Serena tenisem letos vydělala rekordních 6,5 milionu dolarů

3. 11. 2009, 07:50
Aktuality 5
První tenistka světa Serena Williamsová překonala rekord ženského okruhu WTA ve výši finančních odměn v jedné sezoně. I díky triumfu na Turnaji mistryň v Dauhá si osmadvacetiletá Američanka letos vydělala 6,545.586 dolarů (zhruba 117 milionů korun).
Profily hráčů
Serena Williamsová

Dosavadní maximum držela bývalá světová jednička Justine Heninová z Belgie, která před dvěma lety vydělala na turnajích 5,429.586 dolarů. "Je neuvěřitelné, jak šel ženský tenis nahoru a je skvělé, že výrazně rostou i prémie," uvedla Williamsová. Oproti loňskému roku narostly finanční odměny na okruhu WTA o 34 procent.

Mladší ze sesterského dua Serena, která letos vedle Masters v Dauhá vyhrála také Wimbledon a Australian Open, celkem na prémiích během kariéry vydělala rekordních 28,5 milionu dolarů.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
To, že překonala v rekordu v počtu vydělaných peněz za rok Justininy výdělky z roku 2007 mě velmi překvapuje. Serena vyhrála letos "pouze" 3 turnaje, pokud dobře počítám. Ano, ty vítězné turnaje patří mezi nejdůležitější turnaje vůbec a na turnajích ostatních VĚTŠINOU došla minimálně do čtvrtfinále. Přesto mě udivuje, o kolik se ty prize money musely zvětšit, a to dokonce v době krize. Justine v roce 2007 vyhrála 10 turnajů, to je nesrovnatelné.
Reagovat
smazaný uživatel
vemte si jak se zvyšují dotace, prizemoney na turnajích, věřím tomu že co sezonu to budou mít hráčky víc a víc
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby jsi byl kněčemu dobrý tak hrabeš snima , jenže umíš hoovno tak nemáš nic ................... a ted smíchhhhh
Reagovat
weak
...a jednim dechem nutno dodat, ze rovnez, chudera, dostala i REKORDNI POKUTU ve vysi deset tisic dolarů... :(
byl to zkratka rok plny extrémů - ale tak to chodí, jednou jsi dole, jednou nahoře, snad se z toho Serena už finančně vzpamatovala....
Reagovat
smazaný uživatel
weak.......... to si děláš prdel s tou pokutou doufám
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist