale ten hral v te dobe famozne, coz zatim teda Berdych za posledni dva mesice nehraje. Ze skupin postoupi prvni ctyri hraci sveta, prekvapit muze Soderling. Shodneme se v tom, ze Berdych ani Ferrer ocekavani nenaplni. Jedina vyhra Ferrera by mohla vest prave pres Berdycha, ale ja bych ho jeste neodepisoval, vzdyt v roce 2007 se taky probral koncem roku a na Turnaji mistru hral finale. Dale Roddick: tam nevim, pokud by do skupiny dostal Djokera s Rogerem a jeste treba Murrayho, jsou jeho sance minimalni. Prave Murray asi bude jednim z postupujicich a zahraje si podle meho nazoru minimalne semifinale. Taky zalezi na tom, s kym bude ve skupine. Sice ve Valencii a v Parizi nehral nic moc, ale ma tyden na pripravu, on se zvedne a navic hraje doma. Kdyby byl Roger ve skupine treba s A-Rodem, Djokerem a Rafou, ma jiste sance na postup pres vsechny, protoze jeho forma na konci roku graduje, od navratu na kurty v Sanghaji to ma na zapasy 16:2, z toho 13 vyhral v rade, proto si myslim, ze on bude druhym semifinalistou. Ale zbytecne predbihame, pockame si na los.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak kdyby se Roger dostal do skupiny prave s A-Rodem, Djokerem a Rafou, je to ten nejtezsi mozny los.
Reagovat
smazaný uživatel
Som rad ze aspon dakto suhlasi ze Berdych a Ferer maju najmensie sance- samozrejme moze sa stat hocico ale oni dvaja su podla mna zatial jediny co si mysllmi ze nevyhraju- ostatni mozu vyhrat zalezi podla skupin- inak Roger s RAfom v skupine byt nemozu lebo sa to losuje - ze kazdy z paru ide do inej skupiny, cize 1- 2 idu inde, 3-4 idu inde , 5-6 inde a 7-8 inde- a Roger je dvojka, Rafa jednicka budu najvyssie nasaadeny vo vsojich skupinach- preto som pisal ze jedna skupina moze byt tazka druha lahka- lebo Berdych je 6ka a Ferer 7cka- cize obaja mozu byt v jednej skupine. a naopak v jednej skupine moze byt Rafa, Novak, Murray alebo Roger, Novak, Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Inak najlahsia skupina pre Rogera by urcite bola ze 4ka Soderling, 6.Berdych a 7-8 Ferrer, Roddick je fuk Ferrera na harde musi dat a na Roddicka vie. Na druhej strane pre Rafu najtazsia skupina by bola 3. Djoker, 5. murary a 8. Roddick. Tam by asi Rafa nepostupil. ale nechcem uz spekulovat pockam si na los a dufam ze budu obe skupiny vyrovnane a fakt sa nestane to ze Berdych-Ferer budu spolu lebo to bude urcite lahsia skupina a ti dvaja co budu s Fererom a Berdychom ak nepostupia tak su mantaci:D
Reagovat
Forsberg.Peter
Toto se stát samozřejmě nemůže. Roger s Rafou velí každej svojí skupině.
Reagovat
smazaný uživatel
ááá pozor, elegošova forma GRADUJE!!! :DDD Jeho forma graduje tak, že jakmile nepromění mečbol, tak se sesype a vyháže z kurtu jak labilní greenhorn :DDDDDD

Dokonce vyhrál turnaj 500 a 250 !!!!!!!!!!!! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych si pral, aby mel Roger co nejsnazsi soupere, ale to si vazne musime pockat na los. Kazdopadne doufam, ze na Turnaji mistru uvidime dostatek kvalitniho tenisu. V mem pripade hlavne od Rogera s A-Rodem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist