Skvělé! Benešová si v Miami zahraje čtvrtfinále proti Venus

30. 3. 2009, 23:21
Aktuality 8
WTA MIAMI - Skvělého výsledku už dosáhla na turnaji v Miami Iveta Benešová. Česká fedcupová reprezentantka dnes porazila Španělku Medinaovou a poprvé na tak prestižním podniku postoupila do čtvrtfinále. V dalším zápase vyzve Američanku Venus Williamsovou.
Iveta Benešová

Na svém kontě má jediný titul. Ale ještě nikdy nehrála ve čtvrtfinále tak prestižního podniku, jako je ten v Miami. Vždyť klání na Floridě je mezi tenisty nazýváno jako "pátý grandslam". A Iveta Benešová se letos na Sony Ericsson Open prokousala už mezi nejlepších osm. Ani set neztratila po solidiním výkonu s Němkou Lisickou, ve skvělé pohodě smetla Dulkovou a dnes ji čekala Španělka Anabel Medinaová.

ČTĚTE VÍCE:
Další K.O. favoriky: Wozniacká vyřadila Dementěvovou

Šestadvacetiletá rodačka z Mostu začala utkání nervózně a hned prohrála první game na podání. Ze ztráty servisu se nepoložila a postupně začala v duelu diktovat tempo hry. Z původně vyrovnaného souboje se nakonec vyklubala zcela jednoznačná zálěžitost české tenistky, která za hodinu a 21 minut vyhrála 6-4 6-1.

Benešová Španělku porazila až na třetí pokus a potvrdila svou životní formu. V úvodu sezony si zahrála finále v Hobartu a na turnajích v Acapulku a v Monterrey vypadla až v semifinále. V žebříčku se poprvé v kariéře posunula do první světové třicítky a po turnaji v Miami své maximum znovu vylepší. Za čtvrtfinále má jistých již 450 bodů.

O semifinále bude usilovat proti Američance Venus Williamsové, jež ve třech setech zdolala Polku Agnieszku Radwaňskou. Benešová se svou příští soupeřkou, se kterou se může koncem dubna teoreticky utkat v semifinále Fed Cupu, ve dvou dosavadních střetnutích ještě neuhrála ani set.

- WTA PREMIER MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
pondělní výsledky českých tenistů (30. 03. 2009)

Dvouhra - osmifinále:
Benešová (26-ČR) - Medinaová (19-Šp.) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Alespoň někdo nás dokáže podržet jako národ v tenise, ostatní stojí za pr..
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo koukal na opicku vcera s Radwanskou, tak vi, ze je k porazeni. Jeji psychika je v posledni dobe velmi spana ...
Ivet DO TOHO
Reagovat
smazaný uživatel
ja ji rikam venus divine od gilette :D
Reagovat
smazaný uživatel
super, opravdu paráda:) a dnes sem zvedav na Berdycha se Stepankem:)
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace!!!!!!!!!! A Venus je taky v poho k poražení, Petra ti poradí jak na to !!!! Držím palce!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to super! Ivet bojuj !!!
Reagovat
SubOptikT
... myslím, že má jistých jenom 250 bodů, ne?
Reagovat
Litrpool
Jen tak dále Iveto! Super výkona výsledek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist