Simon zdolal Monfilse a znovu po osmi letech dobyl Marseille

22. 2. 2015, 17:46
Aktuality 17
ATP MARSEILLE - Gilles Simon ve finále halového turnaje v Marseille zdolal po dvou a půl hodinách boje krajana Gaëla Monfilse a navázal na svůj triumf z roku 2007. Dnes do své sbírky přidal svou celkově 12. trofej.
Profily hráčů
Gilles Simon

V roce 2007 si v Marseille došel pro svůj první triumf na okruhu ATP, letos Gilles Simon domácí turnaj v jihofrancouzském přístavním městě vyhrál podruhé a získal celkově 12. titul. Více jich z Francouzů posbíral už jen Yannick Noah (23).

V dnešním finále, ve kterém si minimálně jednou zahrál už desátou sezonu po sobě, si třicetiletý Simon poradil s o dva roky mladším krajanem Gaëlem Monfilsem. V zápase dlouhých pasivních výměn, které francouzští tenisté dokázali okořenit i řadou povedených zakončení, vyhrál po dvou a půl hodinách hry 6-4 1-6 7-6.

"Byl to skvělý, ale fyzicky náročný týden," řekl Simon, který cestou za titulem strávil na kurty téměř devět hodin v pěti utkáních. "Nejvíce energie jsem ztratil ve druhém kole proti Čoričovi, po tom utkání pro mě bylo náročné se zregenerovat."

Bývalý šestý hráč světa Simon, aktuálně světová sedmnáctka, v šestém vzájemném střetnutí s Monfilsem popáté vyhrál a ukončil rok a půl dlouhé čekání na turnajové vítězství. Dnes potvrdil velmi dobrou bilanci ve finálových zápasech, kterou má nyní 12-5.

"Jsem moc šťastný, že jsem tu vyhrál, protože jsem v Marseille získal svůj vůbec první titul. A teď doufám, že tohle nebylo naposledy," řekl Simon.

Naopak osmadvacetiletý Monfils ve svém celkově 22. finále už posedmnácté prohrál. Dnes ho dělily dva míčky od vítězství, k mečbolu se však za stavu 6-5 ve třetím setu nakonec nedostal. "Jsem zklamaný. Myslím, že to byl skvělý zápas a oba jsme hráli dobře," komentoval poražený finalista, jenž spáchal celkem 54 nevynucených chyb.

Simona čeká za necelé dva týdny 1. kolo Davisova poháru proti Německu, naopak Monfils se rozhodl týmovou soutěž vynechat a hrát bude až v Indian Wells.

ATP 250 MARSEILLE
Francie, tv. povrch / hala, 632.840 eur
nedělní výsledky (22. 02. 2015)
• Dvouhra - finále •
Simon (5-Fr.) - Monfils (7-Fr.) 6-4 1-6 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
gratulace!! Nepochyboval jsem, Monfils je klaun, ten si titul nezaslouží ;)
Reagovat
Fandina
Gratulka Simonovi. Viděla jsem třetí set a byl lepší. Gratulka!!!
Reagovat
smazaný uživatel
https://pbs.twimg.com/media/B-endG8CQAA0LxO.jpg:large

No Grigor to nebude mít lehké s tím obhajováním titulu..
Reagovat
Mayo
neskutočný tenista ten Simon (: wow, grats
Reagovat
Cico93
Jeho pavúči štýl na oko škaredý ale neraz účinny.
Reagovat
Mayo
prečo škaredý?
Reagovat
Cico93
Tak jeho hra nieje veľmi pohľadná.
Reagovat
spaniel
Simon je co se týká taktiky jeden z nej hráčů na okruhu. Mysli mu to.
Reagovat
Cico93
To ano.
Reagovat
tito
Mám ho rád. Na to jak je subtilní dokáže skvěle neutralizovat hru soupeře, alespoň podle mne má skvělý timing s minimem vynaložené energie, dobře čte hru, je konzistentní. Rád se na něj dívám.
Reagovat
EllNino
mně se líbí jeho bekhend :) takovej kyj, ale jinak je to hodně účinnej uder :)
Reagovat
a.magerova
Gratuluji Zlato moje :-))
Reagovat
babolat.cz
Jsem rád, že se mu to povedlo. Hrozně se mi líbí jeho hra,hlavně backhand. Bylo mi teda úplně jedno kdo vyhraje,mám je oba v TOP5, ale GAel bude mítasi více šancí vyhrát. A letos hlavně DC!! Allez!!
Reagovat
babolat.cz
Reagovat
re.dihel
Měl jsem možnost se dívat na koncovku 3. setu a hra obou tenistů byla hrozná. Nevím jestli Monfils měl nějaké zranění, ale jeho údery byly srovnatelné s údery Erraniové. Drželo ho převážně podání. Výměny, které byly dlouhé přes 20 míčků sice zní pěkně, ale pokud je to tenis na úrovni. Pokud bych měl srovnat finále Plíškové s Halepovou a dnešního francouzského, to v Dubaji získává plný počet bodů.
Reagovat
Mark976
na Simona se nedalo nikdy dívat. Jeden z nejnudnějších tenistů na okruhu....Monfilse jsem měl strašně rád za jeho hru, ale letos je to bída. Už na AO byl marnej. Když si vzpomenu na finále Paříže s Federerem kdysi před lety, tak tam to byl můj favorit, co se hry týče!
Reagovat
a.magerova
Gael hrál finále s Rogerem jen v Dauha 2006.
Asi myslíš Paříž 2010, kde v SF Gael porazil Rogera a pak ve finále totálně vyhořel s Robinem Soderlingem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist