Sinner po nemoci dva zápasy během jednoho dne nezvládl, v Kanadě se mu opět ozvaly bolesti kyčle

11. 8., 08:17
Aktuality 44
ATP MONTREAL - Světová jednička Jannik Sinner (22) na prvním turnaji od Wimbledonu a následné nemoci, jež ho připravila o olympiádu, skončil ve čtvrtfinále. V sobotu na Masters 1000 v Montrealu italský tenista nedokázal vyhrát dva zápasy během jednoho dne, s Andrejem Rubljovem (26) prohrál i vinou obnovených bolestí pravé kyčle 3:6, 6:1, 2:6 a neobhájí loňský triumf z Toronta. Rus si o finále zahraje s Italem Matteem Arnaldim (23).
Jannik Sinner (© Profimedia)

Sinner – Rubljov 3:6, 6:1, 2:6

Jannik Sinner minulý rok získal na kanadském Masters v Torontu svůj první velký titul a odstartoval nejlepší období kariéry, během kterého vybojoval na Australian Open první grandslamový titul a dostal se na pozici světové jedničky.

V červnu hned na prvním turnaji v nové roli nejlepšího tenisty světa ovládl trávu v německém Halle, následně ve Wimbledonu ale i kvůli zdravotním potížím prohrál pětisetové osmifinále s Daniilem Medveděvem a angína ho pak připravila o start na olympiádě.

Po měsíci se na kurty vrátil v Montrealu, aby se podruhé v kariéře pokusil obhájit triumf z předchozí sezony. V Kanadě vyhrál dva zápasy ve čtyřhře i ve dvouhře, v sobotu ale musel kvůli předchozím deštivým dnům odehrát dva singlové duely a ten druhý se mu stal osudným.

Pár hodin po výhře nad Chilanem Alejandrem Tabilem dvaadvacetiletý Ital nestačil na Andreje Rubljova. S Rusem, s nímž z předchozích sedmi vzájemných zápasů prohrál pouze dvakrát po skreči, využil jen 2 z 12 brejkbolů a podlehl mu 3:6, 6:1, 2:6.

Během zápasu Sinnera očividně limitovaly bolesti pravé kyčle, kvůli které na jaře odstoupil z turnaje Masters v Madridu a přišel o domácí tisícovku v Římě.

Pokud nebudou zdravotní potíže vážné, čeká Sinnera přesun do amerického Ohia na generálku na US Open. V případ že by v Cincinnati poprvé postoupil do čtvrtfinále, může se v něm dočkat odvety proti Rubljovovi.

Rubljov měl na tisícovce v Kanadě velmi nelichotivou bilanci včetně kvalifikace 1:5 a letos navíc dorazil do země 'Javorového listu' bez formy. Přesto dokázal zkompletovat čtvrtfinále na všech turnajích Masters 1000 a v tentýž den si podruhé v kariéře připsat skalp světové jedničky.

"Dnes jsem odehrál opravdu skvělý zápas. Jsem šťastný, že jsem dokázal vyhrát. Vůbec teď nechápu, co se děje, protože Jannik je skvělý tenista a poslední dva roky hraje neuvěřitelně. Jen jsem doufal, že proti němu dokážu bojovat a hrát dobrý tenis. Tuhle výhru jsem potřeboval, zejména po několika nepovedených momentech této sezony," radoval se Rubljov.

Šestadvacetiletý Rus poprvé od květnového triumfu v Madridu a sérii sedmi nepovedených turnajů vyhrál tři zápasy po sobě. O celkově 26. finále, z toho šesté na akcích Masters, si zahraje s Mateem Arnaldim, s nímž letos prohrál 0:3 na sety na Roland Garros.

Třiadvacetiletý Ital Arnaldi Arnaldi v sobotu nejprve po skreči Alejandra Davidoviche postoupil poprvé od čtvrtfinále turnaje Masters a noci v něm pak porazil 6:4, 7:5 Japonce Keie Nišikoriho.

O druhé semifinálové dvojici se bude rozhodovat až v neděli odpoledne v soubojích Alexandera Zvereva se Sebastianem Kordou a Huberta Hurkacze s Alexeiem Popyrinem. Vítězové se pak večer utkají o postup do finále.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Montrealu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
Trojchyba_Mat
Letos je to na zranění bohaté
Sinner - kyčel
Zverev - koleno
De Minaur - kyčel
Lehečka - únavová zlomenina obratle
Menšík - ruka
Hurkacz - koleno
Djokovic - koleno
Karatsev - koleno
Murray - záda
Medvedev - kyčel
Raonic - ten chudák má pořád něco
Rublev - 85% roku hlava
Reagovat
Amputace
Divím se, že tam zatím chybí Alcaraz... Moc bych mu přál, aby konečně zvládl sezónu bez zranění a nějakých výraznějších absencí.
Reagovat
Trojchyba_Mat
Ten měl vlastně něco s rukou na začátku antukové sezóny, ale je fakt, že se celkem drží
Reagovat
gocii
Tak hlavne uplne na zacatku vynechal AO ne?
Reagovat
Trojchyba_Mat
To bylo loni
Reagovat
GaelM
Hmm, soudilo se že problémy bude mít kvůli fyzicky náročnému stylu Alcaraz, ale nakonec to vypadá hůř pro Sinnera
Reagovat
diskuse


Bude zajímavé vidět, jaký bude jejich zdravotní spis, až jim bude 28/30 let. Tak nějak to dává do perspektivy, jak jedinečný hráč Nole je. Teď je jednoduché kopat do Noleho na konci kariéry, i když teda stále zavírá haterum huby a maže si je na chleba. :)

Co na to asi říká toxický hater Djokovice a okultní podporovatel Rogera "Ondraxxx", který tu nedávno tvrdil, jak DjoDjo nemá šanci na GS.

Abych chudák Ondra nedostal další šok a emotional damage na US Open.
Reagovat
Ondra979
hele ty klavesnicovy "hrdino", jses dost pod moji uroven, ale protoze lzes jako kdyz tiskne, coz je u tebe normalni, tak vyjimecne na tebe budu reagovat - muj nazor je, a muzes si to dohledat, kdyz te to tak evidentne bavi, ze pokud budou ve hre zdravi Alcaraz a Sinner, tak jeho sance na GS hodne klesaji a spis ho uz neziska, nicmene ani to jsem uplne nevyloucil. jakmile bude i jeden z nich out, jeho sance rostou, kdyz oba dva, tak pak uz bude samozrejme favoritem, ale i tak vyhrat nemusi, takze zadnej sok neutrpim, bud v klidu..ale treba ho sejme nekdo uplne jiny, i to se muze stat tak aby ses pak jeste nedivil ty :)
Reagovat
diskuse
Mně jenom přijde NEHORÁZNĚ vtipné, jak pro mladé kluky jako Janek a Carlitos vytváříš dopředu alibi v podobě zranění jestli prohrájí s Djokovicem, abys pak mohl říkat .... "oooo, vidíte, já vám to říkal, že mohli prohrát jenom, když budou zranění". Ale kompletně ignoruješ fakt, že jedním z mála hráčů ze špičky, který byl letos na operaci a negativně to ovlivnilo jeho výkony... je Novak.

To je zkrátka bizár a křeč.
Reagovat
com
hihi
Reagovat
Ondra979
jasne, tak podle tebe by "zdravy" djokovic vyhral letos RG i Wimbledon, jak jinak, ver tomu, ale realita je jina..to ze Sinner ma ted problemy je fakt, takze s nim uz se moc pocitat neda, jiste te to potesilo, ale na USO to tolik neznamena, tam se titul ted bezne neobhajuje a je to nejmin predvidatelny GS, takze si ty vymluvy ze jediny chudacek Novak ze spicky byl na operaci nech, neni to tak.
Reagovat
turista
Já si myslím, že Novak Djokovič Sinnera ještě osolí za to letošní AO. V Djokolandu bychom byli rádi kdyby tam ten stý titul dopadl už na US Open.
Reagovat
turista
Jinak píšu ve 4:09 protože jsem v Americe t.c. ve Filadelfii.
Reagovat
diskuse
Který další tenista ze špičky mimo Djokovice a Hurkyho byl na operaci letos?

Samozřejmě. Poté co jsem viděl pátý set mezi Carlitosem a Sašou na FO , jsem si jistý, že by je Djokovič porazil a rozložil v tom finále FO.

Wimbledon by byl letos též naprosto otevřený jako minulý rok, kdyby Novak nebyl tak značně pohybově limitovaný. To musel vidět každý, kdo není slepec a nemocný fanatik jako ty. :)
Reagovat
peRFect
Ty jsi dobrý blázen.Tak sám tvrdíš,že OH jsou na úrovni pětistovky,ale ironií pálíš do těch,kdo si myslí/tvrdí,že Novak už nemá na GS. Vyhrát pětistovku je totiž něco jiného,než vyhrát GS a každej příčetnej ví proč.
Tak si zobni ranní dávku lexaurinu a běž na vycházky,než ti je zakážou.
Reagovat
diskuse
Jsi patetický beta cuckold, který není schopný rozlišit dvě základní proměnné. To, že pro všeobecnou tenisovou společnost a velkou část hráčů neznamenají OH mnoho, ještě neznamená, že olympijské hry nejsou důležité pro zaslepené patrioty typu Djokovic a Alcaraze. Djokovič a Alcaraz hráli na absolutní maximum a dva sety hráli tři hodiny. Tzn. tento zápas byl přímým měřítkem toho, jak by jejich zápas vypadal na GS poté, co Djokovič řekl, že se cítí po operaci lépe než na Wimbledonu. Měl by ses naučit rozlišovat mezi motivací veřejnosti a motivací jednotlivců.

Neškodilo by použít občas mozek ..... alespoň se tu pak totálně neztrapníš v zoufalé snaze útočit na ostatní. Hihi. :)
Reagovat
Amputace
Alcaraz odehrál zřejmě své nejslabší finále (viděl jsem všechna, minimálně z těch větších turnajů). V prvním setu totálně nesoustředěný, nervózní, kupil jednu chybu za druhou. Neschopnost breaknout hráče, který trefil 38% prvního servisu, hovoří sama za sebe. V druhém setu se zlepšil a Djokoviče získaný první set nakopl a pak už byl lepší než Alcaraz. Ve finále byl dokonce skvělý.

Ale o nějakém dorazu, neřku-li maximu u Alcaraze v tomto zápase nemůže být vůbec řeč. V prvním setu hrál dokonce ještě hůř než v prvním setu loňského Wimbledonu - tam byl totiž podstatně lepší Djokovič. Ale v tomto setu se Alcaraz dostával pod tlak více méně sám.
Reagovat
diskuse
Reagovat
Dovodo6
Všechny čtyři GS finále, kam se Alcaraz dostal, tak vyhrál. Je jasné, že musí taky nastat období, kdy začne ve finále GS prohrávat
Reagovat
Amputace
A co tím chceš říct?
Reagovat
Nola
ja sa nerada hadam, ale som si precitala koment Martan1, pred finale a ten jediny uznal, ze Novak hral v semi velmi dobre a bal sa, ze to Carlito neda, vies, ze ten podcenovany Mussetti uz porazil, ked hral svoj top Alcaraza vo finale na antuke? FAA musel byt total unaveny, ked s nim pozametal kurty, to nebolo ziadne meritko, ako sa to finale bude vyvijat...... ty si Carlita pasujes do role Rafu, antukoveho krala, ale tomu tak nie je, Carlito je typ, ktory je skvely na vsetkych povrchoch, ved aj proti Zverevovi bojoval vo finale FO a spolu sme usudili, ze by s nimi Rafa aj Nole, Fedex pozametali kurty na svojom tope, on nie je typicky spanielsky antukar, to je cele, to zlato urcite vyhra a moze na akomkolvek povrchu, ja viem, ze ta to mrzi, lebo to bola vasa jedina berlicka, co Novak nemal, voci Rafovi...... ale stale je naj antukarom historie a to mu zostane navzdy, neverim, ze ho niekto v buducnosti prekona
Reagovat
Amputace
Já si Carlose nikam nepasuji, určitě ne do role antukového krále, jak jsi na to přišla? Jen píšu, že podle mě a podle toho, co jsem doposud viděl, odehrál na OH své zatím nejhorší finále. Bylo jasné, že jednou to přijít muselo, protože zatím to bylo vždy spíš naopak, vždy nejlépe zahrál právě ve finále - například v letošním Wimbledonu byl více méně průměrný a ve finále pak vytáhl svůj nejlepší výkon na turnaji. Tentokrát tomu tak nebylo.

To ovšem neznamená, že chci snižovat výkon Djokoviče. Ten - a zvláště na svůj věk - zahrál výborně. Byl především skvěle koncentrovaný a ta obrovská motivace OH konečně vyhrát byla znát. Od druhého setu byl lepším hráčem a v závěru mi chvílemi připomínal svůj prime.

Možná by s ním prime Djokovič či Federer kurt pozametali, ale on by zase pozametal kurt s 21letým Djokovičem a 21letým Federerem tím tuplem.
Reagovat
HolyMotors
Jojo, Alcaraz vůbec nelaboroval v poslední době se zraněními. Je zdravý jako ryba.
Reagovat
GaelM
To nikdo netvrdí, ale je mladší a přitom úspěšnější na GS i dalších velkých turnajích. Takže evidentně ho to zas tak často nelimituje.
Reagovat
HolyMotors
Úspěšnější je ale proto, že až do začátku letošní sezóny byl lepší tenista než Sinner a ne proto, že by Sinner laboroval víc se zraněními než Alcaraz.
Reagovat
Nola
zraneny je snad Jannik, fakt nechapem, preco je v diskusii Carlito, ktory ziskal 2 GS v rade, ze ty budes fanusik vecne zraneneho Rafu? A nie je pravdou, ze bol od zaciatku roka lepsim tenistom, az neskor po americkych betonoch, ja mam Carlita najradsej z mladej gen. ale nechcem byt v jednom fanklube z uplakancami, ktori sa predbiehaju este aj o NO1 v zraneniach
Reagovat
HolyMotors
Nikde nepíšu, že byl od začátku roku lepším tenistou. Přečti si to pořádně. Jen jsem upozorňoval, že je relativní, kdo na tom jak byl, je, může být vzhledem ke zraněním, kterými si Carlos již prošel. A nejsem fanouškem věčně zraněného Rafy. Byť teď v době jeho odcházení k němu cítím jisté sympatie a mrzí mě, že jedná velká éra, dost možná nejlepší v historii tenisu, pro mě tedy určitě, končí.
Reagovat
diskuse
Kde jsi byl HolyShit? Ještě jsi nepogratuloval GOATkovici ke zlaté medaili....... máš od Wimbledonu resty.
Reagovat
HolyMotors
S bláznem jako ty se vůbec bavit nehodlám. Potřebuješ odbornou pomoc a ne tu nesmysly plevelit diskusi a živit tak svoji psychózu a nemoc.
Reagovat
Patik
veď tá kyčel dostávala polovicu sezóny slušne na prdel..a ak sa nemýlim Alcaraz má tiež problém s trieslami..náhoda ?
Reagovat
fialka
Ty si Slovák? Mal by si vedieť, že trieslo je výťažok z kôry použ. pri spracúvaní kože;
V češtine tříslo je v slovenčine slabina.
https://jazykovaporadna.sme.sk/q/5388/
Reagovat
fialka
Rovnako kyčel je české slovo. V slovenčine je bedro. Buď píš v češtine alebo v slovenčine.
https://slovnik.seznam.cz/preklad/cesky_slovensky/ky%C4%8Del
Reagovat
Patik
Prosím len mi nedávajte päťku..slubujem že do budúcej hodiny sa to doucim..
Reagovat
Patik
Tam kde žijem to voláme trieslo..ale občas podľa nálady aj bedro záleží ako veľmi sa nám chce vyslovovať slová..niekedy keď sme lenivi vysloviť 7 alebo 6 pismenok povieme aj bok..a keď sa nám zachce tak aj kyčel ale to naozaj ojedinele.. väčšinou s touto časťou tela nemávame problémy čiže to moc nevyslovujeme ak áno väčšinou pri nejakom zranení ale tam už to spájame do viet typu narazil som si oné okolo prdele ..alebo tresol som sa pri vajciach a ruka už ukazuje na konkrétne miesto..sú tu aj "fyzioterapeuti" ktori to volajú v latinskom názve a potom sú tu aj hlupáci ako ja ktori to niekedy volajú len kosť alebo onen kĺb.
Reagovat
fialka
Ok, beriem
Reagovat
FedError
Reagovat
fialka
Škoda. Je náročné získať titul, ťažšie však obhájiť. Bolo viditeľné, že bol Jannik unavený. Neraz bol v predklone a ťažko sa pohyboval.
Ani servis ho nepodržal. Úspešnosť 1. podania 59 percent. Skrátka, Rublev ho ustval.
Reagovat
alcaraz.dva
Rublevovi vyčítam, že prohlásil "nevím co se děje"... Dobré věděl že Sinner má hendikep..Jinak Rublev předvedl jeden z nejlepších výkonu v tomto roce
Reagovat
turista
Ukázalo se že Sinner je hratelný a porazitelný. Jsem si jistý, že toho Nole ještě využije.
Reagovat
Pe3k
Sinner má obnovené zranění kyčle, přesto v článku o tom není ani čárka. Tady na tp jsem se dočetl, že letos vyhraje všechny 4 gs. Realita je taková, že pro něj by byl úspěch ty 4 gs vůbec odehrát, vyhrát je daleko mimo jeho možnosti.
Reagovat
alcaraz.dva
Jj zápas jsem viděla, s pravou kyčlí měl velké problémy...masiroval, protahoval, pořád zkoušel hranice bolestí...Po každé výměně ve třetím setu skončil v predklonu
Reagovat
Nola
Jannik je velmi mlady, aby mal zranenie, ktore postihlo Andyho..... je mi ho velmi luto, on bol slubnym alpskym lyziarom ako dieta, bud ma nejake spatne navyky, ktore nadmerne zatazuju jednu stranu tela, mozno nedoliecena choroba, genetika, snad to je iba plany poplach, nebolo by dobre, aby Carlito nemal ziadnu konkurenciu
Reagovat
peRFect
Je velice hubenej,to je jeho limit.Zatím s podivem,že se nesype Medvěd,kterej má obdobnou tělesnou schránku.
Reagovat
Patik
Problém odohrať všetky štyri GS pre 20 ročného chlapca je celkom smutný príbeh.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist