Snad jsem ještě neřekl poslední slovo, věří Berdych

2. 6. 2010, 16:58
Aktuality 8
Tomáš Berdych musel v úterý večer uklidňovat emoce z premiérového postupu do grandslamového semifinále a dlouho si ještě v hlavě přehrával vítězný zápas s Rusem Michailem Južným. Usnul až po půlnoci, ale spal klidně. A doufá, že na Roland Garros ještě neřekl poslední slovo.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© FFT)

"Tohle je výsledek práce, kterou děláme s týmem, a teď se to jenom prodává na správných místech a je to vidět," řekl spokojeně Berdych v rozhovoru pro facebookové stránky českého daviscupového týmu.

Čtyřiadvacetiletý Berdych dohrál zápas s Južným, kterého smetl ve třech setech, v úterý před osmou hodinou večer. Na hotel se po mediálních aktivitách, regeneraci a večeři dostal o půlnoci. "Spánek jsem měl dobrý a zase mám plno síly do dalšího dne," uvedl, i když mu prý chvilku trvalo, než usnul. "Emoce trošku byly a jak je člověk rozjetý ze zápasu, tak polehává a promítá si to," doplnil tenista.

Sen každého tenisty? Mít šatnu sám pro sebe
Semifinále se Švédem Robinem Söderlingem se bude hrát až v pátek a začít by mělo ve 13:00. Berdych má dva dny volna, ale zajetý program měnit nebude. "Každý den si půjdu na hodinku nebo hodinku a půl zahrát, pak si lehce zacvičit, udržet tělo v kondici, pak si pěkně odpočinout a v pátek se půjde na to," popsal Berdych svůj program.

Berdych je prvním českým semifinalistou na grandslamu po osmi letech. V roce 2002 sledoval v Melbourne jako junior cestu Jiřího Nováka na Australian Open. "A říkal jsem si, že by bylo někdy krásný se dostat tak daleko, a teď se to povedlo," pokračoval Berdych a hned s nadějí dodal: "Ale ještě není čas na hodnocení, pořád se ještě hraje."

Před začátkem French Open Berdycha nenapadlo, že si na antuce dojde pro svůj nejlepší grandslamový výsledek. "Na druhou stranu, antuka je povrch, na kterém jsem se jako malej naučil tenis hrát a začal jsem na něm dělat první tenisové krůčky," poznamenal Berdych. "A pod mojí vizitkou bývá, že nemám moc problém střídat povrchy, že to zvládám na všech, a jsem rád, že se to tady ukázalo," uvedl tenista.

Díky postupu do semifinále si Berdych užívá i privilegia. Má na rozdíl od prvních dnů turnaje šatnu skoro sám pro sebe. "To je sen asi každého tenisty," podotkl svěřenec trenéra Tomáše Krupy.

I když v Paříži ještě neztratil set, stále se více hovoří o tom, že ve finále budou hrát spíš Söderling a Španěl Rafael Nadal. Berdych doufal, že předpovědi poopraví. "Budu rád, když se mi to podaří vyvrátit," řekl Berdych, kterému fandí na tribuně i přítelkyně Lucie Šafářová. "Jsem rád, že tady mohla zůstat. Je to příjemné, ale do hlediště se podívám po očku jen občas. Mám plno práce na kurtu," uvedl Berdych.

Postupem do semifinále přijde o možnost setkat se v Prostějově s Ivanem Lendlem a být u daviscupové salátové mísy, která zde bude od čtvrtka do soboty vystavena. "Možná to je dobře. Na salátovou mísu se nemá sahat, protože pak už ji člověk nikdy nevyhraje. Pořád je šance to (Davis Cup) dorazit letos nebo jindy. A byl bych rád, abysme ji mohli přivézt a ne si ji půjčovat od Španělů," uzavřel Berdych.

pva, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
A můžu se zeptat na okaz těch FB stránek?:)
Reagovat
nando
Ten rozhovor je na Czech Davis Cup Team, ale nejlepší stránka na FB o Tomovi a tenise je rozhodně Tomáš Berdych Fanclub.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju! Na tomhle fanklubu už jsem a dost často se tam na něco ptám :D Moje orientace na internetu je občas zoufalá :D
Reagovat
nando
Koukám, že všeobecně je favorizovaný Robin, já to vidím vyrovnaně. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale porazit dneska Rogera už není to samé co kdysi, Roger prostě nemá formu, vždyť co letos na antuce uhrál? Luczak, Falla, Reister, Wawrinka! To jsou hráči, který porazil na RG, žádná sláva. Nikoho silnýho nepotkal, až Robina a vyletěl! Robin hrál před RG hrůzostrašně, ale v Paříži mu to svědčí, Berdych má životní formu, tak uvidíme.
Reagovat
Teo
...že Federer není ve formě, ale o to, že Soderling proti němu podal neskutečný výkon - kdo viděl, ví. Jestliže se loni dostal do finále, je velká pravděpodobnost, že se tam dostane i letos. Věří si, ví, že na to má. Berdychovým největším handicapem bude dle mého právě psychika.
Reagovat
smazaný uživatel
myslíte,že má berdych nějakou šanci?
Reagovat
nando
Když jsem tu po losu psal, že Berďu vidím v SF, tak jsem tu byl za blázna. A teď tu Berďu zase všichni odepisujete, úplně zbytečně. Jasně že šanci má, podle mě je to 50 na 50. Robin mu klidně může dát na prdel, ale stejně tak Tomáš jemu. Jejich poslední 2 zápasy? V K.Lumpur Söderling 6:2 6:2, v Miami to samý skore pro Berďu. Tenhle zápas je neodhadnutelnej, může se stát absolutně cokoliv!
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáši, pokud budeš hrát tak jak doposud, máš reálnou šanci. I když Robin Soderling bude určitě úplně jiné kafe než Južnyj, Isner nebo Murray (který hrál btw úplný ho...)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist