Sinner v Cincinnati začal výhrou nad domácím teenagerem, odvracet musel osm brejkbolů

14. 8., 21:46
Aktuality 12
ATP CINCINNATI - Jannik Sinner (22) na Masters v Cincinnati loňské zaváhání v úvodním vystoupení nezopakoval. Do letošního ročníku první hráč světa vstoupil výhrou 6:4, 7.5 nad domácím teenagerem Alexem Michelsenem (19), kterého porazil i díky odvrácení všech osmi brejkbolů. O čtvrtfinále se italský favorit utká s Argentincem Sebastiánem Báezem, nebo Australanem Jordanem Thompsonem.
Profily hráčů
Jannik Sinner (© Profimedia)

Sinner – Michelsen 6:4, 7:5

Jannik Sinner kvůli angíně přišel o olympijský turnaj a přípravu na US Open zahájil minulý týden v Montrealu. Už ve čtvrtfinále ale prohrál s Andrejem Rubljovem a neobhájil triumf z loňského Toronta. Navíc se mu ozvaly bolesti kyčle, kvůli které na jaře odstoupil z turnaje Masters v Madridu a přišel o domácí tisícovku v Římě.

Už po čtyřech dnech se ale na kurty vrátil a navíc vítězně. V Cincinnati, kde před rokem vypadl hned po úvodním vystoupení s Dušanem Lajovičem, má šanci získat zpět alespoň část bodů do světového žebříčku a letos brzké zaváhání nezopakoval. S domácím Alexem Michelsenem si poradil 6:4, 7:5 a postoupil do osmifinále.

Dvaadvacetiletý Ital sice v pěti různých gamech čelil celkem osmi brejkbolům, ale o servis ani jednou nepřišel. Sám v každém setu využil jednu šanci na brejk a proti o tři roky mladšímu Američanovi ze šesté světové stovky potvrdil roli favorita.

"Ještě nejsem stoprocentní, mým hlavním cílem je maximálně se uzdravit na US Open," řekl první hráč světa Sinner, který soupeře přestřílel na vítězné údery 28:14 a zároveň udělal o 10 nevynucených chyb méně (32:42).

Statistiky zápasu Jannik Sinner – Alex MichelsenStatistiky zápasu Jannik Sinner – Alex Michelsen (@ Livesport)

O místo ve čtvrtfinále, v němž by se mohl po týdnu dočkat odvety proti Rubljovovi, si Sinner zahraje v pátek v den svých 23. narozenin proti Sebastiánu Báezovi z Argentiny, nebo Australanu Jordanu Thompsonovi.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Cincinnati


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Krisboy
Finále Sinner - Lehečka. Už se těším
Reagovat
Trojchyba_Mat
Reagovat
Krisboy
To bude teprve tenis, ne jako ta plácaná ve finále olympijského turnaje.
Reagovat
Trojchyba_Mat
No bylo by to krásné
Reagovat
sojka1
Jannik opravdu nic lehkeho s tim Alexem, co uz v 19 letech vypada jako jeho strejda, ale zvladl vyzvu a to se pocita.... ted koukam, ze Sebi kraci k prohre s Bustickou, nevidim to, ale stejne nevim, co si o tom mam myslet.... :-))
Reagovat
sojka1
aha, Sebi uz out.... :-(
Reagovat
diskuse
Ten zápas jsem neviděl, byl Jannik nějak pohybově omezený, všimla sis nějakého protáhování mezi výměnami ? Nebo vypadá fyzicky OK?
Reagovat
sojka1
nevsimla a komentator taky nadseny, ze po zraneni ani pamatky.... tak uvidime, co dalsi prubeh....
Reagovat
diskuse
hm, ok.... docela bych uvítal po pár měsících zase další Sincaraz match, hrozně mě ty jejich přestřelky baví. Takový zápas by určitě naplno otestoval i Jankovu kyčel. Další dobrý test před US Open by byl Medvěd, ten by Janka donutil sáhnout do plného pohybového repertoáru.
Reagovat
Trojchyba_Mat
Z pozice favoritů už nám vypadli Paul, Popyrin, Tabilo, Fritz, Giron a teď Korda. Další na řadě je Medvedev
Reagovat
diskuse
Paul má nejspíš stále poolympijský hangover.
Reagovat
Krisboy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist