Siniaková s Krejčíkovou jsou jedničkami čtyřhry na US Open

27. 8. 2018, 18:14
Aktuality 17
Z pozice turnajových jedniček se pokusí tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková vyhrát třetí grandslamový titul ve čtyřhře za sebou. Letošní deblové vítězky Roland Garros a Wimbledonu jsou největšími favoritkami US Open, které dnes začíná na betonových dvorcích v New Yorku.
K. Siniaková a B. Krejčíková

Dvaadvacetileté Siniaková a Krejčíková se v 1. kole střetnou s ukrajinsko-srbským párem Kateryna Bondarenková, Alexandra Kruničová. Už ve druhém kole mohou narazit na Lucii Šafářovou s Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA.

Pokud Krejčíková se Siniakovou ovládnou čtyřhru i na US Open, zkompletují hattrick, který už mají z roku 2013 z juniorské kategorie. "Půjdeme zápas od zápasu, ale když přidáme třetí titul, bude to pohádka," řekla po Wimbledonu Siniaková, která si finále čtyřhry ve Flushing Meadows zahrála loni v páru s Lucií Hradeckou.

Tři grandslamové deblové triumfy v jedné sezoně naposledy získaly americké sestry Serena a Venus Williamsovy před jedenácti lety. Vyhrát v Paříži, Londýně i v New Yorku v kalendářním roce jako poslední zvládly v roce 1998 Jana Novotná se Švýcarkou Martinou Hingisovou. Loni zesnulá Novotná Krejčíkovou trénovala a mladá hráčka jí věnovala oba vavříny z Roland Garros i Wimbledonu.

Vítězky turnaje v New Havenu Barbora Strýcová s Andreou Sestini Hlaváčkovou jsou v New Yorku třetími nasazenými, roli osmiček plní Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou. Hradecká letos vytvořila dvojici s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou a jsou turnajovými šestkami.

Kompletní los

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
jb007
Tak hlavně ať nedopadnou jako nasazená jednička v singlu žen...
Reagovat
Fandina
Tak to by bylo samozřejmě super, kdyby Katka s Bárou navázaly na tři tituly ze stejných GS, jak to naposledy zvládly v jednom roce s Novotnou a Hingis. Takže moc držím palce a jen škoda, že potenciálními soupeřkami ve druhém kole je Bucie. Těm přeji také.
Reagovat
Jan
Držím palce.
Reagovat
tommr
jsou sice jedničky, ale jejich forma kterou se prezentovaly v Montrealu a v Cincinnati je žalostná a moc od nich proto nečekám. Třeba se ale na GS dokážou zase hecnout ...

Los turnaje navíc našim moc nepřál a našim holkám hrozí, že se vymlátí mezi sebou, protože až na Lucku Hradeckou jsou všechny v horní polovině ...
Reagovat
horska.kraslice
Budu držet palce Bucii.
Reagovat
tommr
já sice preferuju čistě český páry, ale kdyby uspěla Bucie tak bych se taky nezlobil ... :)
Reagovat
aligo
Já budu fandit Barče š Andy
Reagovat
Fandina
V dolní polovině je ještě Renatka s Arruabarrenou.
Reagovat
tommr
ta se ovšem přijela pouze zúčastnit nikoli něco vyhrát ...
Reagovat
Fandina
To bych netvrdila. Každá chce vyhrát, proto tam je.
Reagovat
tommr
je ale rozdíl mezi tím něco chtít a mít reálnou možnost ...
Reagovat
Fandina
Já bych nikoho nepodceňovala, vloni ve Wimblu porazala už nevím s kým Barču s Hráďou a pak došla do semifinále. Sice škoda, že tam pak hrála slabě, ale došla tam. Podceňovat druhé se nemá.
Reagovat
Fandina
Katku s Hráďou
Reagovat
VlS
Jak dlouho znáš tommra?
Reagovat
Fandina
Dlouho, ale stejně mě občas hne žlučí ... úsměv
Reagovat
Fandina
mně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist