Silná trojka dnes v Hamburku nezaváhala

14. 5. 2008, 21:18
Aktuality 0
ATP HAMBURK - Roger Federer, Rafael Nadal a Novak Djokovič. Ti všichni dnes zvládli vstup do pátého turnaje Masters v Hamburku. Největší starosti měl loňský poražený finalista Nadal, kterého Ital Potito Starace trápil více jak dvě hodiny.
Roger Federer (© AFP)

Bez problémů vykročil za obhajobou loňského titulu v Hamburku světový hráč číslo jedna Roger Federer. Šestadvacetiletý Švýcar, který minulý týden vypadl ve čtvrtfinále v Římě s Radkem Štěpánkem, dnes ve druhém kole porazil za 57 minut 6-1 6-3 Jarkka Nieminena. Finský tenista tak neporazil Federera ani na devátý pokus v kariéře a i nadále se už tři měsíce výsledkově trápí. Ve třetím kole Federera čeká další Seveřan - i Švéda Robina Söderlinga ve všech pěti vzájemných zápasech porazil. Söderling si dnes poradil s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou.

Stejně jako obhájce vítězství Roger Federer zvládl svůj úvodní zápas na turnaji loňský poražený finalista Rafael Nadal, jenž v dnešním duelu druhého kola porazil 6-4 7-6 Itala Potita Staraceho. Favorit zápasu se však na postup hodně nadřel - Starace hrál dobrý tenis, Nadala dokázal rozběhat především skvělými dropshoty a v utkání dvakrát prolomil Španělův servis. Nadal si postup vybojoval až po 127 minutách fyzicky náročného boje. Dalším soupeřem druhého nasazeného Španěla bude Brit Andy Murray, který si dnes poradil s Gillesem Simon z Francie.

Bez větších potíží dnes uspěl i čerstvý vítěz z Říma Novak Djokovič. Argentinci Juanu Ignaciovi Chelovi povolil uhrát jen čtyři gamy a už se může připravovat na skvěle servírujícího Chorvata Iva Karloviče. Ten dnes proti Tommymu Robredovi nasázel 20 es, které mu pomohli obrátit nepříznivý stav 0-1 na sety.

ATP Masters Series Hamburk - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Safin (Rus.) - Berdych (9-ČR) 7:5 6:4
Monaco (12-Arg.) - Bolleli (It.) 6:2 6:1
Federer (1-Švýc.) - Nieminen (Fin.) 6:1 6:3
Tipsarevič (Srb.) - Blake (7-USA) 4:6 6:3 6:3
Karlovič (Chorv.) - Robredo (13-Šp.) 3:6 6:2 7:6 (7:3)
Söderling (Švéd.) - Tsonga (14-Fr.) 6:2 7:5
Kiefer (Něm.) - Wawrinka (Švýc.) 7:5 7:5
Montaňés (Šp.) - Acasuso (Arg.) 7:6 (7:3) 6:3
Nadal (2-Šp.) - Starace (It.) 6:4 7:6 (8:6)
Moya (11-Šp.) - O. Rochus (Belg.) 7:5 6:3
Murray (15-Brit.) - Simon (Fr.) 6:3 6:3
Djokovič (3-Srb.) - Chela (Arg.) 6:3 6:1

Čtyřhra - 2. kolo:
Aspelin/Knowle (5-Švéd./Rak.) - Čermák/Kerr (ČR/Austr.) 6:3 6:2
Damm/Vízner (6-ČR) - Fyrstenberg/Matkowski (Pol.) 6:4 6:4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist