Siniaková si zvyká být na kurtu tou zkušenější

3. 5. 2017, 15:31
Aktuality 3
Česká tenistka Kateřina Siniaková, která 10. května oslaví jednadvacáté narozeniny, poznává, jaké je to být na kurtu tou zkušenější. Zatímco loni startovala v hlavní soutěži turnaje WTA v Praze na divokou kartu, tentokrát je osmá nasazená. A utkává se i s mladšími soupeřkami, jako byla například dnes Ruska Natalija Vichljancevová.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková se na profesionálním okruhu pohybuje čtyři roky, aktuálně jí patří 39. příčka ve světovém žebříčku. "Už jsem čtvrtým rokem na WTA, můžu říct, že tam patřím. Objevují se tam nové hráčky, které člověk ještě nezná. Hrozně moc si vážím, že jsem to dotáhla takhle vysoko, a rozhodně tím nechci končit," řekla novinářům.

Dnes poznala kvality o devět měsíců mladší Vichljancevové, která do druhého kola postoupila z kvalifikace a do zápasu vstoupila velmi sebevědomě.

"Úplně jsem ji neznala. Samozřejmě vím, že teď se jí daří a leze nahoru pomalu v žebříčku. Trošku jsem měla od týmu, že hraje takhle rychle. Bohužel začátek jsem nechytla, ale pak jsem se do té hry dostala. Myslím, že to bylo to hlavní," řekla česká tenistka.

Stejně jako v prvním kole vybojovala postup až ve třech setech. "Určitě nebudu proti, když ten další zápas bude ve dvou setech. Ale pořád je lepší třísetová bitva s vítězným koncem než dva sety s prohraným koncem. Dnešní zápasy jsou hrozně moc těžké, soupeřky všechny hrajou dobře, takže člověk si to musí vybojovat," uvedla.

Únavu z dlouhých zápasů zatím nepociťuje. Ve čtvrtfinále ji čeká české derby buď proti Barboře Strýcové, nebo proti deblové partnerce Lucii Hradecké. "Zápas jako zápas, určitě to bude těžké. Je to nepříjemné, že to je doma proti Češce, ale na druhou stranu jedna Češka bude v semifinále. To je dobrá zpráva," poznamenala ještě před skončením duelu mezi Strýcovou a Hradeckou.

Dnes ještě odehraje druhé kolo čtyřhry, v němž po boku Hradecké nastoupí proti německo-českému páru Annika Becková, Lenka Kunčíková.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
dobře. Jsem ráda, že nakonec zvládla zápas s dobře hrající Vichljancevou, viděla jsem jen první set a tam Katka tahala za kratší konec. Takže gratulka a taky gratulka k postupu v deblu a držím palce dál.
Reagovat
Frick
A mezitím padaj vlády a největší sportovní bafuňáři končej v klepetech.

Jestli i Ivoš nemá bobky. Mirošek asi ne, ten ty dotace jen "přijímá" - nepřiděluje.
Reagovat
FulnekUltras
dokud tady budou nad 5-10 procenty léty prověření koaliční přeborníci z ČSSD, ODS, ev. ANO, o TOP a kostelních krysách ani nemluvě, je to pořád jenom divadýlko pro námezdní plebs
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist