Sestry Williamsovy společně získaly už 11. grandslamový titul

29. 1. 2010, 09:34
Aktuality 2
AUSTRALIAN OPEN ŽENY - Serena a Venus Willamsovy obhájily na Australian Open titul ve čtyřhře. Ve finále porazily nejvýše nasazený pár Cara Blacková a Liezel Huberová 6-4 6-3, získaly 11. titul a udržely si společnou neporazitelnost v grandslamových finále.
Profily hráčů
Venus a Serena Williamsovy

Sestry Williamsovy spolu do roku 2003 vyhrály šest grandslamových titulů. Dalších pět let z různých důvodů společných zápasů příliš neodehrály. Až v roce 2008 zase začaly pravidelně startovat na turnajích 'velké čtyřky' a od Wimbledonu jsou téměř k neporažení.

Odehrály šest grandslamů a titul nezískaly jen loni na French Open. K tomu navíc přidaly olympijské zlato. Kromě klopýtnutí na Roland Garros prohrály už jen loni v super tie-breaku na Turnaji mistryň.

Letos na Australian Open ztratily jediný set a v dnešním finále se druhý nasazený pár nezastavil ani na turnajových jedničkách Caře Blackové a Liezel Huberové.

Američanky vyhrály 6-4 6-3 a získaly již 11. grandslamový titul, v Melbourne triumfovaly počtvrté. Z grandslamového finále ještě nikdy neodešly jako poražené.

Serena může navíc obhájit i titul ve dvouhře, kde se v sobotním finále utká s bývalou světovou jedničkou Justine Heninovou z Belgie. 

Levinský si zahraje o titul z mixu
O titul si v Melbourne Parku zahraje také Jaroslav Levinský. S Ruskou Jekatěrinou Makarovovou porazili v semifinále mixu italsko-brazilskou dvojici Flavia Pennettaová a Marcelo Melo 6-0 4-6 10-8 a postoupili do finále. Jejich příštím soupeřem soupeřem bude vítěz zápasu mezi Carou Blackovou s Leandrem Paesem a Lisou Raymondovou s Wesleym Moodiem.

Osmadvacetiletý Levinský má na kontě pět deblových titulů na turnajích ATP, finále grandslamu si však zahraje poprvé.

- AUSTRALIAN OPEN (Austrálie / Melbourne, tv. povrch) -
páteční výsledky žen (29. 01. 2010)

Čtyřhra - finále:
V. Williamsová/S. Williamsová (2-USA) - Blacková/Huberová (1-Zimb./USA) 6-4 6-3

Smíšená čtyřhra - semifinále:
Makarovová/Levinský (Rus./ČR) - Pennettaová/Melo (It./Braz.) 6-0 4-6 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ani jeden koment .. ? :-O
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist