Siniaková: Doufám, že s dobrým pocitem přijdou konečně i výsledky

30. 4. 2019, 16:14
Aktuality 11
Dobré pocity se zatím u Kateřiny Siniakové nepotkávají s výsledky. Hrdinka loňského fedcupového finále nyní doufá, že na pražské antuce překlopí dosavadní horší výsledky ve dvouhře na veselejší stranu.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková (© TK Sparta Praha)

První krok Siniaková zvládla a v úvodním kole ve Stromovce povolila Slovince Dalile Jakupovičové jen dvě hry. Připsala si tak letos na konto teprve šesté singlové vítězství z patnácti duelů, dosud ani jednou v hlavní soutěži nevyhrála dvakrát po sobě.

"Sezona (ve dvouhře) není úplně růžová, moc se mi nezamlouvá, ale doufám, že přijdou dva výhry za sebou. Snažím se, opravdu makám a myslím, že antuka by mohla být můj povrch a mohlo by se to otočit k lepšímu," řekla Siniaková novinářům.

Do letošního roku přitom vstupovala po závěru toho loňského sebevědomě. "Ambice byly velké," uvedla aktuálně 44. hráčka světa, která ve finále Fed Cupu v listopadu v Praze proti USA získala ve dvouhrách dva body.

Rok ale začala pěti porážkami v prvních kolech v řadě. Uspěla až v druhé polovině února v Dubaji. "Na rovinu, přijde mi to jako velká ironie," podotkla, že tenisově měla ze své hry dobrý dojem. "Že to jde všechno správným směrem. Cítím se skoro nejlíp na kurtu a výsledky jsou nejhorší. Stále pracuju. Věřím, že na to mám."

Už před rokem se snažila v Praze singlovou sezonu obrátit k lepšímu. "Lehce se to povedlo," řekla k účasti ve čtvrtfinále. "Výhoda tenisu je, že je každý týden jiný turnaj a doufám, že se to prolomí, že nebudou jen jeden dva zápasy za sebou, ale víc."

Před pražským turnajem se musela vypořádat i s nepříjemnou situací. Z Istanbulu si nepřivezla všechny rakety, protože na letišti jí tři zabavili. "Nejvíc mi vadilo, že mi jednou řekli, že si je můžu vzít na palubu a pak mi je ochranka vzala. Docela jsem se hádala, je to pro nás nezbytné vybavení," líčila Siniaková. "Byla jsem hodně zaskočená. Projezdila jsem celý svět a tohle bylo poprvé."

Hrát ale může, protože normálně má vždy připraveno pět raket, v zásobě má ještě starší modely a nové dostane. Přesto se snažila na kurtu ovládat, aby raketu nerozbila. "Jak jich bylo málo, musím se krotit," usmála se dvaadvacetiletá hráčka.

Po pražském turnaji má stejně jako světová špička v plánu hrát na antuce před Roland Garros v Madridu a Římě. "Cítím se na antuce moc dobře a doufám, že se to potvrdí. Jsem dobře připravená," řekla svěřenkyně britského kouče Iaina Hughese.

Radost může mít stále ze čtyřhry. Už 28 týdnů je světovou jedničkou a letos už má jeden deblový titul. "Je to fajn. Mám debl hrozně ráda, možná bych si ho měla víc vážit, ale chci se teď zaměřit na singl," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Fransoas
Kateřina Siniaková.Zatím se jí v singlu moc nedaří.Snad by se to prokletí mohlo konečně zlomit.Nerozumim,proč si z Turecka nemohla vzít tenisové rakety.Nedává to žádnou logiku.Přeji jí hodně štěstí v dalších zápasech.
Reagovat
peek
Já spíš nechápu to rozbíjení raket, je to nešvar a měl by se víc trestat. My, co hrajeme s jedinou raketou pomalu celý život a hýčkáme si ji, tohle těžce neseme :-)
Reagovat
Ela-fon-isi
já ještě míčky dětem a děti následně psům. :-)
Reagovat
blixa
Celej život s jednou raketou ??? WTF ? To je vtip ?
Reagovat
FulnekUltras
tohle posttuzexový maloburžuj nikdy nepochopí ;-)
Reagovat
blixa
Ty seš taky posttuzexový maloburžuj, tak nemel !
Reagovat
FulnekUltras
budu se asi muset vydat na hloubkový průzkum sociální bubliny, neboť děda byl skutečně pošťák ;-)))
Reagovat
Torn
Reagovat
FulnekUltras
skoro jo - rozhodně ho tehdy nezatěžovali žádnými bokovkami skrzevá nabídky pojištění, identifikaci dosud právně živých osob apod. ;-)))
Reagovat
Torn
Že vůbec na něj reaguješ, vždyť je to starej škrt z osady Rumové víly. :D
Reagovat
Kojinho
Ty mě bavíš. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist