Siniaková a Macháč budou hrát o medaile v mixu, po výhře nad Japonci postoupili do semifinále

31. 7., 22:52
Aktuality 33
OH PAŘÍŽ - Kateřina Siniaková (28) a Tomáš Macháč (23) budou pro Česko bojovat o medaile ve smíšené čtyřhře. Bývalí partneři porazili ve čtvrtfinále na olympijských hrách v Paříži 7:5, 6:2 Enu Šibaharaovou (26) a Keie Nišikoriho (34) z Japonska a zajistili si souboj minimálně o bronz. V semifinále budou čelit kanadské dvojici Gabriela Dabrowská, Félix Auger-Aliassime.
Tomáš Macháč s Kateřinou Siniakovou si zahrají olympijské semifinále (© Profimedia)

Macháč/Siniaková – Nišikori/Šibaharaová 7:5, 6:2

Kateřina Siniaková s Tomášem Macháčem se v úvodním kole postarali o vyřazení nasazených jedniček Alexandera Zvereva a Laury Siegemundové z Německa a automaticky se zařadili mezi největší favority na triumf ve smíšené čtyřhře na letošních olympijských hrách v Paříži.

Na cenný skalp se české dvojici podařilo navázat proti Japoncům Keiovi Nišikorimu a Eně Šibaharaové. Úvodní set byl jako na houpačce. Macháč se Siniakovou ztratili náskok 3:0 skrývající dva brejky a za stavu 3:5 0:30 to vypadalo na ztrátu setu. Češi ale zabrali a nepříznivý vývoj otočili. Také ve druhém dějství šli do vedení jako první a tentokrát žádné zaváhání nepřipustili.

Postupem mezi čtyři nejlepší dvojice si zajistili, že budou na antuce v areálu Rolanda Garrose bojovat v této disciplíně minimálně o bronzovou medaili. Pokud chtějí mít jistotu, že si odvezou cenný kov, pak musí v semifinále porazit kanadské duo Gabriela Dabrowská, Félix Auger-Aliassime.

Macháč si zahraje o medaili také s Adamem Pavláskem v deblové soutěži, v rámci středečního programu si vyšlápli na nasazené dvojky Kevina Krawietze a Tima Pütze. Siniaková s Barborou Krejčíkovou jsou při obhajobě zlata z Tokia 2021 teprve ve čtvrtfinále.


Výsledky mixu na olympiádě v Paříži

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
com
Ta Vekic je fakt vemeno.. Uz promarnila 2 MB a beztak to zas projede jak to SF Wimbledonu
Reagovat
com
Tak nakonec sláva, ale promenila az 5 MB ..a zas si neodpustila to koncovy drama smile
A Marticka zazdila taky jeden MB

Napinavy az do konce.. No a konecne muzu jit spat smile
Reagovat
Liverpool22
Ufffff to bylo drama Vekič šla 2x podávat na zápas. Pak v TB prohrávala 4:0 a 5:2 - nakonec to dala na 5 pokus
Reagovat
frenkie57
Na první dva MB dala DF, to je hlava. Už jsem myslel, že to nedá. Pořádně napínaví a vyrovnaný zápas. Donna si to rozdá s AKS, což může být dost zajímaví zápas. Obě tam určitě nechají duši i tělo.
Reagovat
frenkie57
...napínavý...
Reagovat
frenkie57
...zajímavý... ach jo.
Reagovat
Liverpool22
Taky už jsem to viděl černě - hlavně v TB když prohrávala 4:0. Nakonec to naštěstí dala. Jinak souhlas SF Vekič s Karolínou bude pro obě životní zápas
Reagovat
GaelM
Proti Kanadě to bude zřejmě předčasné finále. Trochu škoda, že to zase oba budou hrát až jako svůj druhý zápas, ale snad to fyzicky zvládnou. Tak jako tak by potom v následném medailovém zápase měli být favoriti
Reagovat
tommr
nechci to zakřiknout ale neumím si představit že by mohli odjet bez medaile ...
Reagovat
darek.vrana
Jestli jsi viděl první set s Japonci, tak tam ukázali, že můžou porazit, ale i prohrát s kýmkoliv.
Reagovat
GaelM
Přesně tak, mix máme silný, ale ne jistý a stabilní. A zatím nečelili žádné velké deblové síle, Zverev ani Nishikori nebyli svým partnerkám zrovna oporou.

Proti Kanadě to bude chtít top výkon. FAA bude pravděpodobně lepší než ti dva a Dabrowská je zkušená deblistka s aktuální top formou. A navíc taky napůl chlap
Reagovat
PetaM
Dokážu si lehce představit, že žádný z deblů nedosáhne na medaile.
Reagovat
GaelM
No tak to fakt nezakřikni, v mixu je to víceméně loterie...
Reagovat
diskuse
Ale copak copak, deb(i)lista Rafael Dopal dostal nakládačku i ve čtyřhře? Totální fiasko! :)) Zase se ukázalo, jak nešikovný, křečovitý a nemotorný je na síti. Jakmile nemůže výměny oběhat, tak se trápí jako ryba na suchu. Hihi. :) Naštěstí pro něho, olympijské hry jsou kusem bezcenného exkrementu v rámci tenisu.

Už se nemůžu dočkat až bude nalosován k Nolemu v Cinncinatti a na US Open. Djoko ho zase tradičně vyfacká jako malého kloučka. Hihi.
Reagovat
PTP
Diskuse po australsku
Reagovat
diskuse
Podívej..... Tak si to tak neber. Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Pár zápasů dali, pak ale šla po zásluze dvojice "Análdal" tam kam patří.... No přece do prd*le. Hihi Tím ovšem došlo k odamPUTOvání možnosti jejich další účasti v turnaji.
Reagovat
GaelM
Reagovat
Nenela
Ale prosim te
Reagovat
Pe3k
Nadal je na síti sice slabší, ale pořád o parník lepší než Djokovic
Reagovat
insanezy_
Přesně tak, pan Djokovič je na síti neskutečný kopyto a především jeho ITF smeče jsou legendární.
Reagovat
diskuse
Proto si Djokovic v prvním setu Nadala vodil jako žáčka na síti a měl lepší čísla na síti. Puta Nadal.
Reagovat
Blondie
Admini, to fakt nejde zablokovat IP adresu?

Pro mě jako člověka, kterého zajímá lidská psychologie, je to sice určitý studijní materiál, ale je fajn, když mají věci míru.
Reagovat
diskuse
Zablokování IP nepomůže. Musíš si uvědomit, že při cestování používám VPN.... Používám i jiný software (nebudu jmenovat), když jsem mimo ČR. V podstatě mě můžeš ignorovat nebo doufat, že mě to přestane bavit. :) Jinak mě samozřejmě můžeš zkoumat. Předpokládám, že máš též titul. Tak ti budu říkat kolegyně magistro. Hihi. :)
Reagovat
Amputace
Přestane. Hned v prvním momentě, co Novak odpíská kariéru, tobě se rozpadne svět a už tě tady nikdy nikdo neuvidí. Jsme klidní. Rok dva to tady s tebou ještě přežijeme.
Reagovat
diskuse
To je krásné, jak jsi schopný mluvit v množném čísle a uměle tak vytváříš dosah svého příspěvku. :))

AmPUTAce.... Ty si nejspíš jako Ben Stiller z komedie "Dodgeball". Uměle si pumpičkou nahušťuješ rozkrok. Plynule přecházíš z množného čísla první osoby do třetí osoby jednotného čísla. Jsi moooc šikovný narcis. Gooood boy. :) hihi
Reagovat
Amputace
Protože každý, kdo tvou přítomnost (či lépe řečeno: pruzení) zde na TP schvaluje, musí být stejný kripl a duševní dement jako ty. A tato individua se počítají nanejvýš v jednotkách. Proto si mohu dovolit psát v množném čísle: se.reš tady takřka všechny, abych ti to přeložil to klokanštiny.
Reagovat
Amputace
Jinak díky, že jsi nám poodhalil něco málo ze svého filmového vkusu. Jsem rád, že jsem se více méně trefil V blázinci vám asi moc klasické kinematografie nepouštějí, což?
Reagovat
com
chceme zlatoooooooooooooo smile
Reagovat
Blondie
Reagovat
Frick
Ten tenis je takový hokej letní olympiády, kdy na ZOH sledujete hokej a další sporty, tak tady zase tenis a další sporty.

Ale asi ty hoši a děvčata s těma raketama ty ostatní nějak vysávaj nebo tak něco...
Reagovat
GaelM
Spíš se jako jedni z mála nepřijeli jen zúčastnit Ono je to hezké že má výprava 100 členů, ale většina z nich je tam z hlediska reálných ambic jen na výletě.
Reagovat
Nenela
Jako jo, ale zas
Reagovat
Nenela
Je to hezke. Jsem chtela napsat nez se to predcasne odeslalo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist