Siniaková v Pekingu končí opět po debaklu s první soupeřkou, letos podlehla Ukrajince Starodubcevové

27. 9., 07:29
Aktuality 15
WTA PEKING - Kateřina Siniaková (28) skončila na turnaji WTA 1000 v Pekingu znovu po roce na raketě hned své první soupeřky po hladké porážce 2:6, 2:6. Letos nasazená Češka nestačila na rozehranou ukrajinskou kvalifikantku Julii Starodubcevovou (24).
Kateřina Siniaková (© ČTK / imago sportfotodienst / Claudio Gärtner)

Siniaková – Starodubcevová 2:6, 2:6

Kateřina Siniaková loni v Asii odehrála čtyři turnaje navzdory pomalejšímu rozjezdu s velmi solidní bilancí: čtvrtfinále (Ningbo), první kolo (Peking), finále (Hongkong) a triumf (Nanchang). V následujících týdnech se tak nejlepší deblistka světa a 37. hráčka singlového žebříčku musí snažit, aby udržela pozici v TOP 50.

Také letos nezahajuje podzimní asijskou tour ideálně. Po druhém kole v Hua Hin nezvládla stejně jako loni hned svůj úvodní zápas na tisícovce v Pekingu a opět prohrála hladce 2:6, 2:6. Zatímco loni v prvním kole podlehla Darje Savilleové, letos jako jedna 32 nasazených nastoupila až v kole druhém a nestačila na Juliu Starodubcevovou. Rozehranou Ukrajinku, jež včetně kvalifikace odehrála již čtvrté utkání.

Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Julia StarodubcevováStatistiky zápasu Kateřina Siniaková – Julia Starodubcevová (@ Livesport)

Siniaková zaznamenala první brejk zápasu a ujala se vedení 2:1. Vzápětí však sama servis ztratila a Starodubcevová pěti gamy za sebou pro sebe získala první sadu. Osmadvacetileté Češce nepomohly ani čtyři odvrácené setboly. Ve druhé sadě Siniaková dokázala snížit z 0:3 na 2:3, ale v šesté hře nevyužila pět brejkbolů a soupeřka ji definitivně zlomila.

Čtvrtfinalistka z roku 2018 Siniaková se v Pekingu představí ještě ve čtyřhře s Američankou Taylor Townsendovou, s níž bojuje o místo na Turnaji mistryň.

Ve dvouhře zůstávají ve hře ještě dvě Češky, které si o postup do třetího kola zahrají až v sobotu. Rovněž nasazená Barbora Krejčíková bude čelit Rumunce Jaqueline Cristianové, Karolína Muchová se pokusí navázat na hladkou výhru z úvodního kola proti Anně Blinkovové v souboji s nasazenou domácí nadějí Yue Yuan.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Pekingu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
tommr
Katka je na velkejch turnajích v singlu prostě tragická a na tom se už zřejmě nic nezmění ...
Snad se zadaří aspoň v tom deblu. Townsend už v singlu taky skončila takže se budou obě moci na debla plně soustředit. Soupeřky ale mají už od úvodního kola hodně těžký ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Katko!?
Reagovat
paddy
Hynku! Viléme! Jarmilo!

Jděte všichni do prdele! smile smile

Hajný je lesa pán smile
https://www.youtube.com/watch?v=8ARDcv_Ji9Q
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Měla by si spočítat, že No1 je reálná v deblu a ne v singlu
Reagovat
zfloyd
Kačenku jsem neviděl , ale včera jsem se kochal jednoručákem Golubič , to byla pastva pro oči
Reagovat
Kandinsky1
To musel být hnus
Reagovat
com
Tak ono porazit starej dub da zabrat smile
Navic kdyz Siniacka nemela ani motorovku
Reagovat
Mony
Hezky to Rekordmanka té Navarro navařila.
Reagovat
frenkie57
Teď se Číňanka odbrzdí a naopak porazí všechno, co bude stát v cestě...
Reagovat
lvicek
Kolik uz ziskala bodu? Bude ted asi raketove stoupat zebrickem ;).
Reagovat
com
uz poskocila na 428 pricku a pristi kolo to vidim taky na postup

Tak at to tam vyhraje cely teda
Reagovat
makro99
je hezké vidět věrné fanoušky - ani když se teď přestalo dařit, tak na svou šampiónku nezanevřeli a dýchají s ní dál...
Reagovat
lvicek
Jezisi, Katerino, to snad neni mozny...
Reagovat
makro99
je hezké vidět věrné... věřící fanoušky, kteří na svou šampiónku nezanevřeli a stále věří, že to jednou na nějaké té tisícovce....
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Spíš 125ce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist