Serena úvod na Roland Garros i přes velkou nervozitu zvládla

25. 5. 2014, 23:06
Rozhovory 3
Američanka Serena Williamsová vstoupila do letošního Roland Garros hladkou výhrou nad domácí Alizé Limovou. Obhájkyně titulu se po zápase rozpovídala o nervozitě, které ji prý velmi často sužuje, ale například i o přátelství s již zmiňovanou tenistkou z Francie.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Grandslam v Paříži startuje tradičně již v neděli, přála jste si hrát hned v úvodní den, nebo vám to vadilo a chtěla jste hrát až v pondělí? Myslíte si, že je dobře, že French Open startuje už v neděli?
Rozhodně je to dobrá věc pro turnaj, protože má tak jeden den navíc. Řekla bych, že je trošku výhodné hrát v neděli, protože je tu více fanoušků než v pondělí. To je klasický všední den a lidé musí do práce, zatímco v neděli mají volno.
Pro nás hráče je to odlišné, protože většinou se připravujeme až na pondělí, ale tady už víme, že se startuje v neděli, takže není problém se tomu nějak přizpůsobit a připravit se na to.

Můžete říct něco o vašem prvním utkání? I když tomu výsledek nenapovídá, zápas trval hodinu a dvacet minut a řada her byla tzv. o 'fous', jak se na to díváte vy?
Přesně tak, bylo to hodně těsné, i když to tak asi nevypadá. Hodně se hrálo, stav byl často 30-30, hodně shod. Byla jsem celkem nervózní, ale to jsem téměř vždy v prvním kole na turnaji, vždy mi totiž trvá delší dobu, než ze sebe setřesu všechny nervy. Musím ale konstatovat, že to byl velmi zajímavý zápas.

Prý jste s Alizé dobré kamarádky, je to pravda?

Ano, známe se a jsem na ni po dnešním utkání moc hrdá. Hodně se zlepšila, bojuje a chce se dostat mezi nejlepší, což je základ úspěchu. Ona je hodně mladá a já jsem moc šťastná za to, jak vysoko v žebříčku už je (Limová je aktuálně 138. hráčkou světa), její zlepšení je vidět. Potkáváme se na turnajích, v tělocvičnách a vždy, když ji potkám, je s ní velká legrace. Někdy společně chodíme na večeře, kde se většinou hodně smějeme.

Říkala jste, že jste před zápasem byla dost nervózní. Na jakých akcích jste vždy nejvíce nervózní a jak s nervozitou pracujete?
Myslím si, že být nervózní před zápasem není špatné, protože i to k tomu prostě patří. Snažím se to ale korigovat. To, kde jsem byla nejvíce nervózní, si asi nevybavím. Vzpomínám si třeba na minulý rok, kdy jsem tady v Pařízi hrála po tolika letech finále, to jsem byla opravdu hodně napnutá. Být nervózní vlastně znamená i to, že vám na něčem zálaží, že máte stále tu vášeň hrát velké zápasy. A tu já mám, takže ta nervozita přichází, ale vždy se mi ji podaří nějak přemoci.

Můžete porovnat vaši formu na antuce minulý rok a teď? Jak se cítíte?
Minulý rok jsem na antuce hrála opravdu skvěle a byla jsem v asi té nejlepší možné formě. Letos to spíše beru krok po kroku, takže uvidíme, jak to dopadne.

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
včera hrála super. Přitom Lim ke konci ukázala pár moc super míčků. Co se týká rozhovoru, tak mě hodně zaujala formulace:
Potkáváme se na turnajích, v tělocvičnách, takže se vždy pobavíme, je s ní velká legrace. Někdy společně chodíme na večeře, kde se většinou hodně smějeme.
Zajímavá formulace. Jinak Serena měla včera zase zajímavé oblečení a žlutá byla hodně výrazná.
Reagovat
pepin
Tak žlutá je na tmavé vždy výrazná. Když měly Vlčí očička žluté šatečky tak to působilo také moc hezky a elegantně.
Reagovat
pepin
Tak držím palce a pokud nevyhraje naše Petra tak doufám že Ty. /Asi je to větší přání než současné možnosti Petry./
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist