Serena Williamsová: Je dobré být zase vítězkou

9. 3. 2008, 21:58
Aktuality 0
Téměř rok čekala bývalá světová jednička Serena Williamsová na svůj další turnajový titul. Naposledy se radovala bez dvou týdnů přesně před rokem, kdy vyhrála prestižní turnaj v Miami. 29. triumfu se dočkala až dnes v indickém Bengalúru.
Profily hráčů
Serena Williamsová: Je dobré být zase vítězkou

Šestadvacetiletá Američanka Serena Williamsová, aktuálně jedenáctá hráčka světa, prakticky celý rok 2006 promarodila a zranění se jí nevyhýbala ani v loňské sezoně. Ovšem i tak dokázala obhájit vítězství na Australian Open a získat titul v Miami. Od té doby však na 29. titul v kariéře čekala až dodnes. Trápila ji zranění třísel, palce nebo svalové problémy.

Novou sezonu zahájila Hopman Cupem, na kterém společně s Mardy Fishem získala pro USA další úspěch. Do singlové kariéry se však tento titul nepočítal. Následně obhajovala na Australian Open, ale po dobrých výkonech selhala ve čtvrtfinále, když podlehla Srbce Jeleně Jankovičové. Zklamaná si nechala operovat zuby, které ji už delší dobu sužovaly bolestí. Zákrok a následné léčení si vyžádalo pauzu 6 týdnů a Serena Williamsová se vrátila až na turnaj do indického Bengalúru, kde se představila společně se svou starší sestrou Venus.

A návrat se Sereně vydařil; po výhrách nad outsiderkami Obzilerovou a Rodionovovou se v semifinále střetla se svou sestrou a v nervydrásajícím souboji o svém postupu rozhodla až ve zkrácené hře třetího setu. Ve finále ji čekala Švýcarka Patty Schnyderová, proti které vyhrála jediný ze čtyř vzájemných střetnutí. Přestože Američanka nepodala optimální výkon, na zisk 29. titulu to stačilo. S. Williamsová se tak turnajového vavřínu dočkala po dlouhých 50 týdnech.

"Je dobré být zase vítězkou a cítit dobrý pocit z výhry," neskrývala pozápasovou spokojenost šestadvacetiletá Američanka. "Nechtěla jsem dnes dělat tolik chyb. To byl můj plán, jak hrát, ale nedařilo se mi to. Nebyl to můj nejlepší zápas, Patty hrála dobře a nutila mě tak hrát lépe," přiznala vítězka finálového duelu v Bengalúru.

Serena Williamsová už dokázala vyhrát všechny čtyři grandslamy. Stejný úspěch se ji povedl i ve čtyřhře, když po boku své sestry Venus vyhrála Australian Open, French Open, Wimbledon i US Open.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist