Siniaková je v 10. finále grandslamu, s Gauffovou zabojuje o třetí titul z French Open

7. 6., 19:47
Aktuality 14
FRENCH OPEN - Kvůli zranění tradičních partnerek z nouze vytvořený, nicméně nebezpečný deblový pár Kateřina Siniaková (28) a Coco Gauffová (20) na French Open proměnil první společný turnaj v postup do finále grandslamu. V boji o něj sice česká tenistka s o osm let mladší Američankou ztratily po nevyužití setbolů za stavu 5:2 poprvé set, ale vývoj proti nasazeným Caroline Dolehideové (25) a Desirae Krawczykové (30) otočily a vyhrály 5:7, 6:4, 6:2. O titul se utkají s Italkami Sarou Erraniovou a Jasmine Paolinovou.
Kateřina Siniaková a Coco Gauffová (© Profimedia)

Dolehideová/Krawczyková – Gauffová/Siniaková 7:5, 4:6, 2:6

Kateřina Siniaková a Coco Gauffová v průběhu sezony přišly o své stále deblové parťačky Storm Hunterovou a Jessicu Pegulaovou, které trápí zdravotní potíže, a během antukového jara hrají po boku volných partnerek.

Před Roland Garros se bývalé nejlepší deblistky světa dohodly na premiérové společné spolupráci, vytvořily nebezpečnou dvojici a na antuce v Paříži jim to funguje. V pěti duelech nenašly přemožitelky a postoupily do finále.

Po čtyřech výhrách 2:0 na sety načaly skvěle i semifinále proti osmým nasazeným Američankám Caroline Dolehideové a Desirae Krawczykové. Po dvou brejcích se ujaly vedení 5:2 a měly dva setboly, Siniaková ale servis neudržela, česko-americký pár ztratil pět gamů v řadě a rázem poprvé na turnaji prohrával.

Gauffová se Siniakovou se ale dokázaly znovu plně zkoncentrovat a vývoj otočily. Přestože česká tenistka celkem třikrát po sobě prohrála hru při svém podání, příliš mrzet jí to nemuselo. Společně se čtvrtou nejlepší singlistkou světa Gauffovou, která ve čtvrtek prohrála semifinále dvouhry proti Ize Šwiatekové, vývoj otočily a zvítězily 5:7, 6:4, 6:2.

Osmadvacetiletá Siniaková postoupila do jubilejního 10. grandslamového finále a teprve podruhé je v něm s jinou partnerkou než Barborou Krejčíkovou, s níž slavila všech sedm triumfů na majorech. Před sedmi lety si zahrála finále také s Lucií Hradeckou na US Open. Na French Open může navázat na triumfy z let 2018 a 2021.

Vítězka loňského US Open ve dvouhře žen Gauffová bude bojovat o první grandslamovou trofej ve čtyřhře, zatím si zahrála 'jen' dvě finále po boku Pegulaové (French Open 2022 a US Open 2023).

Paoliniová si zahraje dvě finále

V nedělním finále Siniaková s Gauffovou narazí na Italky Saru Erraniovou a Jasmine Paoliniovou, které zdolaly 1:6, 6:4, 6:1 ukrajinsko-rumunské duo Marta Kosťuková a Gabriela Ruseová a po triumfu v Římě přidaly 10. výhru v řadě.

Osmadvacetiletá Paoliniová v Paříži může získat double, neboť senzačně postoupila i do finále dvouhry, v němž v sobotu vyzve Igu Šwiatekovou, a zajistila si posun do TOP 10.

Italský tenis má na French Open zastoupení ve finále ve třech ze čtyř hlavních kategorií. Ve čtyřhře mužů si o titul zahrají Simone Bolleli a Andrea Vavassori, jen Jannik Sinner v singlu mužů v semifinále podlehl Carlosi Alcarazovi a své krajany nenapodobil.

Výsledky French Open ve čtyřhře žen


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Mony
Errani to tam diktuje
Reagovat
Blondie
Btw, co ta Brenda vcera? O_o
Reagovat
ladinec
Já mám jasno, nevolit nikoho s tě vládní prolhané, zlodějské sebranky
Reagovat
SydneyOpen
A co to cpeš sem dezoláte
Reagovat
hanz
Asi proto, že jsem se zeptal, kde zjistit, s kým mám podobné názory
Reagovat
Blondie
Reagovat
hanz
Vypadá to na Sašenu... Ka(s)pr bez šťávy...
Reagovat
Otmar
Sledoval jsem oba ženské debly a trochu mě zarazilo. Jednak velmi dobrý debl Italek, které své soupeřky ve 2. a 3. setu doslova rozebraly a nahrály minimum UE. Katka s Coco narazily poprvé na dvojku, která se v deblu orientuje a byly potíže!! Ženská klasika....vedu 5:2, ztratím servis a končím na 5:7. Podání Katky, nedůrazné zakončení na síti zejména Coco a řada zbytečně vyhozených míčů. Druhý set s odřenýma ušima, pomohly Američanky a třetí set vypadá v pohodě, ale taky to nebylo jednoduché. Nějak se mi zdálo, že v kritických momentech (prohraná podání) jako by neuměly podržet jedna druhou nebo nevěděly jak. Ve finále budou Italky problém, pokud nebudou chybovat a budou se dobře hýbat mají Katka s Coco před sebou velké potíže!!!
Reagovat
PTP
Žádný výměny, podání kick, tlak na síť
Reagovat
tommr
"Společně se čtvrtou nejlepší singlistkou světa Gauffovou ..."

Gauffová je momentálně v žebříčku třetí a od pondělka bude dokonce druhá ...
Reagovat
makro99
Luboš myslí herně.. že herními dovednostmi je až za Sabalenkou a Krejčíkovou :)
Reagovat
hanz
Radši mi řekněte, kde najdou nějaký votázky, díky nimž se rozhodnu pro volbu do EP... MOC STRAN, MOC LIDÍ...
Reagovat
PTP
www.EPvolby_pronerozhodnute.eu
Reagovat
hanz
Výborné, díky :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist