Serena Williamsová se může triumfem ve Stanfordu vyrovnat sestře Venus

15. 7. 2012, 09:20
Aktuality 4
Týden po pátém wimbledonském triumfu může Serena Williamsová získat další titul na turnaji ve Stanfordu. V sobotním semifinálovém utkání obhájkyně prvenství zdolala Rumunku Soranu Cirsteaovou hladce 6-1 6-2 za rovnou hodinu. Její poslední soupeřkou v kalifornské soutěži bude jiná domácí tenistka Coco Vandewegheová.
Serena Williamsová

Coco Vandewegheová udolala v semifinále turnajovou pětku Yaninu Wickmayerovou 6-2 3-6 6-2 a zahraje si první finále v kariéře.

Do zápasu o titul se 120. hráčka světa prokousala z kvalifikace, v níž byla původně vyřazena. Nakonec postoupila jako takzvaný lucky loser až do finále, což se žádné tenistce nepovedlo sedm a půl roku.

Americké finále na turnaji WTA se bude hrát poprvé od listopadu 2009, v USA se fanoušci dočkali souboje dvou domácích tenistek o titul dokonce po osmi letech.

"Všichni se pořád ptají, co je s americkými hráčkami. Coco si vede skvěle a svoji druhou šanci využila beze zbytku. Jestli bude takhle pokračovat i v neděli a vyhraje, budu z ní mít radost," řekla Williamsová.

Pokud čtrnáctinásobná grandslamová šampionka obhájí ve Stanfordu loňské vítězství, získá 43. singlový titul v kariéře a vyrovná se tím své starší sestře Venus, která má nejvíc triumfů z aktivních tenistek. V historickém pořadí se Venus dělí o šesté místo s Martinou Hingisovou a Justine Heninovou.

-  WTA STANFORD -
(USA, tvrdý povrch, 640.000 dolarů)
semifinálové výsledky (15. 07. 2012)

Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Cirsteaová (9-Rum.) 6:1, 6:2
Vandewegheová (USA) - Wickmayerová (5-Belg.) 6:2, 3:6, 6:2

Čtyřhra - semifinále:
Erakovicová, Watsonová (N. Zél./Brit.) - Grandinová, Uhlířová (3-JAR/ČR) 7:5, 6:7 (6:8), 10:7.

ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Shlédnul jsem dnešní záznam na Eurosportu... Obě holky se snažily opřít o své podání, ale dneska se jim to nedařilo. Na obou stranách byla úspěšnost prvního servisu menší než 40%. První set moc hezkou podívanou nenabídl. Výměny většinou končily hodně rychle a Sorana hrála na velké riziko, což jí zpravidla nevycházelo. Nevím, jestli tam chybělo víc klidu, anebo takhle Sorana hrát chtěla, protože proti Sereně asi jiná šance není... Ve druhém setu to byl podle mě hezčí tenis. Výměny byly delší a některé údery opravdu povedené. Sorana vždycky na začátku obou setů držela krok, ale pak jí Serena hned utekla. Je trochu škoda, že se Soraně nepovedlo zahrát jako proti Dominice, kdy měla opravdu vynikající statistiky. Pak by to mohl být zajímavější zápas. Ale Serena je prostě jiný level... Finále bude ryze americké a určitě zajímavé. Coco je vzhledem ke své pozici velkým překvapením turnaje. Titul přeju Sereně, ale ještě nevím, jak se mi bude líbit Coco. Podle jména ji znám, ale zatím jsem ji nikdy neviděl hrát, takže jsem zvědavý. :)
Reagovat
tommr
já jsem zase včera chvíli sledoval zápas Vandewegheový s Wickmayerovou. Coco sice hrála docela slušně, ale na Serenu by to určitě nestačilo. Pokud jí Serena vyloženě nepodcení tak bude finále velice krátký ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem coco videla hrat poze jednou a to loni na uo proti sam stosur, kde si myslim ze hrala mimoradne dobre a opirala se predevsim o svoje kvalitni podani, sam si ale nastesti to svoje pohlidala a podarilo se ji po bitve coco breaknout. trochu jsem se pak divila, ze o ni (coco) vubec nebylo slyset, ale zda se, ze ted se opet v americe chyta. myslim si, ze rozhodnou zkusenosti sereny a titul z lonska obhaji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist