Serena: V Riu chci hrát znovu

6. 8. 2012, 18:19
Aktuality 34
Před dvěma dny vyhrála své první olympijské zlato ve dvouhře a zkompletovala tzv. Golden Slam, včera přidala další zlato ve čtyřhře. S tím ale Serena Williamsová ukončit kariéru nehodlá. Za čtyři roky chci zlatou medaili obhajovat, vyhlásila Američanka.
Serena Williamsová

Jak Serena Williamsová prohlásila, na hrách v Rio de Janeiru v roce 2016 chce hrát, pokud jí v tom "nezabrání vůle Boží". Čtrnáctinásobná grandslamová vítězka podle svých slov nemyslí na konec kariéry, zvlášť poté, co kvůli zdravotním problémům vynechala většinu posledních dvou sezon. "Kdybych cítila, že nemůžu být nejlepší, už bych neměla hrát. Ale mám pocit, že ještě nepatřím do starého železa. Nejsem unavená a užívám si to," uvedla Williamsová, která během Wimbledonu a olympijského turnaje - především ve finále proti Marii Šarapovové - ukázala, že momentálně nemá v ženském tenisu konkurenci.

Pokud se Serena Williamsová v olympijském turnaji za čtyři roky objeví, bude jí už 35 let. Ještě o tři roky více by pak bylo jejím krajanům Bobu a Mikovi Bryanovým, kteří si z Londýna odvezli deblové zlato. A i oni krátce po zisku Golden Slamu rovnou vyhlásili útok na další zlato.

"Mluvili jsme o tom, rok 2016 je naším cílem," řekl dnes novinářům Mike Bryan. "Chceme do Ria jet. Bude nám 38, už nebudeme žádní kluci, ale už dneska začíná trénink. Budeme připraveni."

Jedenáctinásobní grandslamoví vítězové mají oproti Sereně nespornou výhodu: ve čtyřhře se toho zkrátka naběhá míň než v singlu a sil tolik neubývá. "Debl je disciplína, kterou můžete dělat dlouho po třicítce nebo ve čtyřiceti," tvrdí Bob Bryan. "Pár hráčům, kteří jsou v Top 10, táhne na čtyřicet. Proto jsme o tom mluvili, a je to naším cílem. Už jsme si to v kalendáři zakroužkovali, bude to dobrá příležitost skončit."

Komentáře

34
Přidat komentář
freeteepek
Dnes na Radiožurnálu Lucka Hradecká zmínila, že ji na olympiádě Serena požádala o společnou fotku. Očekával bych, že tomu bude naopak:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D Asi ji zaujaly ty gumáky :D
Reagovat
freeteepek
Vidíš, to mě nenapadlo. L. neříkala, co měla zrovna na nohou:-)
Reagovat
freeteepek
Taky si myslím, že tenistky, které uspěly na olympiádě, by mohly být unavené. Petra by z toho mohla těžit. Na druhou stranu jestli je tam opravdu sama bez svého týmu, tak jsou to pro ni starosti navíc. Svou roli sehraje i to, že sezona na trávě byla letos neobyčejně dlouhá a přechod na tvrdý povrch musí tenistky zvládnout velice rychle.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, nevím já už letos nad Petrou zlomil hůl.... tak krásnou cestu do olympijského semifinále měla a přesto.... Je sice ještě mladá, ale ta její psychika je tak nevyrovnaná, osobně ji nechápu. Po takových úspěších a dneska při sledování některých jejích zápasů - viz. Kirilenko, ten její přístup - osobně si myslím, že nejde správnou cestou..... Na tomto turnaji bude alespoň pořádná konfrontace se špičkou, pokud něco uhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že tam úplně sama nejela. Ale nebude tam Kotyza a Ivanko. Jinak má určitě vše zařízené předem a někdo tam přeci jen s ní asi bude, aby se postaral o ty záležitosti kolem....
Reagovat
tommr
nepřítomnost Kotyzy a Ivanka by mohla Petře spíš pomoct ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tím tedy souhlasím. Myslím, že si tam chce pročistit hlavu a utřídit myšlenky.:)
Reagovat
Bob
pokud vím, tam minulý rok byla Petra sama v Linzi a ten vyhrála. Já vím, minulý rok není letos, jen konstatuji, že tam taky jela sama.
Reagovat
freeteepek
V Linci jí to taky minulý rok moc nešlo, ale dobře se tam nastartovala pro TM. Petra se potřebuje chytnout. Třeba se jí to povede v Torontu.
Reagovat
Bob
až bude v americe, mohla by si sehnat nějaké dobrého sportovního cvokaře, myslím to zcela vážně a v dobrém úmyslu. je škoda, že její zápasy si prohrává ona sama. Herně na to má.
Reagovat
freeteepek
Tak Serena si dokáže díky své síle v pažích již od prvního míče vytvořit takový tlak, že ani moc nemusí běhat. Vlastně to ani nemá zapotřebí. Dokud bude schopná zahrát během jedné výměny 2-3 esa a zabíjet míče na returnu, nepotřebuje se honit za náhodně vráceným míčem. Její výkonnost stojí hlavně na koncentraci, nikoliv na pohybu. A taky samozřejmě na zkušenostech, díky kterým dobře čte hru.
Reagovat
smazaný uživatel
Relativně těžký los pro Petru
http://www.rogerscup.com/women/english/singlesDraw.php
Reagovat
rib
Co tím chceš říct - myslíš Pervak nebo kvalifikantku nebo eventuálně Bartolku nebo Shuai Peng? Myslím, že je to úplně jedno, věřím, že se tam Petra jede rozehrát, vezme to zlehka a prostě zkusí, co půjde hrát... V souvislosti s info o Nicol Vaidišové - radši ať Petra u tenisu vydrží než by se měla nechat odradit a otrávit losem, očekáváním fanoušků či dušením trenérů...
Reagovat
tommr
horší los pro Petru si za danejch okolností ani nejde vymyslet. S Bartoliovou ještě Petra na oficiálním turnaji nikdy nevyhrála, Azarenková je letos jasně lepší a se Sharapovovou už letos třikrát jasně prohrála. Druhá polovina pavouka je ve srovnání s tím co tam má Petra naopak velmi lehká. Pokud by Petra došla dál než do čtvrtfinále byl bych opravdu příjemně překvapenej ... :)
Reagovat
rib
Nač stahovat kalhoty, když je brod daleko :-)
Prostě popřej Petře, aby si to užila a vyzkoušela si proti soupeřkám to, co potřebuje v zápasech zkoušet... A pak se uvidí, no ne? Vloni vypadla v OF, tak se není o co strachovat :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Proč hned tak černě? Petra Bartoliovou letos porazila na HC, navíc Hopsanda je letos celou sezonu úplně z formy, Petra je na tom výkonnostně líp. Viku bych nepřeceňoval, letos je na tom sice lépe, ale Petra na ní umí zahrát. Máša je tvrdší oříšek, ale uvidíme, jak s jejím sebevědomím zacvičil ten debakl od Sereny..
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím přesně, kdy tam Petra letěla, ale určitě brzy. To, že si mohla déle zvykat na ten časový posun, by mohla být její další výhoda. Hráčky, které hrály v pátek a sobotu, mohou být ještě značně "otupělé". Také bude odpočatější, když neodehrála tolik zápasů. Proti Vice s Mášou hraje i to, že mohou být duševně vyčerpané z toho shonu kolem toho, že vyhrály medaile, z mediálních povinností atd....
To by mohla být pro Petru výhoda a také to nevidím černě. Hlavně Marion opravdu už delší dobu nehraje dobře, přes tu by měla přejít téměř určitě.
Ale los se tradičně nepodařilo nalosovat rovnoměrně, horní půlka je o dost nabitější.
Reagovat
rib
V každém případě, důležité je přejít přes první zápas - Tatishvili nebo Pervak. Pak můžeme spekulovat o dalším :-))) Tak budu Petře moc držet palce, ať se jí vstup na turnaje v USA povede. POJĎ, POJĎ, POJĎ!!!
Reagovat
tommr
osmifinále Bartoli, čtvrtfinále Azarenka, semifinále Sharapova - tři tak těžký soupeřky za sebou Petra v její současný formě prostě nedá. Jediná šance jak se dostat na turnaji opravdu daleko by byla kdyby se Azarenková a Sharapovová po OH necítily úplně optimálně a předčasně vypadly ...
Reagovat
tommr
letos měla Petra zatím vždycky velmi dobrej los - tohle je poprvé kdy naopak dostala nejhorší možnej los ...
S únavou Viky a Mashy bych moc nekalkuloval. Obě jsou na tom fyzicky dobře a psychicky ještě líp. Mashu by mohla porážka od Sereny naopak ještě víc nakopnout - bude se ted snažit dokázat, že to byla náhoda a využít toho, že Serena v Montrealu nestartuje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak to myslím, že třeba nebudou v optimální formě.:)
Jinak to stejně beru u Petry jako na rozehrání a aby trochu chytla formu.
Vždyť tady ani neobhajuje žádné body. Do žebříku by si polepšila pouze v případě, kdyby došla alespoň to čtvrtfinále, ne?
Takže to je hlavně na rozkoukání, ale bylo by pro ni dobré právě využít ty šance, že jsou soupeřky "lehce mimo", pokud tedy budou.:)
Reagovat
tommr
soupeřku Petry se dozvíme už dneska kdy je na pořadu zápas Pervak-Tatishvili. Ani pořádně nevím který z nich mám přát postup, protože Pervak i Tatishvili se mi zdají jako soupeřky skoro úplně stejný. Pervakovová vypadala jeden čas dost nadějně, ale od tý doby co se z ní stala Kazaška šla trochu dolů ...
Reagovat
tommr
jj Petra loni skončila v Torontu v osmifinále a ten výsledek se jí do žebříčku vůbec nezapočítává. Aby získala nějaký body do žebříčku tak by musela dojít aspon do čtvrtfinále - to by si ale připsala jen 25 bodů. Praktickej význam proto má až účast v semifinále za který je 395 bodů a to by jí vyneslo do žebříčku 195 bodů ...
V Cincinnati na tom mimochodem bude úplně stejně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, proto se nemusí obávat nějaké ztráty bodů a tlaku, může jenom získávat. To samé v New Havenu....A na USO už horší výsledek než loni udělat nemůže....., to jen kdyby tam nestartovla.:)
Proto si myslím, že oproti loňsku téměř jistě bodově získá. Bude záležet taky na soupeřkách, jak na tom pak bude žebříčkově. Hlavně Stosur obhajuje mraky a že by zopakovala loňské výsledky, vůbec nevěřím. Kerber má také SF USO, ale ta podává celkem stabilní výsledky, očekávám od ní, že i na americké tour zahraje solidně...
Reagovat
tommr
jj Petra je ted v ideální pozici a může jen získat. V Montrealu a v Cincinnati to bude hodně těžký, ale v New Havenu a hlavně na US Open by nějaký body do žebříčku určitě získat měla. Jenže Petře to na těch americkejch betonech nikdy nešlo a je otázka zda to letos bude lepší když se jí celkově moc nedaří ...
Velký štěstí proto je, že její největší soupeřky v žebříčku musí obhajovat spoustu bodů. To platí zejména pro Stosurovou (titul z USO), ale i pro Kerberovou a Wozniackou (obě SF na USO a Wozniacká ještě navíc titul v New Havenu) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš věřit. ;-) Jasně, Petře Amerika nikdy moc nešla a letos jsou její výkony takové nějaké všelijaké. To ale pro ní paradoxně může být výhoda - nikdo od ní nic moc nečeká, takže žádný tlak, ale spíš klídek a pohoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě za mě tam může Serena zůstat klidně ještě deset let. Její tenis se mi moc líbí a její maximálně agresivní hra je bič na pinkalistky typu Radwanské či Wozniacki. A taky tak trochu kvůli ní skončila Martina Hingis, kterou jsem svého času opravdu nemusel, takže díky ti, Sereno! Ale to je škodolibé, takže sorry. ;-)
Reagovat
brixner
Martina Hingis nebyla kdoví, jaká "ranařka". Ovšem, dle mého názoru, hrála velice inteligentní a chytrý tenis, byla i dost rychlá ! Ani nevím, zda a kolik je Head to Head se Serenou...Ale o jednom jsem přesvědčen-v nejvyšší formě by s ní měla např.právě Serena, veliké potíže, větší, než např. s Mashou ! Já vím-kdyby...Ale v její bývalé formě, by Martina dnešní dámskou "špičku" hodně razantně provětrala ! Měl jsem jí rád ! Brix
Reagovat
smazaný uživatel
SakalCT: Proč si myslíš, že kvůli ní skončila Martina? Ta měla, myslím, svých problémů dost, než aby jí rozhodila zrovna Serena.

brixner: utkaly se spolu 13x v letech 1998 - 2002. Vzájemně to měly 6 - 7 pro Serenu. Je zajímavé, jak vyhrávaly na přeskáčku, tady je odkaz: http://www.wtatennis.com/headtohead/martina-hingis_2255881_3491/0,,12781~3491~9044,00.html

Některé jejich zápasy si pamatuji a byly dobré. Martina byla vyznavačka spíše obranného stylu hry, ale když by se vzala její forma z dob, kdy na tom byla nejlépe, nejspíše určitě by dnes patřila k top hráčkám. Ale to je jen kdyby....:)

Ovšem nejvíce si s ní vždycky spojím její výstup na RG ve finále proti Steffi v roce 1999, to byla fakt síla, mohla ten zápas klidně vyhrát, ale těma scénama, co tam furt předváděla, se odepsala....No jo, byla ještě mladá...
Reagovat
marika
Zajímavé, že Rogera tu kde kdo posílá do důchodu, ale na Serenu jsem toto ještě od nikoho nečetla. A přitom mají stejně roků :-)
Reagovat
Heather_Fedex
to bude tim, ze mezi soucasnym zenskym a muzskym tenisem je diametralni rozdil :)
Reagovat
marika
Jestli spíše nebude ten diametrální rozdíl v tom jací jsou fanoušci :-)Hlavně ti co nefandí Rogerovi
Reagovat
smazaný uživatel
No potěš :/ Proboha skonči už ty potvoro!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist