Serena zastavila rozjetou Bacsinszkou, o finále si zahraje s Halepovou

19. 3. 2015, 08:04
Aktuality 68
WTA INDIAN WELLS - Vítězná šňůra Timey Bacsinszké se zastavila na 15 zápasech. Pětadvacetiletou Švýcarku zastavila až ve čtvrtfinále turnaje v Indian Wells světová jednička Serena Williamsová, která vyhrála ve dvou setech. O postup do finále si dvojnásobná šampionka zahraje s Rumunkou Simonou Halepovou.
Serena Williamsová

Serena Williamsová prestižní turnaj v Indian Wells v letech 1999 a 2001 ovládla, od svého posledního triumfu ale v Kalifornii 13 let nehrála. BNP Paribas Open bojkotovala kvůli údajně rasistickému chování tamního obecenstva.

Letos se však vrátila a potvrzuje, že tamní podmínky její hře sedí, neboť svou bilanci vylepšila už na 18-1. Po výhrách nad Niculescuovou, Dijasovou a Stephensovou si poradila i s Timeou Bacsinszkou, kterou porazila 7-5 6-3.

Pětadvacetiletá Švýcarka nebyla pro zkušenou Američanku snadným soustem. Od Australian Open totiž neprohrála patnáct utkání v řadě a získala tituly z Acapulka a Monterrey. Poslední čtyři zápasy dokázala vyhrát navzdory prohranému prvnímu setu, proti Williamsové ale další obrat nepředvedla.

Nicméně i se světovou jedničkou Bacsinszká nepropadla. a držela krok. V prvním setu však neudržela vedení 3-1, ve druhé sadě pak nedokázala potvrdit ani jeden brejk z úvodních dvou her a po téměř dvou měsících poznala hořkost porážky.

"Hrála jsem dobře, ale někdy hrát dobře proti Sereně nestačí," řekla Bacsinszká. "Myslím, že jsem jí dala zabrat, takže se mi od ní dostalo uznání, ale ona dnes byla zkrátka silnější."



"Ona byla na vítězné vlně, tak jsem si říkala 'Snad dnes vyhraju, protože už opravdu dlouho neprohrála!'", řekla Williamsová na kurtu. "Má před sebou skvělou budoucnost."

Třiatřicetiletá Williamsová letos vyhrála i svém dvanáctém zápase a svou neporazitelnost prodloužila na patnáct utkání. Naposledy prohrála loni na Turnaji mistryň 0-6 2-6 se Simonou Halepovou, se kterou si v Indian Wells zahraje o postup do finále. Ve vzájemné bilanci vede Williamsová 4-1, jedinou drtivou porážku Halepové oplatila ještě na Turnaji mistryň ve finále.

"Ty dva zápasy byly tehdy zcela odlišné. Musím být dobře připravená, očekávám, že bude hrát neuvěřitelný tenis. A na to jsem poprvé nebyla připravená," řekla Williamsová.

Světová trojka Halepová ve čtvrtfinále otočila utkání se Španělkou Carlou Suárezovou-Navarrovou, kterou porazila 5-7 6-1 6-1.



O druhé semifinálové dvojici se rozhodne ve čtvrtečních duelech Pennettaová - Lisická a Jankovičová - Curenková.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.381.235 dolarů
středeční výsledky (18. 03. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
S. Williamsová (1-USA) - Bacsinszká (27-Švýc.) 7-5 6-3
Halepová (3-Rum.) - Suárezová (12-Šp.) 5-7 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
smazaný uživatel
Budete se dívat? já ano mám doma Svářečská sklíčka takže se moc těším. Jinak dnes jee na Špicberkách úplné zatmění
http://live.slooh.com/stadium/live/the-total-solar-eclipse-of-2015
Na té sránce můžete live sledovat úplné zatmění
Reagovat
sprchon
Taky mám svářečská sklíčka, takže cestou do školy kouknu. ;)
Reagovat
gigin
Kvitovko, bacha na zatmění mysli. Trošku se o tebe obávám.
Reagovat
smazaný uživatel
Bacsinszky a Gajdošová se odhlásily.

Mimojiné to znamená, že se do hlavní soutěže posunula Siniaková.
Reagovat
VlS
Chtělo by to, aby taky něco uhrála.
Reagovat
EllNino
Jarka ? :O ....chjo
Reagovat
PH94
Lisicki-Penetta..to musel být zápas jako lusk :) Obě dvě jsou velmi sympatické a konečně se trochu chytly po tom nepovedeném začátku sezony :)
Reagovat
smazaný uživatel
S tímto tenisem by mohla turnaj vyhrát ... Myslým , že si to z té čtveřice semifinalistek zaslouží nejvíc .... :)
Reagovat
Davor1
Neskutočná, epická bitka, suverénne najlepší ženský zápas roka. Zapol som to v prvom sete, že sa trošku pozriem na Sabine, lebo som ju ešte na turnaji nevidel a už som sa od toho nedokázal odtrhnúť. Ráno budem zase nevyspatý nadávať, ale stálo to zato, fantastický zážitok, navyše keď fandíte Bine a väčšinu roka len čakáte na Wimbledon a znechutene krútite hlavou po väčšine zbabraných zápasov už v prvých kolách, trošku extrémnejší Kvitova style :-))

Sabine hrala výborne a zaslúžene vyhrala prvý set, v druhom mala za stavu 5-4 MP. Pred tou hrou jej tréner radil- ver si na return, máš ho výborný a naozaj tam posielala fantastické víťazné returny po druhých servisoch Flavie, perfektne returnovala aj pri MP, ale Flavia to vrátila a z defenzívy zahrala riskantný winner cross k čiare a tak odvrátila MP a potom otočila gem. Dotiahli to do TB, kde bola Pennetta lepšia a išlo sa do tretieho setu.

Tam držali obe servis, až za stavu 5-4 pre Pennettu spravila Sabine pár chýb a razom bolo 15-40, 2 MP pre Flaviu. Na prvý tam poslala Bine parádny servis, na druhý výborný servis a po ňom ťažký FH winner po krátkom returne, hraný z nízka dosť blízko siete, už som to v nej videl, ale trafila to nádherne :-)) Potom ďalší MP, a zase výborný servis a zhoda. Sabine to dotiahla a išlo sa do ďalšieho TB. Tam bola Sabine jasne lepšia, výborné returnovala a tlačila.
5-3, Flavia druhý servis, Sabine si stúpila takmer k servis lajne a napálila return 2 metre do outu :-)) To už som krútil hlavou, že to ešte pohnojí, ale Flavia takisto vyhodila return a na MP tam Sabine trafila krásne eso :-))
Reagovat
Davor1
Ten zápas mal fakt všetko, krásne výmeny, fantastické winnery, parádnu defenzívu (jedna výmena možno bude kandidovať na hot shot mesiaca, kedy Sabine po fantastickej defenzíve zahrala z behu parádny obhod), odvrátené MP na oboch stranách, napínavý ako guma v trenkách až do samého konca. Pomer W/UE u Sabine 44/72, napriek tomu to nemalo chybu.

Aj keď zajtra Sabine vypadne, tak mi to vadiť nebude, už sa na tomto turnaji prekonala niekoľkokrát a hrala snáď najlepší tenis od osudného Wimbledonu2013. Ale už keď je v takom laufe, tak by tú Jelenu ešte zajtra mohla dať. Finále so Simonou by pre mňa bolo najlepším vyvrcholením WTA turnaja za ohromne dlhú dobu.

Sorry za tú slohovku, asi to nikto čítať nebude, ale musel som to dať von, ináč by som asi nezaspal :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za report. Nemohl jsem koukat, tak jsem rád, že to tu někdo sepsal.
Reagovat
gigin
Dobře Davore ;-)
Reagovat
gigin
Dobře Sábo!
Reagovat
VlS
Dík, moc hezkej popis
Reagovat
PH94
Díky :)
Reagovat
dadaft
jj, ta zmiňovaná výměna byla super, i když z pohledu Flávie k tomu prohozu vůbec nemělo dojít, Flávka to měla ložené na saku, ale volej byl příliš, příliš na jistotu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
pokud jde o dramatičnost, tak to byl dozajista mač jako kr@va. )) --- ve dvou setech odvrácené mečboly a nakonec finální tajbrejk, víc vyrovnané a dramatické to být ani nemůže.
kvalitou tenisu se mi zdál lepší třeba zápas Jankovič - Benčič a myslím si, že Jelena Sabine porazí (vede i na vzájemné zápasy 4-1), ale je to otevřené, ty zápasy mezi nima byly vždy vyrovnané (4 tříseťáky a jeden těsný dvojseťák).
Reagovat
janek_da
Jo, dobrej report, dobrej tenis. Já to zabalil po 2 setech s tušákem, že se Sabina složí.

Oba sety co jsem viděl, Flavie 40% 1.podání. Takže Sabina returnem celkem pohodově útočila na 2 serv. Některé r. byly total zbytečné chyby, někdy tam dala nádherné winnery. Jako když si párkrát oběhla servis na forehand a cross inside-out.

Sabine v 1. setu celkem marně zkoušela dropšoty (no jo jsem zvyklý na Barču) a měla PARÁDNÍ servis. Jak na servise do setu ale hned dala obří dvojchybu bylo jasné, že tento serv ztratí. Přesto jsem jí věřil.
Zato v 2. setu se Sabine dramaticky zhoršila na servise a o něco zlepšila mezihru, proto tolik brejků. Flavii párkrát nabila na její značkový úder. Ten servis jí v té chvíli lítal trochu pod 160 km/h.
V TB Flavia dost zlepšila servis a Sába nebyla schopná dohonit ten minibrejk ze začátku.
Třetí set, ten už jsem rači spal.
Reagovat
VlS
No, trošku to z nadpozemských výšin vracíš domreálu. Škoda, že jsem to neviděl, bohužel musím dneska něco dělat a jezdit docela autem, takže jsem noční směnu musel zabulačit.
Reagovat
janek_da
On to Davor asi vidí vzhledem k tomu jakou tužku Sabine hraje a to hrála skvěle.

Trochu hořko úsměvu. Hned na začátku Flavie brejkla a Další gem vedla Sabine 0:40. V té chvíli se začali komentátoři nad ní rozplývat, jak pozitivně hraje a že dokázala Flavii odpovědět na brejk hned v druhém gemu. To jsem začal nadávat, že ještě nic nevyhrála, co to kecají atd. Samozřejmě Flavie dala 5 míčů v řadě. Naštvanost na ty komentátory mi vydržela půlku setu.
Reagovat
janek_da
Na začátku 2.setu brejkla.
Reagovat
dadaft
dohromady 115 UE, což je i na dlouhý zápas dost (jenom těch vyhozených returnů bylo na tucty).
(((i když myslím, že to v IW hodnotí dost přísně, některé chyby by v Evropě brali jako vynucené)))

na druhou stranu i spousta parádních výměn a winnerů + dramatické koncovky setů.
místy lidi vyskakovali ze sedaček.
pro fanoušky Sabine určitě zážitek, čehož je Davor1 jasný příklad. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Bineeeeee.
A pak, ze mimo Wimbledon nic neuhraje. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo nezustal na Sabinku, o hodně přišel!
Reagovat
lars
kratasy :))
Reagovat
Davor1
Sabine má prvý set, paráda. Semifinále IW by bolo po tej výsledkovej "hladovke" v posledných mesiacoch fantastické, finále ešte lepšie. Snáď to dotiahne.
Reagovat
Davor1
come on Bine !
Reagovat
janek_da
bude taf meč?
Reagovat
EllNino
zase vysmátá :D ...ale nějak sem to nepochytil ...asi ne :O wow
Reagovat
janek_da
nebyl :(
Reagovat
tommr
zatím je to bohužel naprosto jednoznačná záležitost. Nechápu jak se mohla Tsurenko s tou svou hrou dostat tak daleko ... :(
Reagovat
EllNino
má zraněnej kotník víš, už v zápase s Bouchard byla ošetřovaná ...nemůže pořádně běhat, v rozhovoru říkala, že to pujde aspon zkusit
Reagovat
tommr
aha, tak to je jiná. Ted si dokonce vzpomínám, že jsem to čet už po zápase s Bouchardovou, ale nějak mi to vypadlo z paměti. Takže výsledek je už předem jasnej ... :(
Reagovat
EllNino
to jistě, navíc Jelena nehraje vubec špatně :) myslím, že to finále udělá
Reagovat
kada.tom
já mám radost, Jeleně přeju nějaký úspěch, navíc prostě kvalifikantka nemá v tak pokročilý fázi turnaje jako je QF, natož SF, co dělat :-)
Reagovat
EllNino
no když se tam dostala, tak asi jo :)
Reagovat
Nola
Dolgopolov v hladisku, a pan za mikrofonom zahlasi tito kalifornski fesaci prisli na zapas :D
Reagovat
Kozoroh
Jak to zítra ráno vidíš s No1em?
Reagovat
Nola
netusim, Tomica som nevidela hrat, Noleho nazivo iba uchytkom, uvidime, Bernard sa vezie na vitaznej vlne, snad to dopadne, a mozno ani nie......
Reagovat
Kozoroh
No to mě...
Singlové výsledky obou hráček (zvláště u Vinciové) nebyly v poslední době valné (ikdyž Erraniová vyhrála turnaj v brazilském Riu, což je ale International a hráčka úrovně Erraniové má na víc než vyhrát turnaj nejnižší kategorie WTA Tour) možná právě to vedlo k rozpadu nejlepšího ženského deblového páru světového tenisu. Uvidíme, jestli si najdou nové partnerky do debla, nebo nějakou dobu budou čtyřhru opomíjet.
Reagovat
smazaný uživatel
se rozdělily, jo? :D To jako proč?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem celkem čuměl.. :D

Holky to napsaly takhle..

Dear all,

After living a wonderful journey for the past several years, which has given us the chance to reach amazing results, we release the following note to inform you about our decision to end our doubles partnership.

We invested lots of energy, both mental and physical, to achieve our goals, which we are very proud of, therefore we now feel the need to rest and catch our breath.

It's our common purpose to start new individual career paths and set brand new goals to try to reach, also for you to enjoy and take pride in.

As still the World No.1 doubles pair and grateful for the time we had together, we would love to thank our fans from all over the world for the continued support you have been giving us throughout these years, it has been an honor and a privilege for us to represent our Country...

Sara & Robi
Reagovat
smazaný uživatel
Wow to jako vážně? Tak to je něco
Reagovat
tommr
zřejmě jim debl ubíral dost sil, který jim pak chyběly v singlu a singlová kariéra je pro ně přednější. Aby toho rozchodu ale ještě nelitovaly podobně jako Háčka ... :)
Reagovat
Kozoroh
Rozpad u Háček probíhal jinak. Z H+H odešla Andrea, Lucka chtěla pokračovat. Sara a Roberta se však společně usnesly na ukončení deblového spolupůsobení.
Reagovat
tommr
to ale ještě neznamená, že toho nebudou za nějakej čas litovat. Ony ty úspěchy v singlu nemusí přijít a pak jim budou úspěchy (a peníze) z deblu chybět ... :)
Reagovat
slacker
V tenisu nikomu prilis penize nechybi, tam se v nich valeji jak prasata v zite a kdyz o cast prijdou furt jsou na tom nekolikrat lepe nez jejich matky a sestrenice.
Reagovat
Fandina
Záleží podle toho, jak hrají. Obecně se říká, že roční náklady na tenistu, tenistku s trenérem jsou 2,5 - 3 miliony korun. Teprve od téhle částky ti něco zbyde.
Reagovat
janek_da
Ještě k Simoninu pohybu

http://www.tennistv.com/video/videoId/1t1zgih4xd8ja1q2fbylvn7yro/title/halep-hot-shot--wta-indian-wells-qf

S tím hot shotem mě celkem rozčilujou, jasný hot run.
Reagovat
dadaft
gratulace Timei.
každá série jednou končí a ukončit ji se Serenou je známka kvality, ač to zní divně. ))
navíc když to neodehrála špatně, třeba v prvním setu měla za stavu 5-5 dva brejkboly,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, jenže tehdy (jako většinou) ukázala Serena svou sílu - Timeiny brejkboly zmizely jako pára nad hrncem a vzápětí ji naopak brejkla Serena.
(((někdy v roce 12 nebo 13 měla Samantha Stosur proti Sereně 0:40 a tři setboly na příjmu ,,,,,,,,,,,,,, odpovědí byly 3 esa a 2 přímé body, pamatuju si to do dneška))) :))
no nic.
se SF Serena - Simona a Flavia - Jelena budu spokojen.
Reagovat
jackiec
doufejme že simča rozběhá a porazí tu tlustou a pomalou starku
Reagovat
blixa
To je pořád Serena, Simona, dobře dobře ale já bych na tu Flavii nezapomínal, abychom se pak nedivili ;-)
Reagovat
tommr
Pennetta má vzhledem k losu poměrně slušnou šanci na finále, ale v něm už druhou senzaci nepřidá ...
Reagovat
blixa
Tím bych si nebyl úplně jistej ;-)
Reagovat
pepin
Docela s Tebou souhlasím, ale důležitější je, že je hekna a jekna pryč. To je ale klídek.
Reagovat
tommr
já teda vypadnutí Sharapky docela lituju. Pro naše holky je to nepříjemný, protože to dává jejich soupeřkám šanci nahrát si na ně spoustu bodů ...
Reagovat
misa
Taky toho lituju, žebříčky mě baví :)
Reagovat
blixa
Co bychom si bez žebříčků počali ... ! :-o
Reagovat
kada.tom
Serena pěkně :-)
Vidím to tak, že o vítězce turnaje se rozhodne v SF mezi Serenou a Halepkou.
Reagovat
Grape
To je hodně pravděpodobné. Rád bych mezi nimi konečně viděl opravdu vyrovnaný zápas, ne jak oba zápasy na TM :-)
Reagovat
kada.tom
já beru jakoukoliv výhru Sereny - je mi úplně jedno, jestli to bude 6-0 6-0 nebo 6-7 7-6 7-6 :-D
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak :D
Reagovat
Grape
Tak to já zase fandím Simoně a určitě se nebudu zlobit když Serenu smete - na druhou stranu by mě opravdu potěšilo, kdyby obě zahrály super zápas a Simona ji udolala. Přece jen, při té Simonině jasné výhře ve skupině na TM hrála Serena strašně. Vítězství nad soupeřkou, která zahraje kvalitně, je určitě cennější.
Reagovat
smazaný uživatel
nejaky napínavý trojseťak :D samozrejme s víťazným koncom pre Serenu ":)
Reagovat
Grape
S první větou souhlas, s druhou ne :-).
Reagovat
VlS
Klid hoši, ony si to holky udělají podle sebe. Ptal jsem se obou a nečekají na souhlas TP.
Reagovat
smazaný uživatel
A na to, jestli sem můžou napat svůj názor ses jí náhodou neptal?
Reagovat
Kozoroh
Hoši, hoši, zapomínáte na Flavii. Ta v IW ještě neřekla poslední slovo a může obhájit titul z loňska.
Reagovat
Grape
Já na ni nezapomínám, ale na celkové vítězství jí prostě nevěřím. Divil bych se, kdyby jedna z dvojice Serena Simona ten turnaj nevyhrála :-).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist