Serena Williamsová titul obhájila, dnes však spotřebovala 8 mečbolů

5. 4. 2008, 21:07
Aktuality 2
Američanka Serena Williamsová v Miami porazila Jelenu Jankovičovou a potvrdila, že se jí na oblíbeném turnaji daří - obhájila loňský titul a z Key Biscayne má už pátou trofej. Dnešní výhra mohla být výraznější než 2-1 na sety, ale v druhé sadě nedokázala udržet vedení 3-0 na gamy, a tak o triumfu rozhodla až v rozhodujícím dějství, kdy využila až osmý mečbol.
Profily hráčů
Serena Williamsová v Miami obhájila titul

Serena Williamsová v Miami vyhrála už v letech 2002, 2003, 2004 a 2007. Letos tedy obhajovala titul. A úspěšně. V cestě do finále ji ve čtvrtfinále nezastavila ani světová jednička Justine Heninová a tak dnes mohla usilovat o druhý letošní triumf proti Srbce Jeleně Jankovičové.

Americká tenistka do zápasu vstupovala s vědomím, že soupeřka je jedinou, se kterou letos prohrála, ale měla s ní aktivní vzájemnou bilanci 3-2. Williamsová sice dominovala prvnímu setu, nakonec se však na svůj druhý letošní titul pořádně nadřela. V druhé sadě promrhala vedení 3-0, v rozhodujícím setu vedla už dokonce 5-0, pak ale dovolila Jankovičové snížit na rozdíl dvou gamů.

Třiadvacetiletá Srbka, která hrála své první letošní finále, mohla snížit ještě na 4-5, šestadvacetiletá Američanka jí však sebrala podání a rozhodla o vítězství až využitím osmého mečbolu. Williamsová dnes udělala 56 nevynucených chyb, a to především v rozhodujících výměnách. Špatné údery však dokázala vykompenzovat 48 vítěznými míči, oproti pouhým 16 Srbčiným.

Serena Williamsová letošním vítězstvím vyrovnala rekord turnaje, který s pěti triumfy držela legendární Steffi Grafová.

WTA Miami - finálový výsledek:

S. Williamsová (8-USA) - Jankovičová (4-Srb) 6-1 5-7 6-3
esa: 12 - 1
dvojchyby: 6 - 5
brejkboly: 8/22 - 5/10
nevynucené chyby: 56 - 44
vítězné údery: 48 - 16
vyhrané výměny: 109 - 94

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
GAR
skvele sereno
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist