Sinner v Montrealu vítězně zahájil obhajobu triumfu. Medveděv poprvé prohrál s Davidovichem

8. 8., 19:42
Aktuality 7
ATP MONTREAL - Jannik Sinner (22) odehrál na kanadské tisícovce v Montrealu první zápas od Wimbledonu a na tvrdém povrchu se vrací do skvělé formy. Obhájce titulu začal výhrou 6:2, 6:4 nad Bornou Čoričem (27). Daniil Medveděv (28) poprvé v kariéře nestačil na Alejandra Davidoviche (25). Třetí nasazený prohrál 4:6, 6:1, 2:6 a stejně jako před dvěma lety zde končí už po prvním zápase. Španěl si připsal největší skalp v sezoně a pokračuje v obhajobě semifinále. Bývalý šampion Alexander Zverev (27) smetl Australana Jordana Thompsona (30).
Medveděv v Montrealu končí znovu ve druhém kole. (@Profimedia)

Sinner – Čorič 6:2, 6:4

Jannik Sinner minulý rok získal na kanadském Masters svůj první velký titul a odstartoval tak své nejlepší období kariéry, během kterého získal na Australian Open svůj první grandslamový titul a dostal se na pozici světové jedničky. V Montrealu startuje po měsíční pauze způsobené nemocí, kvůli které přišel o olympiádu v Paříži.

Ital se zde už představil ve dvou zápasech ve čtyřhře po boku Jacka Drapera a dnes vstoupil i do soutěže dvouhry. V cestě za obhajobou titulu vykročil výhrou 6:2, 6:4 nad Bornou Čoričem.

Sinner od začátku potvrzoval, že je v letošní sezoně nejlepším hráčem na tvrdých površích. Dvakrát získal podání Chorvata a první sadu získal za třičtvrtě hodiny.

I ve druhém setu se Ital dostal do rychlého vedení 3:1. V průběhu dějství odvrátil jediný brejkbol soupeře a náskok si pohlídal až do konce zápasu. Ital tak přehrál Čoriče i ve druhém vzájemném duelu a vylepšil svoji letošní bilanci na 45:4

Medveděv – Davidovich 4:6, 6:1, 2:6

Daniil Medveděv při poslední návštěvě Montrealu utrpěl porážku hned v úvodním zápase s Nickem Kyrgiosem. Letos přijel své dva roky staré zaváhání napravit a podle svých slov na tiskové konferenci mu zdejší podmínky vyhovují.

Třetí nasazený to však v úvodním zápase proti Alejandru Davidovichovi nepotvrdil a od finálového tažení v roce 2019 stále čeká na první zdejší výhru. Se Španělem prohrál v pátém vzájemném střetnutí úplně poprvé v kariéře.

Medveděv v úvodních dvou gamech při podání ztratil pouze jeden bod, v šesté hře však nečekaně ztratil servis a pustil Španěla do vedení. Davidovich sice nezvládl set dopodávat, následně ale podruhé získal servis ruského tenisty a ve třetím z pěti vzájemných zápasů získal první sadu.

Ve druhém dějství byl jasně lepší Medveděv, třikrát získal podání soupeře, nedělal nevynucené chyby a zlepšil se na vlastním servisu. Ruský tenista po zisku šesti her v řadě srovnal na 1:1.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport)

Před třetí sadou hráči absolvovali téměř desetiminutovou pauzu, která prospěla mladšímu Španělovi. Dvakrát získal rusovo podání a dostal se do vedení 5:1. V osmé hře při vlastním servisu využil druhý mečbol a slavil první skalp bývalé světové jedničky a sedmou kariérní výhru nad hráčem TOP 10.

Davidovich si připsal nejcennější skalp v sezoně a letošní bilanci srovnal na 15:15. Dále tak pokračuje v obhajování bodů za loňské semifinále v Torontu a usiluje o udržení v TOP 50 žebříčku.

Thompson – Zverev 1:6, 1:6

Šampion z roku 2017 Alexander Zverev v Montrealu smetl Jordana Thompsona a zaznamenal jedno ze svých nejsnadnějších vítězství kariéry. Australanovi v zápase povolil pouze dvě hry a po setech 6:1, 6:1 postoupil mezi šestnáctku nejlepších.

Zverev v zápase proti Jordanu Thompsonovi až nečekaně dominoval. V prvním setu australskému soupeři povolil pouze jediný game. Stejný počet her ztratil německý tenista i ve druhé sadě. Rychle si vypracoval náskok 4:0 a pátým brejkem v zápase duel ukončil.

Druhý nasazený hrál v Montrealu naposledy před pěti lety, kdy skončil ve čtvrtfinále. Poslední ročník v sezoně 2022 kvůli zranění, které si přivodil během French Open, vynechal.

Výsledky turnaje Masters v Montrealu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

7
Přidat komentář
NereknuHele
Medvedev je predevsim Rusák, tedy ze země, která vraždí a mučí lidi. Vsichni sportovci z Ruska by meli mit zakaz startovat.
Reagovat
Nola
preco tam jazdil Medved, aj vsetci co startovali na OH? kvoli tomu, ze asi musia, inak to nejde chapat, casovy posun, zmena povrchu sa musela podpisat...... vobec sa nedivim, ze vyletel hned na uvod, to nie je o jeho kvalitach velmi, a fakt velmi nechapem naco sa trepal na OH, na antuku a este je aj Rus, nezelany....
Reagovat
Mantra
Medvěd dost upadá
Reagovat
Krisboy
Od finále AO 2022
Reagovat
diskuse
Medvedev v totálním útlumu od Wimbledonu. To je hráč, který si skutečně zaslouží odpočinek, trénink a až pak US Open. Ne jako nejmenovaný frajírek, který odehrál max tři turnaje a už je unavený a chce vynechat poslední GS sezóny. :)

Sinnerovic znič tam toho Sheltona!
Reagovat
Nola
ved je od toho frajirka aj starsi snad o 10 rokov, tak ho tolko nelutuj, ten frajirek je ovela vyssia liga, ak myslis toho, ktoreho neustale spominas, ten uz nic nemusi, Medved prave nemusel ist na OH, na jeho najhorsi povrch, nechapem, co tam pohladaval, ci mu to sponzor nariadil, lebo inak si to vysvetlit nedokazem
Reagovat
Nola
jej, je mladsi Medved.... je v najlepsom tenisovom veku
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist