Sestry Williamsovy přislíbily účast ve finále Fed Cupu

13. 8. 2010, 09:30
Aktuality 13
Sestry Serena a Venus Williamsovy chtějí hrát v listopadu finále tenisového Fed Cupu proti Itálii. S účastí první a čtvrté hráčky světového žebříčku se Američankám naskýtá velká šance na ukončení desetiletého čekání na celkový triumf.
Profily hráčů
Venus a Serena Williamsovy

Sestry Williamsovy nehrály kvůli různým důvodům v této týmové soutěži od roku 2007. Loni se měla ve finále představit mladší Serena, nakonec ale kvůli náročnému programu účast také odřekla. Italky pak na domácí půdě hladce vyhrály a získaly cennou trofej. 

Letos však budou v domácím prostředí hrát Američanky, a pokud budou obě sestry zdravé, chtějí ve finále nastoupit..

"Vždycky chcete mít v týmu ty nejlepší hráčky. Jsem nadšená, že jsou Serena a Venus k dispozici," oznámila kapitánka amerického výběru Mary Joe Fernandezová. V týmu má ještě Melanii Oudinovou, Bethanii Mattekovou-Sandsovou a deblovou specialistku Liezel Huberovou. Tuto sestavu označila za jeden z nejsilnějších týmů za mnoho posledních let.

Sesterské duo má ve Fed Cupu vynikající bilanci. Serena neprohrála žádný ze sedmi duelů dvouhry či čtyřhry, Venus z 21 zápasů neuspěla jen čtyřikrát.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
no je ale od nich škaredé...
Reagovat
smazaný uživatel
tak to jsou docela mazené.. ostatní to dokopou do finále a Williamsky slíznou smetanu...
Reagovat
smazaný uživatel
Narozdíl od ostatních si mohou dovolit odřeknout účast, jelikož jsou opravdu vytížené. Na druhou stranu finále je klíč ke všemu a ve finále by měl být zpravidla nejtěžší soupeř, takže jich bude potřeba. A to ony vědí, snad budou zdravé.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sonyericssonwtatour.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Singles_Numeric.pdf

Čím jako Williamsky mají být vytížené? Ze všech tenistek ve špičce hrajou nejmíň turnajů, stačí se podívat na sloupec # TRN v žebříčku. Ve skutečnosti hrajou ještě o něco míň, protože se do toho počtu zahrnují i povinné turnaje vynechané z důvodu zranění nebo ty jejich bojkoty Indian Wells. Za každý vynechaný GS nebo PM turnaj chytne tenistka do Best 16 nula bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jenže nejsou nejmladší a na grandslamech končí většinou až ve finálních fázích, prakticky na každém turnaji se dostávají daleko, takže svým způsobem hrají zápasů dost. Vezme jim to dost sil, určitě více než když Wozniacká odehraje trapný turnaj v Kodani či Pennetta v Palermu. Navíc tělo Sereny nezvládne až takový nápor, divím se, že vůbec ještě může hrát na vrcholu, víš jaký nápor to musí být na klouby po těch letech? A opravdu většinou když se hrál Fed Cup měly nějaká zranění, prostě ne vždy je vhodný termín. Serena není Wozniacki aby odehrála 80 zápasů za sezonu. ;) To snad lze pochopit. Nehledě na to, že to USA jde i bez nich, ne jak u Švýcarů, když chybí Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsem to už víckrát, Serena na "běžných" turnajích zdaleka nevyhrává tolik utkání, jak si občasný divák tenisu myslí. Na jedničku vypadává často dávno před finále. Bodový náskok má sice obrovský, ale to je dáno tím, jak moc je úspěšná na grandslamech (900 + 2000 + 500 + 2000 bodů), loni navíc 1500 bodů za titul z Turnaje mistryň.

Málokdo ví, že poslední běžný turnaj vyhrála v dubnu 2008 !!! Na turnaje této úrovně dávno kašle. Kdovíjak to bylo vážné s tím jejím pořezáním nohy. Moc bych se nedivil, kdyby nakonec na USO hrála. Jako důvod pro vynechání zbytečných (z jejího pohledu) turnajů před USO se to mohlo hodit. Totéž Venuše, kdo tomu uvedenému "zranění" věří?
Reagovat
smazaný uživatel
Ať už to je jakkoliv nesmíš po Williamskách chtít aby odehrály kupu zápasů co mladé holky prosímtě. Nehledě na to, že už třeba nemají ani motivaci, hmm? Roger taky řeší jen grandslamy, Masters a pár turnajů v Evropě které zbožňuje. A vynechává první kola Davis Cupu. Smůla je v tom, že Fed Cup první kolo se hraje hned po grandslamu, kde Williamsky hrají naplno a pak jsou unavené. A celkově jsou to jen tři kola s tím, že finále je po turnaji mistryň. To je pro top hráčky a zvlášť Williamsky, co nehrají na vrcholu dva tři roky docela problém. Jak jsem psal snížená motivace třeba, když vidí, že to USA jde i bez nich. ;) Nevidíš jim do hlavy ani neznáš jejich tělo, jsou to ženy, ne stroje.
Reagovat
smazaný uživatel
Však taky nechci, mě je celý slavný DC nebo FC celkem šumák. Nejlíp, kdyby to zrušili nebo aspoň předělali jen do jednoho turnaje družstev, pro který by se našel vhodný termín. Finálová skupina FC s pouhými 8 tými (tj. tři kola) je naprosto směšná. Po prvním kole je hned semifinále!
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně to nahrává faktu, že top hráčky se nemusí daných kol vůbec zúčastnit, minimálně hráčky typu Clijsters, Henin, Williamsek... první kolo je naprosto špatně po AO hned a vlastně finále taky. Papírově nejsnazší to mají Rusky, které mají dobrou základnu a když nemůžou top jako Dementěva, Kuzna, Sharapka, tak je tu stále dobrá náhrada Kleybanové, Petrovové či Pavlyuchenky. Ostatně jak jsem psal USA to letos zvládly i bez Venuše se Serenou. Ale jejich neúčast ve FC naprosto chápu. Oni chtějí nahradit Davis Cup něčím podobným, o čem jsi psal.
Reagovat
smazaný uživatel
No zvládly, ale proč! Byl jsem trochu v šoku, když jsem viděl, že Rusky v USA hrajou ve třech !!!! A jediná Dementka byla top hráčka! Další byla superstár Kudrjavceva a která je vlastně ta třetí? Žádná Kuzna, žádná Nasťa, žádná Naděžda, žádná Zvonarevka, žádná Alisa, prostě děs.
Reagovat
smazaný uživatel
ty hlupáku! jaký tři kola? hráli jsme s Belgií, pak s Chile a ted budem hrát se Srbskem o finale!
Reagovat
smazaný uživatel
Hlupák ještě nešel spát, bude se dívat na Toronto, tak ti odpoví. FC je zkratka pro Fed Cup.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě to je handicap který přináší Fed Cup, vidíš není to jen o neúčasti Williamsek, ale více top hráček se omlouvá. Jo on myslel ale Fed Cup asi, ten je na tři kola.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist