Serena Williamsová se po operaci vrátila vítězně

9. 3. 2008, 16:24
Aktuality 0
Aktualizováno 09.03. 17:33 - Serena Williamsová dotáhla do vítězného konce své tažení na turnaji v Bengalúru, kde v sobotním semifinále vyřadila i svoji starší sestru Venus. V dnešním finále porazila bývalá světová jednička Švýcarku Patty Schnyderovou 7-5 6-3 a získala první primát v tomto roce. Představila se však teprve na druhém turnaji, od Australian Open pauzírovala vinou operace zubů.
Profily hráčů
Serena Williamsová vyhrála v Bengalúru už svůj 29. titul

Světová jedenáctka a nasazená trojka po vyčerpávajícím sestrovražedném duelu vzdorovala chytře hrající soupeřce, jež se ji neustále snažila rozběhat a unavit údery do rohů dvorce. Američanka, jež startovala na prvním turnaji po lednovém Australian Open (pauza byla zaviněna operací zubů), však většinou našla na tlak odpověď.

V prvním setu ještě zisk soupeřčina podání ze šesté hry vzápětí promarnila, ale druhý využitý brejk ve 12. hře už znamenal vedení 1:0. Do druhé sady lépe vstoupila turnajová čtyřka ze Švýcarska, ale od vedení 3:1 už nezískala ani hru.

Williamsová vyhrála sedmý z deseti vzájemných duelů, přičemž před rokem obě měření sil se Švýcarkou ztratila. Za 29. turnajový titul v kariéře získala 95.500 dolarů.

V deblu uspěla čínská dvojice Pchengová/Sunová
Třetí nasazená čínská dvojice Pchengová/Sunová vyhrála soutěž ve čtyřhře. Ve finále si Číňanky poradily s nejvýše nasazeným thajským párem Chan/Chuang, když vyhrály po boji 6-4 5-7 10-8. Společně hrály teprve šestý turnaj, a po loňském finále v Charlestonu a třech letošních neúspěších slaví první titul. Naopak thajské soupeřky loňský triumf v Bengalúru nezopakovaly.

WTA Bengalúr - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
S. Williamsová (3-USA) - Schnyderová (4-Švý) 7-5 6-3

Čtyřhra - finále:
Pchengová/sunová - Chan/Chuang (1-Tha) 6-4 5-7 10-8

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist