Sestry Williamsovy chtějí hrát finále Fed Cupu v Itálii

3. 5. 2009, 20:07
Aktuality 4
Serena a Venus Williamsovy chtějí hrát finále tenisového Fed Cupu, přestože semifinálový duel Spojených států proti České republice vynechaly. Postup Američanek v Brně vybojovaly poměrem 3-2 jejich reprezentační kolegyně, sestry ale nyní prohlásily, že pro listopadové utkání o titul s Itálií už budou kapitánce Mary Joe Fernandezové k dispozici.
Profily hráčů
Serena a Venus Williamsovy

"Hrozně ráda bych ve finále hrála. Serena i já to chceme," řekla starší ze sesterské dvojice Venus před začátkem turnaje v Římě. "Mluvily jsme o tom, jen musíme zůstat zdravé. Doufám, že budeme moci hrát. Pro družstvo by to bylo skvělé," dodala.

Výhodu domácího prostředí budou mít ve finále, které je na programu 7. a 8. listopadu po Turnaji mistryň, Italky, zatím ale není určeno dějiště. Italští funkcionáři hledají co nejměkčí antukový kurt, který by otupil tvrdé údery Williamsových. Italský kapitán Corrado Barazzutti naznačil, že se i přes podzimní termín může hrát na venkovním kurtu, nejspíš v jižní Itálii nebo na Sardinii či Sicílii.

"Na ostrově by se mi to líbilo, ale kamkoliv mě pošlete, pojedu," řekla Venus Williamsová ke spekulacím o dějišti finále. Proti České republice nastoupily ve dvouhrách Bethanie Matteková-Sandsová a debutantka Alexa Glatchová.

Američanky mají na kontě 17 fedcupových titulů, od roku 2000 ale vždy vyšly naprázdno. Italky naopak v posledních čtyřech sezonách hrály třikrát finále, z triumfu se radovaly v roce 2006.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
je to opravdu tak ale kdyz mate dve kvalitni tenistky ve světové 10 tak asi nemá cenu riskovat je to finále a pujde o hodne
Reagovat
Tenista
To je prostě typická Amerika, typická velkohubost, absolutně žádnej respekt, přehnaný sebevědomí...ano, je hezký, že by USA teda asi Fed Cup vyhrála, podle je tohle ale dost nechutný...co třeba právě taková Glatchová? Ta prakticky Ameriku do toho finále dostala skvělýma výkonama u nás a teď teda jen díky nebubřelejm sestrám bude sedět a jen pozorovat? zaslouží si bojovat i ve finále, tohle je nefér jsem zvědavej, jak to dopadne
Reagovat
dabelsobul
Mary Joe Fernandezová bude mit tezky rozhodovani. Nicmene Glatchova je jinde nez sestry Williamsovy. Tlak ve finale bude jeste vetsi, navic Williamsky maji s antukou vetsi zkusenosti, nez Alexa Glatchova. Kdovi, jaky nakonec ale bude zdravotni stav Sereny s Venus...
Reagovat
Tenista
Tlak netlak, já prostě nemám rád, když někdo přijde takhle pozdě, aby následně mohl slíznout smetanu...ještě jsem to relativně toleroval třeba u Nedvěda, který se vrátil aspoň na tu baráž s Nory, i když i tam jsem měl výtky...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist