Siniaková: Pochvala od Gauffové? Musím si asi sebe víc vážit

9. 6., 18:13
Aktuality 0
Kateřina Siniaková (28) byla po triumfu ve čtyřhře na Roland Garros šťastná, že potvrdila pozici jedné z nejlepších deblistek světa. Po předchozích sedmi grandslamových triumfech s Barborou Krejčíkovou ovládla poprvé turnaj s Američankou Cori Gauffovou (20), poté co v pařížském finále porazily italský pár Sara Erraniová a Jasmine Paoliniová 7:6, 6:3. V rozhovoru pro Radiožurnál Sport si spolupráci s Gauffovou pochvalovala a uvedla, že se nebrání v budoucnu pokračování.
Profily hráčů
Coco Gauffová a Kateřina Siniaková (© Profimedia)

"Je to skvělé. Jsem nadšená, že to takhle dopadlo. Myslím, že to byl skvělý turnaj a velice těžké finále. Jsem ráda, že jsme to zvládly," řekla Siniaková.

Turnajové pětky Siniaková s Gauffovou, které se kvůli zranění svých dosavadních spoluhráček Storm Hunterové a Jessiky Pegulaové daly dohromady dva dny před startem turnaje, ztratily na Roland Garros jediný set. Erraniovou a Paoliniovou porazily za téměř dvě hodiny.

"Bylo to velice náročné. Soupeřky jsou známé tím, že hodně míčů vrátí a neudávají rytmus. Hrají odzadu a nechávají soupeřky se 'vykazit'. I na síti mají skvělé schopnosti, hlavně Sara. Byl to velice těžký zápas," uvedla osmadvacetiletá Siniaková.

Česko-americkému páru pomohl hlavně zisk prvního setu v tie-breaku. Ve zkrácené hře prohrávaly 3:5, vyhrály ale 7:5. "Bez toho by to bylo potom o hodně těžší. Ony nenechávají nic zadarmo. To jsme se snažily i my a jsem ráda, že to dopadlo," podotkla Siniaková.

Utkání ukončil úder české tenistky u sítě. Poté zvedla ruce nad hlavu. Získala osmý grandslamový titul a třetí v Paříži. Gauffová vyhrála v deblu vůbec poprvé.

"Radost byla veliká. Neřešila jsem, jestli tam je angličtina nebo čeština. Obě jsme si to moc přály a povedlo se. Pro ni to bylo i poprvé, takže tam také nechala na kurtu všechno. Tvořily jsme dobrý pár, agresivní a ukazovalo se to i v těch zápasech," řekla Siniaková.

Od světové trojky a vítězky loňského US Open ve dvouhře Gauffové se dočkala pochvaly. "To jsem ráda. Věřím, že jsem dobrá deblistka. Myslím, že to teď dokazuji a že se dokážu přizpůsobit jakékoliv hráčce. Je pravda, že od více hráček slyším, že jsem nepříjemná. Musím si asi sebe víc vážit. Jsem ráda, že to takhle ty soupeřky berou a že jsem dobrá deblistka," uvedla Siniaková.

Navzdory úspěšnému vystoupení na Roland Garros spolu ve Wimbledonu Siniaková s Gauffovou hrát nebudou. Česká tenistka je již domluvená s jinou Američankou Taylor Townsendovou, ke Gauffové by se měla vrátit Pegulaová. Rodačka z Hradce Králové by se ale další spolupráci nebránila.

"Ještě jsme neměly šanci se o tom pobavit. Věřím, že ale příležitost nastane. Jak už jsem říkala na kurtu, budu určitě moc ráda, když si spolu nějaký další turnaj zase zahrajeme," dodala Siniaková.

Siniaková má 8. titul z grandslamu, třetí trofej z Paříže si odváží s Gauffovou

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist