Siniaková zahájila asijské turné, v Hua Hin odstartovala výhrou nad Rodionovovou

16. 9., 13:31
Aktuality 5
WTA HUA HIN - Kateřina Siniaková (28) má před sebou obhajobu velké porce bodů na asijských turnajích a do letošního podzimu vstoupila úspěšně. Při premiéře na akci WTA 250 v thajském Hua Hin druhá nasazená Češka odstartovala výhrou 7:5, 6:1 nad zkušenou Australankou Arinou Rodionovovou (34).
Kateřina Siniaková (© Profimedia)

Rodionovová – Siniaková 5:7, 1:6

Kateřina Siniaková loni v Asii odehrála čtyři turnaje s velmi solidní bilancí: čtvrtfinále (Ningbo), první kolo (Peking), finále (Hongkong) a triumf (Nanchang). V následujících týdnech se tak nejlepší deblistka světa a 37. hráčka singlového žebříčku musí snažit, aby udržela pozici v TOP 50.

Letos do podzimní asijské tour vstoupila v thajském Hua Hin a své úvodní vystoupení zvládla, když si poradila s aktuálně 115. hráčkou světa Arinou Rodionovovou. O šest let starší Australanku, kterou porazila i v jedném předchozím střetnutí před 10 lety v Moskvě, zdolala 7:5, 6:1.

Osmadvacetiletá Siniaková v sedmé hře jako první přišla o podání, ale zareagovala okamžitým rebrejkem a od stavu 3:4 prohrála už jen dva gamy. Na první dva mečboly česká tenistka spáchala dvě dvojchyby po sobě, ale následně si v dlouhé výměně vypracovala třetí šanci na ukončení zápasu a přímým bodem z podání již duel uzavřela.

"Byl to rozhodně těžký zápas v náročných podmínkách. První set rozhodlo pár míčků a ve druhém jsem měla i trochu štěstí, že jsem získala klíčové body," komentovala Siniaková. "Teď si chci hlavně odpočinout a připravit se na další zápas."

Statistiky zápasu Arina Rodionovová – Kateřina SiniakováStatistiky zápasu Arina Rodionovová – Kateřina Siniaková (@ Livesport)

O postup do čtvrtfinále si jediná Češka v soutěži zahraje ve středu s Argentinkou Nadiou Podoroskou, nebo s ruskou kvalifikantkou Xenií Laskutovovou.

V Hua Hin se letos koná turnaj kategorie WTA 250 podruhé, v únoru  získala titul Ruska Diana Šnajderová. Aktuální Thailand Open vyplnilo prázdné místo v kalendáři.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hua Hin


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
Výsledek lepší než předvedená hra (hlavně ty dvě dvojchyby na dvojitej mečbol se Katce opravdu "povedly") ...
Katka potřebuje v Hua Hinu uhrát co nejlepší výsledek protože má před sebou velké obhajoby : finále v Hong Kongu a titul v Nanchangu. Letos je to navíc komplikovanější tím že se na dvěstěpadesátkách uděluje míň bodů (250 místo 280 za titul atd.) ...
Reagovat
makro99
530 bodů za měsíc je docela dost.. no ono by stačilo zas jednou uhrát 2 zápasy na nějaké z těch tisícovek a nemusela by se pak tak honit...
Reagovat
zfloyd
výborně Kačenko , jen tak dále
Reagovat
com
250ka, tak to je titul skoro jistej
Reagovat
tommr
los má opravdu dobrej ale stejně jí moc nevěřím ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist