Simon a Troicki na cestě do finále neztratili ani set

14. 1. 2011, 15:17
Aktuality 4
ATP SYDNEY - Finále dvouhry mužů v Sydney obstarají Gilles Simon a Viktor Troicki, kteří dosud neztratili jediný set. Stejnou bilanci jako v Sydney má Francouz i se svým finálovým sokem: čtyři zápasy a čtyři výhry ve dvou setech.
Gilles Simon

Gilles Simon si v souboji s Ernestsem Gulbisem prohrál hned v úvodní hře podání, ale za stavu 4-5 si ho čistou hrou vzal zpět. Pak už prokazoval větší hlad po vítězství. Úvodní dějství vyhrál v tie-breaku a lotyšský tenista rezignoval. Ve druhém setu uhrál pouhé tři fiftýny a nad kurtem tak 'zazpíval' kanár.

"Vím co na něj platí. Když se dostane do rytmu, musíte jít do protiútoku. Hrál dobře, byl to povedený zápas," nechtěl Simon hodnotit hlavně druhý set, který soupeř takřka odchodil.

Šestadvacetiletý Simon postoupil do svého jubilejního 10. finále, prvního od loňského titulu v září v Métách. Myslí si, že hraje nejlépe od doby, co byl v první světové desítce.

"V závěru loňské sezony jsem měl několik dobrých týdnů. Hrál jsem dobře v Métách i Valencii. Ale pořád jsem si nebyl jistý stavem kolena," řekl aktuálně 41. hráč světa, jenž kvůli zdravotním problémům téměř celou první polovinu sezony promeškal. "Ale teď už vím, že jsem zdravý a hraju dobře," pochvaloval si Simon, jenž v Sydney ve čtyřech zápasech ztratil pouze 20 gamů.

Sestřih zápasu Simon - Gulbis:


Vylepšit už tak dobrou bilanci finálových zápasú (7 výher a jen dvě porážky) může v sobotu proti Viktoru Troickému. Srbský tenista v Austrálii odehrál o zápas méně a také zůstává bez ztráty setu.

V semifinále s Florianem Mayerem si sice hned v prvním gamu prohrál podání bez získaného fiftýnu, německý tenista si ale servis v prvním setu neudržel hned třikrát. Troicki nakonec za 83 minut zvítězil 6-4 7-6, když získal 89 procent míčů po prvním podání.

"Řekl bych, že se zápas příliš nepovedl. Celkem foukalo a oba jsme s tím dost bojovali. Bylo tam hodně chyb z obou stran. S mým výkonem nemůžu být spokojený, ale jsem rád, že jsem postoupil," komentoval čtyřiadvacetiletý Troicki.

Simon proti Troickému vyhrál všechny čtyři vzájemné souboje, včetně jednoho finálového, 2-0 na sety. Srbský tenista ale na konci minulého roku pomohl dvěma body k výhře ve finále Davisova poháru právě proti Francii. Tehdy uspěl v deblu a nakonec v rozhodující dvouhře proti Llodrovi.

"Nebude to jednoduché. Hrál jsem s ním čtyřikrát a ještě jsem nezískal ani set," vzpomínal Troicki. "Ale Davis Cup mi dodal hodně sebevědomí. A teď je druhý týden v roce a já jsem už ve finále, to mi určitě také pomůže. Snad v tom budu i nadále pokračovat," přeje si Troicki, který získal jediný titul loni na podzim v Moskvě.

Sestřih zápasu Troicki - Mayer:


Získat druhý titul během dvou týdnů může Lukáš Dlouhý s Paulem Hanleym. Česko-australská dvojice zatím v nové sezoně nenašla přemožitele a po týden staré výhře v Brisbane bude v Sydney útočit na druhý titul za sebou. Dlouhého čeká zápas o jubilejní desátý titul v deblu.

"Ve čtvrtfinále i v semifinále to byl těžký boj, kdy se rozhodovalo až ve třetím setu. Ve čtvrtfinále jsme dokonce s Paulem odvraceli dva mečboly. O to více se výhra cení," napsal Dlouhý v tiskové zprávě. "Finále bude opravdovou prověrkou před začátkem Australian Open. Věříme, že to dokážeme i přes to, že spolu hrajeme teprve třetí týden," dodal.

- ATP 250 SYDNEY (Austrálie, tv. povrch, 422.300 dolarů) -
páteční výsledky (14. 01. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Simon (Fr.) - Gulbis (3-Lot.) 7-6(1) 6-0
Troicki (4-Srb.) - Mayer (Něm.) 6-4 7-6(4)

Čtyřhra - semifinále:
Dlouhý/Hanley (ČR/Austr.) - Bopanna/Qureshí (Ind./Pák.) 7-5 4-6 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
firestarter
Upřímně jsem byl z Gulbise zklamanej a teď nemám na mysli jeho hru, což byl v druhým setu debakl...
Simon je takovej nemastnej, neslanej, ale rozhodně jsem mu to potom přál.
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinale Gulbis Simon, velke zklamani. Mam rada oba tyto tenisty, ale trosku vice fandim Ernymu,ale s litosti musim konstatovat, ze je cely Safin, jeste proste nezvlada, kdyz se nedari a pak ukrivdene zapas odchodi a je nastvany na vsechny kolem. No snad to casem vypiluje a bude prijemny zazitek sledovat jak hraje.Porad je to jeste tenisovy pubertak.
Reagovat
smazaný uživatel
Také oba dva jsou moji oblíbenci.Na Ernestsovi se zřejmě bohužel podepsala výchova bohatého tatíčka.Hodně se divím fyzioterapetovi Novotnýmu,že šel do jejich tábora-peníze dělají divy.
Reagovat
smazaný uživatel
To nemá se Safinem nic společného. Ernest je jen rozežraný, namyšlený protekční fracek, který si myslí, že je pán tvorstva.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist