Serena vyhrála "sportovního Oscara", cenu brala i Clijstersová

11. 3. 2010, 11:03
Aktuality 0
Tenistky výrazně promluvily do letošního udělování cen Laureus, označované za sportovního Oscara. Odnesly si dvě sošky: Serena Williamsová za sportovkyni roku a Kim Clijstersová za comeback roku. Mezi muži neuspěl Roger Federer, kterého podruhé v řadě porazil běžec Usain Bolt.
Kim Clijstersová

Tenisté a tenistky bývají na předávání cen Laureus tradičními účastníky. Po loňském hubeném roce, kdy na cenu nedosáhl žádný zástupce bílého sportu, se letos radovaly Serena Williamsová a bývalá nejlepší hráčka světa Kim Clijstersová.

Williamsová, která loňský rok zakončila díky dvěma grandslamovým titulům na prvním místě, vyhrála kategorii Sportovkyně roku. Pro Američanku je to už třetí soška, kterou si z udělování známých cen odnesla. V roce 2003 uspěla ve stejné kategorii a v roce 2007 zvítězila v kategorii Comeback roku.

Tu nyní vyhrála Belgičanka Kim Clijstersová. Tenistka, která se po narození dcery vrátila po více než dvou letech, okamžitě uspěla na US Open a získala tam druhý grandslamový titul v kariéře.

"Loňský rok byl pro mě hodně emotivní," řekla při přebírání ceny v Abú Dhabí Clijstersová. "Na jeho začátku jsem přišla o otce a vyhrát potom US Open bylo neuvěřitelné. Byl to zážitek, o kterém bych nikdy neřekla, že přijde tak brzo. Byly to úžasné dva týdny. Jsem vážně šťastná, že jsem se rozhodla vrátit k tenisu a že mám rodinu, která se mnou ráda cestuje a celé to absolvuje se mnou. Že jsem získala tuto cenu, je pro mě hodně výjimečné. Jsem moc, moc šťastná, že své jméno uvidím vedle ostatních skvělých šampiónů," dodala.

Jedním ze členů Laureus Academy, kteří ceny udělují, je i Martina Navrátilová, jež návrat Clijstersové uvítala.

"Vyhrát grandslam během pár týdnů po návratu je heroické, Kim si tuhle cenu naprosto zaslouží," komentovala volbu česká rodačka. "Tenis v posledních letech trpěl tím, že nejlepší hráčky končily předtím, než se naplnil jejich čas kvůli zraněním a stresu. Kim Clijstersová to celé obrátila a zažila fenomenální comeback. Člověk musí opravdu hodně přehodnotit myšlenky, aby se vrátil k dřině a tlaku na tenisovém okruhu."

Stejně jako před rokem vyšel při předávání naprázdno nejlepší hráč světa Roger Federer, kterého podruhé v řadě porazil fenomenální jamajský sprinter Usain Bolt. Švýcar přesto zůstává historicky nejúspěšnějším tenistou, cenu pro sportovce roku převzal čtyřikrát po sobě v letech 2005 - 2008.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist