Siniaková: Dusit v sobě emoce? Prý pak vypadám jak tělo bez duše

3. 7. 2018, 01:02
Aktuality 1
Kateřina Siniaková se během tří hodin na kurtu v prvním kole Wimbledonu na sebe hodně nazlobila. Po chybách gestikulovala, nadávala si, ale nakonec dokázala udolat šestnáctou nasazenou Coco Vandewegheovou, kterou sužovalo zranění, 6-7 6-3 8-6.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková

"Chvílemi to vypadalo, že vítězství ani jedna z nás nechce. Že si ho nabízíme navzájem. Jsem ráda, že jsem přes promrhané šance utkání otočila," oddechla si dvaadvacetiletá Siniaková a kývla: "Na nervy to byl náročný zápas."

Obtížné to bylo proto, že Vandewegheová v tie-breaku první sady podklouzla a po pádu do sítě si poranila pravý kotník. Mezi výměnami kulhala, ale hodně míčů také doběhla. "Viděla jsem, že ji noha trápila. Snažila jsem se na to nemyslet a hrát to svoje. Zkoušela mě tím rozhodit. Když potřebovala, zabrala," řekla Siniaková.

Snažila se soupeřku rozběhat, zkracovala hru na síť, ale tahle taktika nefungovala. "Jako by to pro ni bylo jednodušší," všimla si Siniaková a doplnila: "Něco s kotníkem určitě má, ale možná předvedla i trochu herecký výkon."

Přes problémy s kotníkem Vandewegheová ve třetím setu vedla 5-2 a za stavu 5-3 podávala na vítězství. Siniaková ale soupeřku k mečbolu nepustila. "Jsem ráda, že jsem to otočila. Pořád cítila, že by jí to mohlo vyjít," oddechla si.

Často to v Siniakové vřelo. Nahlas mluvila k sobě, občas i ke své lóži včetně otce. "Už je to pro mě typické. Síly mi to nebere. Naopak potřebuju svoje pocity vyventilovat. Nabudím se tím. Samozřejmě má všechno svoje meze. Když se přestávám kontrolovat, dobré to není. Snažím se na tom pracovat," řekla.

Zkoušela se v minulosti více ovládat. Ale pak slýchala, že vypadá ještě hůř. "Že jsem jako tělo bez duše," podotkla. Tak se rozhodla nechat emocím volný průchod. "Že tohle prostě jsem já. Nevím, co si vybrat. Důležité je, že vyhrávám."

I ve středu nejspíše na kurtu vypustí z úst nějaké to jadrné slovo. Bude schovávat hlavu do ručníku a zvedat obočí, až bude bojovat o třetí kolo a vyrovnání svého maxima ve Wimbledonu s Ons Džabúrovou z Tunisu. "Zatím jsem ji vždycky porazila," připomněla Siniaková bilanci 4-0. Naposled vyhrála dvakrát 6-1 letos v Shenzhenu. "Tráva je specifická. Ona hraje čopy a rychle. Musím se připravit a zkoncentrovat," plánovala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Lasicka
Američanka ihned po zápase odjela na airport
a odlétla do Karlových Varů na filmový festival !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist