Sestry Williamsovy do Česka nepřiletí

15. 4. 2009, 20:03
Aktuality 7
Světová jednička Serena Williamsová a její starší sestra Venus se v semifinále Fed Cupu mezi USA a Českou republikou nepředstaví. Americký tým dorazí k utkání ve složení Bethanie Matteková-Sandsová, Alexa Glatchová, Melanie Oudinová a deblová specialistka Liezel Huberová. Nezkušený výběr USA dává českým tenistkám velkou naději na postup do finále po 21 letech.
Profily hráčů
Serena a Venus Williamsovy

Duel v Brně bude hned pro dvě americké hráčky premiérou ve Fed Cupu. Čtyřiadvacetiletá Matteková-Sandsová měla nastoupit v prvním kole proti Argentině, ale kvůli zranění kyčle se musela omluvit. Vedle 38. tenistky světového žebříčku čeká první start v soutěži i devatenáctiletou Alexu Glatchovou.

Teprve sedmnáctiletá Oudinová má za sebou pouze dva fedcupové zápasy. Při svém debutu letos v únoru podlehla Argentince Gisele Dulkové, ale v závěrečné dvouhře porazila ve třech setech Betinu Jozamiovou a vykřesala Američankám naději na postup. Obrat pak pomohla dokonat v deblu dvaatřicetiletá Huberová, která je nejzkušenější hráčkou ve výběru nehrající kapitánky Mary Joe Fernandezové.

Aktuální světová jednička ve čtyřhře dosud v týmové soutěži odehrála 14 deblových zápasů, z nichž jedenáct vyhrála. Jednou se objevila i ve dvouhře, v níž neuspěla.

Huberová se může pochlubit 36 deblovými tituly na turnajích WTA, Matteková oslavila ve čtyřhře čtyři triumfy. Ve dvouhře se žádné z amerických reprezentantek na rozdíl od českých tenistek turnaj elitního okruhu vyhrát nepovedlo. Po Mattekové je v žebříčku nejvýše Glatchová na 112. místě, Oudinové patří 176. pozice.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím si, že Iveta by měla zvládnout obě dvouhry, ale u Petry si nejsem vůbec jistý. Být Pálou, tak bych nominoval raději na druhou dvouhru Lucku.
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak ale ivetou si také nejsem moc jistý ted má sice formu ale s llagosteraovou prohrála munilý zápas na fed cupu snad to ted zvládne
Reagovat
smazaný uživatel
To je asi pravda, ale nikoho lepšího zase v týmu nemáme. Myslím si, že může Ivetě pomoci větší sebevědomí, přeci jen, když se hrál Fed Cup se Španělskem, byla někde kolem 40.místa a teď je již na 25.příčce, to je velký posun, který by mohl Ivetě zvednout sebevědomí. A ta Španělka byla myslím o něco výš na žebříčku, než druhá nejlepší nominovaná Američanka, takže se snad aspoň jeden zápas Ivet povede.
Reagovat
smazaný uživatel
tk to,že nepřijedou williamsovy,mi vůůbec nevadí:D:D:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud nevyhrajeme alespoň 4:1, tak nestojíme za nic!!! Vidím to na jasné finále, i když pozor na Oudinovou, poslední dobou se nějak rozehrává a ve FED Cupu už taky cosi odehrála, je to talent...
Reagovat
skott
Vyhrat by asi nase holky mely, ale jestli na nekoho pozor, tak na Bethnaie Mattek, loni mela vybornou sezonu a v deblu s L.Huber budou silne.
jinak nevi nekdo, jestli americanky do tymu opet prizvaly Coco nebo to byla akce jenom v domacim zapase s Argentinou?
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Mattek - pozor na ni:-)) Hochu, ta by se svojí současnou formou prohrála singla i s Květou Peschkeovou:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist