Serena v Římě obhájila titul, celkem jich má už 60

18. 5. 2014, 15:04
Aktuality 14
WTA ŘÍM - Turnaj WTA Premier 5 v Římě po roce vyhrála opět světová jednička Serena Williamsová. Zkušená Američanka v dnešním finále smetla domácí Saru Erraniovou a zaznamenala jubilejní 60. titul v kariéře.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová minulý týden v Madridu kvůli zranění stehenního svalu nenastoupila ke čtvrtfinále proti Petře Kvitové a s ohledem na blížící se Roland Garros raději pár dnů odpočívala. Na kurty se vrátila už tento týden v Římě a svou generálku na French Open stejně jako loni vyhrála.

Dvaatřicetiletá Američanka v průběhu turnaje ztratila v pěti zápasech jediný set ve včerejším semifinále s Ivanovičovou, v ostatních deseti setech prohrála dohromady pouhých 16 her. V dnešním finále nedala šanci domácí Saře Erraniové, kterou smetla 6-3 6-0 a vyhrála tak i šestý vzájemný zápas.

První set nabídl poměrně vyrovnaný průběh. Williamsová sice zahrála 16 winnerů, ale udělala také stejný počet nevynucených chyb. Do vedení 1-0 na sety se dostala po 51 minutách hry, ovšem v sadě druhé jí stačilo už jen 21 minut. Světová jednička totiž proti Erraniové, kterou limitovalo zranění stehenního svalu, zcela dominovala, nastřílela 15 winnerů, udělala pouhé dvě chyby, ztratila pouhých pět fiftýnů a italskou soupeřku dorazila kanárem.



"Sara hrála v prvním setu opravdu dobře. Vše dělala správě a já si jen mohla říkat, že od našeho posledního zápasu se zlepšila. Byla smůla, že se v závěru prvního setu zranila," hodnotila Williamsová. "Dnes jsem měla možnost trochu pocítit atmosféru Paříže. Ale Paříž je grandslam a tam to budou trochu větší nervy, více očekávání, publikum bude jiné a úroveň energie může být taky jiná," dodala.

"Moc mě to mrzí, ale příští rok se vrátím a pokusím se být ještě lepší," slíbila Erraniová fanouškům v slzách. Diváci vytvořili atmosféru, která provází fedcupové či daviscupové zápasy, a smutná byla na konci paradoxně i vítězka. "I mně je to líto, takový konec si Sara nezasloužila. Hrála celý týden výborně," konstatovala Williamsová.

Serena po triumfech v Brisbane a Miami získala jako první tenistka v sezoně tři tituly. Celkově obdržela 60. trofej za vítězství na turnaji WTA ve dvouhře, víckrát zvítězila jen sedm tenistek: Martina Navrátilová (167 titulů), Chris Evertová (154), Steffi Grafová (107), Margaret Courtová (92), Evonne Goolagongová Cawleyová (68) a Billie Jean Kingová (67).

Sedmnáctinásobná grandslamová vítězka od začátku roku 2012 vyhrála na antuce celkem 53 utkání a pouze dvakrát odcházela jako poražená (na French Open 2012 prohrála v prvním kole s Francouzkou Razzanovou, letos v Charlestonu ve druhém kole se Slovenkou Čepelovou). Za tu dobu vyhrála na antuce 8 turnajů. Na evropské antuce neprohrála už 31 zápasů v řadě, během kariéry vyhrála už 655 utkání.

- WTA PREMIER 5 ŘÍM -
(Itálie, antuka, 2.628.000 dolarů)
nedělní výsledky (18. 05. 2014)
• Dvouhra - finále •
S. Williamsová (1-USA) - Erraniová (10-It.) 6-3 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Oin
Je to mastodontice, v kategorii "ženy" nemá co dělat.
Reagovat
VlS
Když se člověk podívá na žebř, tak vláda Sereny je neotřesitelná, když se člověk podívá na pár zápasů, tak pochopí proč. Sakra " mladý pušky" , dělejte něco, ať je Vás začít vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
.... bych chtěl zmínit, že Erraniová vzdala (za stavu 4:0 v 1. setu) finále čtyřhry a vítězkami dámského deblu se staly Peschkeová se Srebotnikovou. Pro Peschkeovou to je 27. deblový titul, pro Srebotnikovou 35.
Reagovat
tommr
vypadá to, že letos si Květa Peschke zahraje spolu se Srebotnikovou deblovej TM ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
serena je prostě paní Tenistka :D bez ní by tenis nebyl ono.. :D
Reagovat
VlS
Mufiku, s první částí věty nelze polemizovat, s tou druhou už tak uplně nesouhlasím. Třeba Ana - Maša byla podle mě lepší podívaná , pro mě zatím nejlepší letošní zápas byl Maša - Lucka v Porshe open. Moc velká dominance obecně sportu moc neprospívá.
Reagovat
smazaný uživatel
To je proste, jako kdyz se rekne Navratilova, Graff....to je to samy. Vsichni uz vi. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Klára proti své "oblíbené" soupeřce nepřekvapila. Nechápu, jak mohly sázkovky začínat na relativně vyrovnaných kurzech.
Reagovat
tommr
v prvním setu přitom Klára hrála výborně a soupeřku jasně přehrávala. Pak se jí ale nepovedlo pár míčků a zbytek zápasu doslova odchodila. K tradičním otrávenejm ksichtům tentokrát navíc přidala i srdceryvnej brekot. Od Kláry to byl po všech stránkách otřesnej výkon ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
no tak ja sy myslym, ze tahlencta je naka moc velka a veliki svali ma taki,vo to strah nemam. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je kočka!
Reagovat
UnrealTom
Serena je válec pokud je zdravá :)
Reagovat
Davor1
Veľká gratulácia k 60-tému titulu, dúfam, že to ešte potiahne na tú sedemdesiatku ;)
Mala tu celkom šťastie na žreb, jedinou nebezpečnou súperkou bola Ivanovič a trochu postrašila v druhom sete, potom sa však Serena skoncentrovala a nedala jej šancu...Škoda tej Azarenky, to je prakticky jediná vážna hrozba pre Serenu. Obranárky proti nej majú len minimálnu šancu. Dúfam, že FO nenechá Sharapovej a obháji, keďže mojim (Aga,Simona,Angie) tam veľmi neverím...
Reagovat
MarcelPersch
Teď ještě obhájit FO, Vamos Sereno!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist