Siniaková v Clevelandu čtvrtý zápas v řadě neotočila, nestačila na Haddadovou Maiaovou

24. 8., 08:28
Aktuality 10
WTA CLEVELAND - Kateřina Siniaková (28) v americkém Clevelandu nezvládla otočit i čtvrtý zápas a končí před branami finále. Česká hráčka nestačila 3:6, 6:2, 2:6 na nejvýše nasazenou Beatriz Haddadovou Maiaovou (28) z Brazílie a na svém nejlepším letošním turnaji v singlu končí v semifinále.
Siniaková v Clevelandu prohrála s Haddadovou Maiaovou. (@Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Claudio Gärtner)

Haddadová Maiaová – Siniaková 6:3, 2:6, 6:2

Kateřina Siniaková v uplynulých třech měsících slavila deblové triumfy na Roland Garros, ve Wimbledonu, na Livesport Prague Open a získala olympijské zlato v mixu. Ve dvouhře je semifinále v Clevelandu jejím největším letošním úspěchem. Česká tenistka vydřela tři třísetové výhry po obratu z 0:1 na sety a skončila až v boji o finále na nejvýše nasazené Beatriz Haddadové Maiaové.

První dvě soupeřky rozehrané z kvalifikace udolala až v tie-breaku rozhodující sady. Japonskou teenagerku Sajaku Išijovou v úterý porazila až po odvrácení tří mečbolů, ve třetím setu otočila vývoj z 1:5. Ve středu proti Španělce Jessice Bouzasové v rozhodující sadě prohrávala 3:5 a čtyřikrát byla dva míčky od porážky, ve čtvrtek si poradila s domácí Peyton Stearnsovou, i když prohrávala 1:6 a 0:3 s mankem dvou brejků.

I proti Brazilce ztratila první sadu a snažila se otočit čtvrtý zápas v řadě, tentokrát ale neúspěšně. Po vyrovnání na 1:1 na sety ztratila v rozhodující sadě pět her v řadě a bývalá světová desítka už utkání s přehledem dopodávala.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport)

Osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové letos startuje již na 20. turnaji na okruhu WTA, teprve počtvrté vyhrála dva zápasy po sobě a poprvé se dostala přes tři soupeřky. Čtvrtfinále zvládla na třetí pokus, postupem překonala červnová maxima z trav v Berlíně a Bad Homburgu a i přes semifinálovou porážku absolvovala v generálce na US Open nejlepší letošní turnaj. V květnu slavila triumf na antukovém podniku nižší kategorie WTA 125k ve španělské Lleidě.

Šestatřicátá singlistka a druhá deblistka světa Siniaková ve svém 18. semifinále nezvládla souboj o 11. finále a v Clevelandu nevybojuje svůj šestý singlový titul. Češka naposledy triumfovala loni v říjnu v čínském Nanchangu, kde získala pátou trofej.

Výsledky turnaje WTA 250 v Clevelandu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

10
Přidat komentář
tommr
Čtvrtá otočka v řadě holt nevyšla. Hlavním důvodem bylo neproměňování šancí. Všechny 4 brejky které BHM proti Katce získala přišly až poté co Katka zahodila 2 a více gembolů ...
Katka má na USO v singlu z našich nejhorší los takže jí přeju hlavně aby uspěla v deblu ve kterém bude vedle GS titulu bojovat i o účast na TM a post světové jedničky ...
Reagovat
Otmar
Neviděl jsem, nemohu soudit. Na první dobrou bych řekl, že BHM je lepší hráčkou. Nemyslím, že by jí Katka nemohla porazit, ale porážet ne. ??? Pletu se?
Reagovat
com
Vcera se tu psalo cosi o Kralovne Siniakove

Takze ma mila kralovno, stoji to za h**** smile
Reagovat
zfloyd
ona je královna , ale krásy , a i to je dobrý
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Mluv za sebe. Pro me ani omylem, preferuji starsi typy jako V.Williams.
Reagovat
Otmar
Dobře Vám tak!
Reagovat
PTP
Jak ten Onanian
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Neatčila
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Neatlačila? To je mongolsky?
Reagovat
baba
nevadí, odpočiň si a v pondělí do toho !!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist