Serena zrušila exhibici, před olympiádou léčí bolavá záda

21. 7. 2012, 12:31
Aktuality 37
Americká tenistka Serena Williamsová zrušila kvůli problémům se zády nedělní exhibiční zápas ve Washingtonu. Zdravotní potíže by však neměly wimbledonskou vítězku připravit o účast na olympijských hrách, které v Londýně začnou v pátek.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Bolesti zad začaly Williamsovou trápit po nedávném pátém triumfu ve Wimbledonu a následném vítězství na turnaji ve Stanfordu. Čtvrtá hráčka světa se proto rozhodla dát přednost léčbě a v exhibici ji zastoupí její starší sestra Venus. "Mrzí mě, že moji fanoušci ve Washingtonu mě neuvidí. Ale už se nemůžu dočkat boje o olympijské zlato," uvedla třicetiletá Američanka. 

Bývalá světová jednička bude spolu s Venus v Londýně obhajovat zlato ve čtyřhře, olympijského debla spolu navíc vyhrály už v roce 2000. Ve dvouhře na medaili zatím nedosáhla, před čtyřmi lety v Pekingu vypadla ve čtvrtfinále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

37
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
freeteepek
Již před turnajem ve Stanfordu jsem upozorňoval na to, že Serena moc stojí o post světové jedničky. Proto jela obhajovat ten titul. Navíc na domácí půdě jako čerstvá wimbledonská vítězka, kterou všichni zbožňujou. I ona si ráda užívá slávu. Právě proto, že už s podobným scénářem vůbec nepočítala, kvůli zdravotním problémům, které měla.
Stát se znovu světovou jedničkou je velké lákadlo. Snaží se využít aktuální formy a honí body, dokud to jde.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže teď těch bodů moc nenažene. Naopak od podzima přes celou Austrálii až po (hergot jak se jmenuje ten turnaj na zelené antuce, který vyhrála?) nic moc neobhajuje a vzhledem k tomu, kolik toho budou muset hlavně ze začátku sezony obhájit Vika, Máša i Aguš se jí tam naskýtá ohromná šance se na post jedničky vrátit.
Reagovat
smazaný uživatel
hergot - Charleston:)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když by byla zdravá a hrála přiměřené množství turnajů v dobré formě, byl by pravděpodobný jako vedlejší efekt návrat na trůn. Kvůli tomu se nemusela pachtit do Stanfordu. A slávu si mohla užívat v rámci exhibičních utkání WTT.
Pro ní je teď hlavně důležité, aby něco uhrála na OH a neztratila moc na betonech včetně USO, kde obhajuje 2300 bodů. Obhajoba Toronta a finále USO bude klíčová. Pak už může jen získávat velmi slušné body.
Bude záležet také na soupeřkách, nejméně bodů obhajuje Sharapova, Azarenka a Aga toho mají více. Pokud by ale byla zdravá a hrála, má velkou šanci na návrat na trůn po AO. Takže se uvidí. Jednu šanci si už promrhala výpadkem na RG.
Reagovat
dadaft
já si pořád myslím, že Serena jednak nechtěla přijít o těch 470 bodů, a jednak že vyslyšela žádost pořadatelů - letos nebýt Sereny, tak jsou v nasazené osmičce pouze dvě hráčky z první světové dvacítky a osmá nasazená už je mimo sv. padesátku - třeba v čtyřech předchozích ročnících (2008-2011) nebyla v nasazené osmičce žádná hráčka mimo dvacítku!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To by ale svědčilo o ne moc dobrém strategickém uvažování z její strany, které by se snad dalo přičíst na vrub nějakému přetažení nebo mylnému dojmu, že má sil na rozdávání a že se vezla na nějaké vlně z Wimbledonu.....
Mně spíše přijde, že vzhledem k té roční přestávce i výhledu konce kariéry, nebere najednou ten tenis a vítězství tak samozřejmě a najednou stojí a prahne po vítězstvích i na jiných než GS turnajích. Ona není moc trpělivá a chtěla by na trůn určitě co nejrychleji, což by mohlo být kontraproduktivní. Proto by mohla dělat špatná rozhodnutí a přetahovat se.
Kdyby dříve byla více disciplinovaná, mohla mít těch turnajových vítězství daleko více a mohla být světovou jedničkou po delší časové úseky, než byla. Ale prostě ta motivace tam mnohdy chyběla, každý je jiný, já to vždy respektoval.
Teď už je na sklonku kariéry, a jako by to vše chtěla dohnat.....
Alespoň takovým dojmem na mě působí, zejména po výpadku na RG. To je můj názor. Rád bych se pletl, přál bych jí zdraví, dobrá rozhodnutí a aby jí vše vyšlo, jak by chtěla.:-)
Reagovat
Pesek12
Ve Wimbledonu vyhrála dvouhru i čtyřhru, potom hned další turnaj v USA na betonu ve Standfordu, exhibice a znovu tráva na OH v Londýně. Asi chce na stará kolena trochu moc a nechá se do toho nutit od sponzorů. Mladší holky toto nezvládnou a to nemají žádná zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že zrovna Serena je v situaci, kdy by musela skákat jak sponzoři pískají..
Reagovat
dadaft
je to těžké. olympiáda v tenise dusí některé jiné turnaje. ve Stanfordu se hraje jeden z velmi významných amerických ženských tenisových turnajů. myslím, že ani pořadatelé ani Serena zkrátka nechtěli dopustit, aby nasazenou jedničkou byla desátá hráčka světa z formy...
Reagovat
smazaný uživatel
To si nemyslím. Tento rok je to prostě tou olympiádou narušeno a i ostatní turnaje, které se hrají třeba tento týden, nejsou prostě tak obsazené, jak by byly, kdyby se hrálo v normálním termínu. To pořadatelé prostě musí vzít v úvahu, s tím nic nenadělají. A že by Serena nechtěla dopustit, aby byla Bartoli nasazená jednička, to není její styl. Prostě to holka nějak nevychytala...
Reagovat
Pesek12
Nucení od sponzorů může být různými způsoby - neznáme smlouvy, které mají se Serenou. Také nové finanční nabídky sponzorů čerstvé wimbledonské vítězky se přeci tak těžce odmítají... Viděli jsme to loni u Petry, ale nechci tvrdit, že by to Serena nemohla ustát. Zkušeností má přeci víc jak dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Srovnání loňské Petry a letoší Sereny je dost mimo. Loni to pro Petru byl vůbec první GS a vstup mezi tenisovou elitu a zájem sponzorů o novou neokoukanou tvář byl hodně velký. Serena naproti tomu letos vyhrála už popáté, je to velmi známá tvář a peněz má tolik, že bez sponzorů se docela dobře obejde.
Reagovat
Pesek12
Zapomínáš na její sílu příběhu návratu skoro ze "záhrobí", kdy si už Serena myslela, že se už nevrátí - viz její rozhovory po Wimbledonu. A američani mají rádi příběhy se šťastným koncem a taky neví jak ještě dlouho může být na vrcholu, tak proč toho nevyužít. A peněz není nikdy dost, srovnejme třeba sponzorský potenciál v Americe Sereny a Šarapovové. Myslím, že Serena má co dohánět.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, typický hollywoodský happy end by Serenu oznamující konec kariéry zobrazil jako světovou jedničku a zároveň vítězku nějakého aktuálního turnaje. K tomu se ale se zničenými zády těžko dopracuje. A s penězi se to má úplně stejně.
Reagovat
smazaný uživatel
Se zády už měla problémy i před FO, takže bych čekal, že ona jako velezkušená hráčka bude na takové věci brát ohled, tím spíš, že zrovna problémy se zády bývají velice zákeřné a nejednoho sportovce už natrvalo "vyřadily z provozu." A ona si zatím naložila takovou dardu. No, výsledek se dostavil..
Reagovat
tommr
zatím se vůbec nic neděje - Serena jen odřekla pro ní zcela bezvýznamnou exhibici - jinak jede podle plánu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle plánu nejede, v něm měla i tu exhibici, takže ano, něco se děje. Jestli je to jenom bezvýznamná epizoda nebo počátek dlouhodobějších problémů ukáže čas. Opakuji, že problémy se zády letos už měla, což by se nemělo brát na lehkou váhu.
Reagovat
smazaný uživatel
quesh má samozřejmě pravdu.
Může si za to sama, ve Stanfordu bylo vidět, jak je už značně vyčerpaná a že má problémy se zády. Opravdu mi to hlava nebere....
Teď, když má svůj věk a opotřebované tělo, měla by šetřit síly a soustředit se především na velké akce. Ale to ona dělala, když byla mladá, že vypouštěla menší turnaje. A teď je to zase pravý opak. Myslím si, že hrát turnaj bezprostředně po triumfu na Wimbledonu v obou disciplínách a tři týdny před OH, nebylo nejšťastnější rozhodnutí a mohlo by ji to ještě mrzet....
Nejedná se přitom pouze o OH, ale do konce sezóny je ještě plno turnajů a tam mohou síly chybět. Přitom na podzim nic neobhajuje, tak si mohla body nahrát tam.
A ani nemyslím, že by si zrovna ona nechala něco nutit od sponzorů....
Reagovat
tommr
jak už píše dadaft o něco výše - Stanford není zase tak bezvýznamnej turnaj hlavně pro Američany a proto se vůbec nedivím, že tam Serena chtěla obhájit lonskej titul. Ty problémy se zádama s tím vůbec nemusí souviset. V zádech ti může rupnout i když zrovna nic neděláš (což bohužel vím z vlastní zkušenosti) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To já vím z vlastní zkušenosti bohužel také.:)
Ale tohle není ten případ. Bylo to na ní pěkně vidět. Nejen ten termín, ale i narušený biorytmus, jiný povrch, to vše bylo riskantní. A neříkej, že tobě to nepřijde ani trochu divné, že tam hrála....
Prostě se ty termíny takhle sešly, tak by si každý hráč měl pečlivě volit priority....
Je to sice prestižní turnaj, ale ani ona tam nehrála pravidelně každý rok. A když tam hrála, tak ne naplno...
Sám často zmiňuješ, že jsi jí to dříve vyčítal, když hrála na půl plynu....
A teď se to prostě jeví a jevilo jako špatné rozhodnutí. Můj názor.:)
Reagovat
smazaný uživatel
A to já se jí zas docela divím - záda jí více či méně trápí už od jara. Chtěla by olympijské zlato a přesto místo odpočinku mezi Wimbledonem a OH místo odpočinku a regenerace hraje další turnaj (a riskuje tak zdraví). Chtěla by zpět na post světové jedničky a přesto jede tři turnaje téměř po sobě a v několika disciplínách (a riskuje tak zdraví)..
P.S.: jestli má nemocná zádá kvůli tenisu, to nevím. Zato ale vím docela určitě, že vrcholový tenis jejich léčbě zrovna moc neprospívá.
Reagovat
tommr
máš pravdu v tom, že dřív jsem Serenu kvůli jejím hvězdnejm manýrům - k nimž patřilo i to, že skoro nehrála menší turnaje - dost nesnášel. Poslední dobou je mi ale čím dál sympatičtější i z toho důvodu, že už taky hraje menší turnaje jako ostatní hráčky ze špičky. Dost dobře jí proto nemůžu kritizovat za to, že jela obhajovat titul do Stanfordu i když ten termín nebyl zrovna ideální. Jestli to bylo špatný rozhodnutí se ukáže až podle toho jak si povede na dalších důležitejch turnajích. Jedna odřeknutá exhibice vůbec nic neznamená ... :)
Reagovat
tommr
do OH je času na zotavení ještě poměrně dost. A pokud chce napodobit Federera a vrátit se ještě "na starý kolena" na post světový jedničky tak k tomu ve Stanfordu udělala poměrně důležitej krok. Těch 470 bodů se ještě bude hodit a nikde jinde je už do konce sezony tak lehko nezíská ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Má týden, což není bůhví kolik času. Co se týče postu světové jedničky - zdá se mi, že jsi zapomněl, že loni sezonu zapíchla po US Open, takže letos si může nahrabat jak na podzim v Asii, tak především může poměrně snadno urvat celých 1500 bodů na Turnaji mistryň. Tedy za předpokladu, že jí podobně nešťastné plánování, jako předvedla teď, o TM nepřipraví..
P.S.: zajímavé - Petře a jejímu týmu vyčítáš i chyby, které neexistují a Serenu v situaci, kdy chybu jednoznačně udělala, ještě obhajuješ. Nejsi ty ve skutečnosti skrytý fanda Sereny? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobře, že hraje naplno i přípravné turnaje. Je evidentní, že pochopila, že už to jako v minulosti nepůjde a že potřebuje odehrát více zápasů, aby byla její hra konzistentní. Přípravné turnaje na velké akce jsou však něco jiného a i tam(Řím) si své zdraví hlídala, aby to neohrozilo RG.
Já jí nekritizuji, je to její věc. Jen mi její rozhodnutí prostě přijde a hned přišlo jako velmi nešťastné a kapku nepochopitelné, což se už teď možná projevuje.
Souhlasím s příspěvkem queshe v 16:12.
A vzhledem k tomu, že po USO neobhajuje nic, tak v Tokiu, Pekingu a na TM může získat obrovskou porci bodů. A na AO vlastně také skoro nic neobhajuje, takže příležitostí by měla dost.
Ale obhajovat 470 bodů ze Stanfordu a riskovat tím nějaký slušný výsledek na OH a třeba nějaké omezení ve zbytku sezóny, je riskantní a moc to nechápu.
Odřeknutá účast na WTT samozrejmě nemusí nic znamenat a ukáže to až čas, ale stejně to bylo podle mě v jejím věku a stavu riskantní.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen jestli není tommr ve skrytu duše trochu rád, že by byla Serena kapku "odvařená" a nemusela by tolik kousat....

tommre, to bylo s nadsázkou, jen tak na odlehčení.:-))
Reagovat
tommr
fanda Sereny rozhodně nejsem, ale respektuju jí jako velkou hráčku. A její rozhodnutí hrát Stanford nepovažuju za špatný i kdyby se ukázalo, že se tam neštastnou náhodou nějak zranila. Kdo nic neriskuje ten nic nemá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mě to napadlo. Na druhou stranu, já jakkoliv Sereně nic špatného nepřeji a pevně doufám, že jí nic vážného není, jako fanda Petry se nebudu pokoušet předstírat strašlivé zklamání nad případnou Sereninou absenci na OH (nebo kdekoliv jinde). To říkám zcela upřímně.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě. A kdo chce moc, nakonec nemá nic..
P.S.: zranění zad si nevyrobila ve Stanfordu, záda jí trápí už od jara a píšu to tu už poněkolikáté.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, úplně tě chápu a upřímnost se cení.:-)
Ona měla zatejpovaná záda už loni v létě a trápí se s tím, jak píšeš, letos zase od jara. V tom Stanfordu si to mohla zase pohoršit. V semifinále měla úspěšnost prvního podání pouhých 38% a ve finále, kde se evidentně zmáčkla co to ještě šlo, aby neprohrála, první podání sice trefovala více, ale bylo vidět, že to není jako jindy. Razance nebyla taková, spíše se snažila o umístění. Což by mohlo napovídat, že jí záda bolela. I jsem si všiml, jak si je protahovala a měla problém setrvat dlouho v předklonu při podání soupeřky. Každopádně si myslím, že to bylo chybné a neopatrné rozhodnutí. Navíc v jejím věku už může být každé takové rozhodnutí zásadní pro zbytek kariéry....
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. A jsem zvědav, jak se popasuje s olympiádou, kde chce naskočit ve všech třech disciplínách (a ve všech může dojít daleko).
Reagovat
tommr
v mixu asi startovat nebude a přenechá to Bryanům a Huberový s Raymondovou ...
Reagovat
tommr
momentálně neberu Serenu jako přímou konkurenci Petry. Jsem už smířenej s tím, že Petra bude až do konce letošního roku bojovat jen o 5-8. místo se Stosurovou, Kerberovou, Erraniovou a Wozniackou. Případný zranění Sereny proto pro Petru nic neřeší, protože by z něho stejně profitovaly i její soupeřky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ad mix: že by změna? Ještě nedávno se o mix dost vehementně hlásila..
Ad konkurence: jistěže ty dvě jsou přímé konkurentky bez ohledu na to, že Petra v nejbližší době Serenu v žebříčku nepřeskočí. Protože obě by měly mít a mají ty nejvyšší cíle na každém turnaji, který hrají. A teď na olympiádě to platí dvojnásob, vzhledem k tomu, že jsou to dvě nejlepší trávařky současnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda opravdu doufám, že do toho mixu nepůjde a nenechá se do toho nějak nahuškat. Protože turnaj trvá jen děvět dnů, dají se předpokládat opět různé přesuny kvůli dešti, takže dvě disciplíny budou náročné i tak.
Já teda Petru a Serenu jako přímé konkurentky rozhodně chápu, ne ohledně žebříčku, ale na turnajích určitě a hlavně na trávě.
Abych pravdu přiznal, myslel jsem ještě před RG, že by se Serena mohla dostat do první čtyřky místo Radwanské a ne, že bude Petra šestá. Škoda, to se nedá nic dělat. Ale doufám, že se nepotkají zase ve čtvrtfinále. Petře bych přál Agu nebo případně Azarenku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist