Söderling: Loni jsem se toho hodně naučil. Jsem teď silnější

23. 6. 2010, 13:20
Rozhovory 2
Robin Söderling stejně jako před rokem vstoupil do Wimbledonu bez přípravného turnaje na trávě, neboť se po finále na French Open cítil unavený. Letos je však zkušenější a v prvním kole zametl s Gineprim. Minulá sezona mi dala spoustu nových poznatků, díky nimž jsem teď silnější, říká pětadvacetiletý Švéd.
Profily hráčů
Robin Söderling

Dlouho jste nebyl na žádném turnaji. Proč jste se před Wimbledonem rozhodl nehrát?
Je to stejné jako minulý rok. Byl jsem přihlášený na turnaj v Halle, ale na Roland Garros jsem hrál spoustu zápasů. Po Paříži jsem se cítil stejně jako loni. V neděli jsem dohrál finále a další den jsem měl být už v Halle. Bylo toho trochu moc. Chtěl jsem odpočívat a mít týden pauzu a další týden jít opět do tréninku. Proto jsem na trávě odehrál jen exhibiční zápas s Davidem Ferrerem (Söderling vyhrál 7-6 6-4).

V Paříži jste zažil dva dost náročné týdny.
Ano.

Samozřejmě máte zkušenosti z minulého roku. Jak se vypořádáte s emocemi a velkými fyzickými nároky v následujících dnech?
Letos je to trochu snadnější. Loni to bylo těžší. Hrál jsem své první grandslamové finále, a to pro mě bylo fantastické. Více jak týden po skončení turnaje jsem byl unavený. Ale letos je to o něco jednodušší. Cítil jsem se fit už po pár dnech odpočinku. Myslím, že jsem se toho z loňského Roland Garrosu hodně naučil. Možná ne jen z Roland Garrosu, ale celkově za celý rok, protože jsem hrál spoustu velkých zápasů proti nejlepším hráčům.

Ještě neznáme vašeho dalšího soupeře, bude jím buď Granollers nebo Frederico Gil z Portugalska. Granollerse znáte, znáte i Frederica Gila?
Ano, znám ho. Ale myslím, že jsem s ním ještě nikdy nehrál. S Granollersem jsem už párkrát hrál a je to těžký soupeř. Minulý rok jsme tu spolu měli vyrovnaný souboj, ale on mě zase porazil v Australii. Myslím si, že ať budu hrát proti komukoli, bude to těžký zápas a já se budu snažit hrát minimálně tak jako dnes. (Söderling se utká s Granollersem)

Váš soupeř (Robby Ginepri) dnes řekl, že jste ho vytloukl údery. Že jste ho prý vyhnal z kurtu dělovým servisem.
Ano, můj servis byl dnes dobrý. Myslím, že pokud se mi daří na podání, a obzvlášť na trávě, tak hraji dobře. Pak je samozřejmě těžké mě brejknout. (Söderling po 1. servisu vyhrál 91% fiftýnů)

Soupeř měl pouze dva brejkboly. Oba dva jste zneškodnil esem.
Ano, nejlepší servis přišel, když jsem ho zrovna nejvíc potřeboval. Bylo to skvělé. Ale jak jsem řekl, když dobře podávám, tak i dobře hraji.

Nějaká rada pro něho?
Víte, každý zápas je jiný. On mě třeba letos porazil v Čennaí. Je to skvělý hráč a v budoucnu může být ještě lepší.

Wimbledon je bez Angličanů, pouze jeden švédský hráč. Co byste k tomu řekl? Mohl byste nám říct, jak to vypadá se švédskými hráči?
Nemyslím, že já jsem ten správný člověk, který by měl na tuto otázku odpovídat. Samozřejmě Švédsko momentálně nemá zrovna dobré období. V minulosti jsme měli spoustu dobrých hráčů a mnoho úspěchů.

Ale myslím, že takhle to má spousta zemí. Nemůžete mít dobré hráče pořád. Ale máme pár nadějných juniorů, kteří už mají nějaké úspěchy a já bych byl rád, kdybych za pár let už nebyl na turnajích jediným Švédem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, wimbledon.org

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten hráč se mi moc líbí ( samozřejmě herně ) :-), v budoucnu pokud ještě přidá by mohl být hráč číslo 1 !!!
Reagovat
smazaný uživatel
s tím jeho tenisom nemohol, postavíš proti nemu silového hráča a už je v koncoch. Univerzálny hráč z rýchlim servisom ktorý patrí medzi 1. desiatku , ale na svetovú jednotku to nevidím
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist