Serena: Snad je tohle začátek něčeho velkého

7. 7. 2012, 21:40
Aktuality 60
Serena Williamsová opět ukázala svoji sílu, nezdolnost a zarputilost. Před měsícem se mnozí ptali, jestli už končí její éra, odepisovali ji. Americká tenistka odpověděla rázně - popáté vyhrála wimbledonskou dvouhru.
Profily hráčů
Serena Williamsová

V dnešním finále na trávě v All England Clubu porazila Polku Agnieszku Radwaňskou 6-1 5-7 6-2. Stala se první třicetiletou vítězkou Wimbledonu od roku 1990 a získala již čtrnáctý grandslamový titul. 

“Strašně moc jsem chtěla vyhrát," řekla hodinu po triumfu. "Vítězit je ohromující. Každý titul je mimořádný, ale tenhle je extra neobyčejný, protože je to můj obrovský návrat. Hrome, pořád tomu nemohu uvěřit, ale dokázala jsem to."

Williamsová ukázala, že ještě nepatří do starého železa a je definitivně zpět po zdravotních problémech, kvůli kterým nehrála rok od července 2010. "Mám za sebou neuvěřitelnou cestu," řekla. "Celý turnaj jsem se cítila báječně fyzicky a doufám, že tohle je začátek něčeho velkého," doplnila.

Serena WilliamsováKrátce po mečbolu si spontánně lehla na trávu. Podala ruku Radwaňské a spěchala na tribunu. Po hledání správné řady se objala se svými blízkými, převzala trofej a při slavnostním proslovu a děkování se jí chvěl hlas dojetím.

"Myslím, že když si člověk projde tolika věcmi, těžkým obdobím, může se přestat hlídat a být sám sebou. A já jsem moc ráda sama sebou. Jsem normální člověk a jsem ráda, když lidé vidí tuhle stránku mé osobnosti," řekla.

Williamsová prožila po triumfu ve Wimbledonu v roce 2010 těžký rok. Tehdy si při oslavách pořezala nohu o střep, musela na dvě operace a dlouho odkládala návrat. Když už se zdálo, že je fit, postihla ji loni v únoru plicní embolie.

Američanka se bála, že už nebude hrát tenis. "Měla jsem období, kdy jsem byla dole. Třeba jsem se dva dny nezvedla z gauče. Byla jsem jen unavená. Bylo toho na mě moc a měla jsem pocit, že už to nejde dál," vzpomínala. "Ale zvedla jsem se a nejen to, začala jsem od začátku. To prostě někdy musíte udělat," řekla.

Loni v červnu se vrátila na turnaje a už v září bojovala ve finále US Open. Letos ovšem v Paříži prohrála v 1. kole French Open. Proto se říkalo, že to může být začátek konce jedné tenisové éry. Odpověď přišla v Londýně.

Williamsová hrála náramně, což poznala ve čtvrtfinále i obhájkyně titulu Petra Kvitová. Především skvěle podávala. Během sedmi zápasů nastřílela 102 es, čím překonala vlastní rekord turnaje.

"Nedokážu popsat, proč jsem podávala tak dobře nebo jak dobré to bylo. Jen jsem měla rytmus," řekla Williamsová, která ve finále dala v gamu i čtyři esa. "To teď dokážu normálně," rozesmála se.

Motivace jí chybět nebude. Tenis je její vášní, nesnáší porážky a je jasné, že Wimbledonem 2012 nekončí. "Ptáte se, co může tohle překonat? Děláte si legraci? Přece US Open, Australian Open, French Open, Wimbledon 2013...”

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

60
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, to semifinále jsi popletl, uječená prohrála už ve 4. kole:
Roland Garros 2008 Safina (13) - Šarapova (1) 6-7 7-6 6-2

Ten den mě jednička Marfuša velmi potěšila. Od druhé půlky 2. setu nádherné, uječená tuším vedla 7-6 4-1 a pak měla i mečbol, nedala a ve 3. setu dostala nakládačku.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to semifinále RG mezi Anou a Mashou bylo 2007. Omlouvám se za špatnou informaci. Já si taky všechno nepamatuju a když jsem něco líný vyhledat, tak to potom takhle dopadá. :D No vidíš to, zrovna v tom zmiňovaném zápase mezi Mashou a Dinarou jsem nevěděl komu fandit. Dinaru jsem měl taky rád a je velká škoda, že už nehraje. Matně si vzpomínám, že to byl hodně dobrý zápas z obou stran... Tvoje invektivy vůči Mashe komentovat nebudu, to by byla škoda slov.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju za odpověď. Já tehdy ženský tenis prakticky vůbec nesledoval, ale právě Dinára mě tím vzestupem na jaře 2008 (Berlín, RG) zaujala a začal jsem na to koukat.
Její postup v Paříži byl úžasný, odvracela mečbol i o kolo později s Dementkou a nakonec došla do finále. Kde to bohužel nezvládla, stejně jako několik dalších finále.
Škoda těch zdravotních problémů, kvůli kterým šla výsledkově dolů a nakonec musela i skončit.
Reagovat
smazaný uživatel
Dinary byla opravdu škoda, že musela skončit takhle brzy. Měl jsem jí rád. Akorát jí úplně deptali novináři stále s těmi dotazy, že je jednička bez vyhraného grandslamu. Jako kdyby snad mohla za systém hodnocení a za to, že byla v té době ze všech hráček na okruhu nejkonzistentnější.
Ale ta psychika, co se týká finálových zápasů, byla u ní špatná, tam to celkem nezvládala....
Pamatuji si, jak jsem jí fandil na RG 2009, kde prohrála s Kuznetsovou. Byla to smůla, druhé finále RG v řadě a na titul nedosáhla.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Finále RG 2009 si dobře pamatuju, na českém Eurosportu ho komentovala Sandra Kleinová. Celý turnaj hrála Dinara výborně, ale to finále se jí bohužel nepovedlo... Pamatuju si, jak ve čtvrtfinále hrála Dinara s Vikou. To byl jediný tříseťák, co tam Dinara sehrála a taky další zápas, ve kterém jsem nevěděl komu fandit. Pamatuju si, že Vika měla tenkrát pěkné modré šaty a moc jí to slušelo. :) Já si celkově ty grandslamy pamatuju hlavně podle toho, co měly holky na sobě. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Doplním, že v důležitých finále Dinára hrála ještě hůř než ve finále obyčejných turnajů. Hodně mě mrzela olympiáda, kde na konci 2. setu finále byla blízko dvousetové výhře.
Bilance výhra-prohra ve finále podle let
2007: 1-1
2008: 4-3 (prohra RG a OH)
2009: 3-5 (prohra AO a RG)
2010: 0-0

Ve finále Paříže 2009 předvedla asi největší selhání psychiky. Ve finále AO se Serenou favoritkou nebyla, tady ale ano. Předtím totiž vyhrála největší antukové turnaje Madrid a Řím.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky kluci, moje oblíbená tenistka v té době se mi ted ve vzpomínkách vrátila, je mi moc líto, že musela skončit.
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. Na tu olympiádu si taky vzpomínám. Eleně jsem to nakonec přál, ale Dinary mi bylo moc líto. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za výčet. Ono se to takto člověku lépe vybaví. Máš pravdu, ty OH a RG 2009 byly její největší šance. Právě na RG 2009 jsem nevíce věřil, že ten GS konečně dá. Výsledky z přípravných turnajů byly slibné. Určitě by jí to zvedlo i psychicky a utnula by konečně ty řeči. Škoda, i to je sport, ale mrzelo mě, že musela skončit.
Reagovat
dadaft
já Tě velmi uznávám a to, co jsi letos ve Wimbledonu dokázala, je úžasné,
ale opravdu doufám, že to není začátek ničeho nového - nic nepotřebuje současný ženský tenis míň, než hráčku, která je schopná dát opakovaně 4 esa za gem. je to devastující.
sorry Sereno.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, já bych si přál, aby podobnej výkon na servisu ještě párkrát převedla, ale to se jen tak nepovede v každym zápase.
Každopádně může to bejt další výzva pro ostatní hráčky, aby si uvědomily, jak důležitej servis je a že to neni jenom uvedení míče do hry.
Stačí si vzpomenout na zápas Zakopalový proti Šarapový na French open, ve kterym bylo snad dvacet brejků. To bylo devastující.
Reagovat
smazaný uživatel
ale uživatele jménem Dadaft si nevšímej a nekaž si kvůli němu radost z úspěchu.:-)
Tvé podání je úžasné a naprosto v pořádku. Nevím, co by potřeboval ženský tenis podle něho? Je spíše devastující, že v současném ženském tenisu není konzistence a chybí mu prestiž. Já doufám, že naopak tvé výkony proberou a vyhecují některé hráčky natolik, že se toto změní.:)

Dadaft: Oprav mě, zda se pletu, ale myslel jsem, že jsi velký fanda Sam Stosur a ta má založenou svou hru na agresivním podání a dělovém forhendu. To že jí to moc nevychází, hapruje psychika a chybí jí ve hře bekhend, který třeba předváděla loni na USO, je věc jiná. Ale kdyby podávala jako Serena, vadilo by ti to? To není problém Sereny, že to ostatním nejde. Dále fandíš Jarce, ta je další z vyznavaček agresivního stylu. Tak trochu nechápu....Ale možná jsem si tě spletl.:-))
Reagovat
dadaft
že mám jistou vizi ženského tenisu. tenisu, kde rozhoduje, jak si dokážeš rozehrát výměnu - jestli máš na to otevřít si kurt, jestli dokážeš měnit rytmus hry, rozhýbat soupeřku, jestli máš tenisové myšlení...
eso není žádná tenisová výměna. nehraje se. mělo by podle mě padnout tak 3 až 5x za zápasa, ne víc.

pokud jde o Stosurovou, její servis je nepříjemný, nikoliv vraždící hru.
(u Yaroslavy jde samozřejmě o pohyb)

aby bylo jasno, kterým hráčkám v současné desítce fandím: Aga, Sam, Petra a Caro.

a pokud jde o prestige, podívejme se na mužskou část pavouka, která prý vyvrcholila QF zápasem Federer - Djokovič. Federer i Djokovič v QF předvedli úžasný tenis proti soupeřům, kteří jim nesahali po kotníky. vím, že se někteří opájeli hrou svých miláčku, ale s rukou na srdci - dramatičnost těchto zápasů nula celá nula nula nic. prd. zero.
a slavné SF Djok-Fede? opět každý předvedl, v čem je mistr, a co už znám naspaměť. oba si drželi servis a někdy v první půlce každého setu se zrodil jeden brejk, který o něm rozhodl. jinak se dělo naprosto, naprosto kulové.
zato KAŽDÝ ženský zápas od QF (kromě F) vrcholil litým bojem v rozhodujícím setu a zápletek přinesl doslova přehršel (včetně F).

ale jak říkám, to je můj názor a jestli Vás baví výměny, kdy jde míč v průměru dvakrát přes síť, prosím...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, já ti to neberu. Každý má právo na to, očekávat od tenisu něco jiného a každému se i něco jiného líbí. Svůj příspěvek jsem myslel s určitým humorem.:)
Nechci se pouštět do dohadů o prestiži mužského a ženského tenisu, to se řešilo tuhle v jiném vlákně. Každý na to máme svůj názor, v tom se patrně neshodneme.:-)
Semifinále Rogera s Novakem bylo podle mě ukázkou skvělého tenisu. To, že rozhodl v každé sadě jeden brejk svědčí o velké konzistenci obou hráčů a jejich tenisovému umu.
Mě zase nebaví zápasy, kde je k vidění nespočet sebraných podání a tahání se o každou výměnu s čekáním na to, kdo skazí první....
Toto je článek o Sereně a jejím vítězství. To bychom si mohli dopisovat dokola o tom, že ani jí nechybí krom vynikajícího podání, tenisové myšlení, umění přizpůsobit hru situaci, ovládá hru na síti atd....Její podání je opravdu dovedeno k dokonalosti a já ho obdivuji. Kdo si myslí, že je to o pouhé ráně, nevidí...
Toť vše, hezkou neděli.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo Zkazí první, ne Skazí!
Reagovat
dadaft
Serena je obrovský talent. bohužel na letošním Wimbledonu zcela zřetelně pochopila, že "hrát" s mladšíma holkama už nedokáže. jakmile se s Radwanskou dostala do výměn, začala prohrávat...
všechen její trénink se soustředí na okamžité ukončování výměn a na ..... servis!
Serena od teď už nebude chtít hrát - bude chtít jenom vyhrávat.
*
její servis má nyní (jako u jediné hráčky na okruhu) parametry velmi kvalitního mužského servisu. říkají to čísla, říká to McEnroe, říká to kde kdo.
pro ostatní holky je to zkrátka nesmírně těžké...
na returnu v podstatě začínají za stavu 0:30 nebo 0:40, i když ještě nebyl odehrán ani míček.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůže se vše generalizovat pouze podle Wimbledonu. Podání bylo, je a nejspíše i bude její velkou zbraní. Ovšem největší zbraní je každoročně právě ve Wimbledonu. Myslím, že se s Agou držela vyjma druhého setu, kde panikařila, ve výměnách celkem obstojně. A to je běhavá Aga. Rozhodně to není tak, že jí stačí rozběhat a ona téměř jistě netrefí kurt. Na to, že pohyb nebyl vzhledem k postavě, nikdy její nejsilnější stránkou, pohybuje se na svůj věk stále dobře. Co by za to možná Petra dala.
Pochopila, že s mladšíma hráčkama hrát nedokáže? A co ostatní turnaje? Charleston, Madrid, Řím, loni americké betony, USO, tam hrála s kým?

Píšeš:
"všechen její trénink se soustředí na okamžité ukončování výměn a na ..... servis!
Serena od teď už nebude chtít hrát - bude chtít jenom vyhrávat"

Ty s ní chodíš na trénink? Jak od teď nebude chtít hrát, ale jenom vyhrávat? Vyhrávat chce snad každý a používá k tomu své nejlepší zbraně, kterých je schopen. To je jako chtít po Agnes, aby dala téměř nechytatelné podání a pak výměnu ukončila na jednu až dvě rány. Prostě každý hraje jiným stylem a každý se snaží vyhrávat. Ty máš nějakou vizi o tom, jak by měl ženský tenis vypadat, já ti ji přece neberu.
Ale chtít snad po Sereně, aby uvedla míček jen tak nějak do hry, aby si s ní pak ostatní mohly pinkat, je poněkud zvláštní.
Serena není jediná agresivně hrající hráčka na okruhu a jediná ranařka, Petře kdyby se lépe dařilo umísťovat podání, získává z něho daleko více přímých bodů. Taková Lisicki se Sereně vyrovná i rychlostí podání. Je jí to však zatím prd platné, když neumí zahrát stabilně i ostatní aspekty hry a její výsledky nejsou konzistentní.
Reagovat
smazaný uživatel
Píšeš, že pro ostatní holky je to těžké. Tak ať s tím něco udělají, ať jsou více konzistentnější. Už tu máme od začátku roku třetí výměnu na postu jedničky. Kdyby Radwa. vyhrála, bylo by to nejen třetí střídání, ale čtvrtá jednička za půl roku. To se zase prostě nelíbí mně, chybí mi tam u těch "mladých pušek" jasná dominance, větší stabilita.
Serena není vůbec k neporažení, jsou hráčky, které na ní umí velmi dobře (např. Petrova, Jankovič, J. Zheng)
Nevím od jaké doby sleduješ tenis, ale v minulosti normálně hrála, většinou vyhrávala, hlavně GS, ale normálně i prohrávala. Vždy to bylo pro soupeřky velmi těžké, proto má ve sbírce také 14 GS titulů.

Zajímavé třeba je, podívat se tady na statistiky Wimbledonu:
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/extrastats/index.html

Třeba v položce nejdelší výměny je, že Serena odehrála dvě stejně dlouhé výměny (22). Tu jednu vyhrála s Azarenkou a druhou prohrála s Agou. A Azarenka má velmi dobrý pohyb.

Já ti tvé představy o tom, jak by měl vypadat ženský tenis a co je na něm právě zajímavého, neberu. Ale nepiš to jako jedinou správnou cestu. Také nepíši např. Caro a Agnes, aby už se na to vybodly, protože jejich styl hry je únavný a začaly hrát jinak. Proč bych to dělal? Nabízí prostě jinou alternativu tenisu oproti agresivně hrajícím hráčkám. Já si myslím, že tenis potřebuje aba styly. A každý ať si vybere, co se mu líbí.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
A já mám třeba velmi chytrou, celodvorcovou hru Agy rád a i na Caro se rád podívám. Líbí se mi, jak se snaží zlepšovat na útoku.

A u Sereny jsi zapomněl ještě na jednu věc, stále zmiňuješ hru po jejím servisu. Ale to by jí k výhře zdaleka nestačilo. Co podání soupeřek a její return? Já myslím, že je na hodně dobré úrovni.
Reagovat
dadaft
je to tak. tenis bez mezihry mě moc nebere, ale rozhodně se budu na Sereniny zápasy koukat. ))
no a asi budu vždy fandit jejím soupeřkám...
myslím, že to Serena přežije. ))))
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě to přežije.:))
Já mám rád také mezihru, ale nemusí jí tam být nutně moc. Jak jsem psal, podívám se rád i třeba na Agu a Caro. Ale jsem spíše vyznavačem agresivního a nátlakového stylu hry. Dlouhé tahání se o míče s čekáním na to, kdo dříve zkazí mě nebere.
Ale na tom je právě tenis hezký, že jsou tam různé varianty a každý si může vybrat, co se mu líbí.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Seznam hráček, které letos porazily Serenu:

Ekatěrina Makarova - 6:2, 6:3 (AO, osmifinále)
Caroline Wozniacki - 6:4, 6:4 (Miami, čtvrtfinále)
Virginie Razzano - 4:6, 7:6, 6:3 (RG, 1. kolo)

Těch jmen opravdu moc není... Jsem rád, že v tomto krátkém seznamu je Caro. :) Na dalších turnajích Serena buď vyhrála (Charleston, Madrid, Wimbledon) nebo odstoupila kvůli zranění (Brisbane, Řím).

Jinak ještě jednou velká gratulace Sereně, teď už k doublu. :) Po tom nešťastném RG jí to moc přeju. Vážně si to zaslouží, 7. 7. 2012 byl její velký den. :)
Reagovat
Fandina
Myslím, že je jasné, proč jsi sem ten seznam dal, a ještě pro ty, kteří sem občas jen tak nakukují, tak aby byly naprosto v obraze podle tebe, tak ještě jednou Caro zopakuješ. Kdyby si chtěl ale psát o Sereniných kvalitách, napsal bys seznam koho všeho porazila, ale zřejmě by se ti to nehodilo, protože mezi nimi je zase Caro a další z tvých fans Masha a Vika tuším dvakrát ... takže hezký přehled, ale opět opěvování těch tvých, toho tvého ... průhledné ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to by byl podstatně delší seznam. :D Když se podíváš na vedlejší diskuse, tak zjistíš, že jsem napsal o kvalitách Sereny víc než dost... Jak říkám, dal jsem to sem pro zajímavost, aby všichni viděli, jak těžké je Serenu porazit. Že je v tom krátkém seznamu Caro, z toho mám jako její fanoušek samozřejmě radost. Nevidím na tom nic divného a klidně se k tomu přiznám. Myslím, že letos to bylo zatím její největší vítězství. :) Jinak jestli chceš vědět i prohry, tak v Madridu prohrály se Serenou Caro (3. kolo), Masha (čtvrtfinále) i Vika (finále). Teď na Wimbledonu s ní prohrála Vika v semifinále. To by snad mělo být všechno... Spokojená? :D Tak dobrou noc. :)
Reagovat
Fandina
Já jsem si všimla že si na jiných vláknech Serenu vychvaloval a přiznám se, že vůbec nerozumím tvému systému fandění, pokud tedy fandění není podle tebe vychvalování vybraných úspěšných hráček na veřejném webu formou slohového cvičení. Pokud není, tak máš prapodivný způsob fandění ... úsmv
Reagovat
dadaft
prozradím ti jedno moje přání. rád bych, kdyby Petra i Caro v severní Americe zapsaly nějaké slušné body. co bys říkal na takové finálíčko Kvitová - Wozniacki třeba v Cincinnati? (+ min. QF na USO)?
. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Milá,
on monty (tuším že tu kdesi psal, že je mu 21 let) z té lyriky (Mášenka, Vikuška, Karolínka, ...) časem určitě vyroste, u tebe však zřejmě na nějaký progres už kapacita není.
A tím nemíním jen zrovna ted' a tady tak křečovitý ...úsměv.
Reagovat
gigin
Já montymu jeho způsob fandění závidím !! Chtěl bych se mít aspoň na jednom turnaji tak dobře, jako on :-))) Monty, děláš to dobře !!!
Reagovat
Fandina
Ahoj cvášku, ráda tě zase vidím, kde jsi se toulal chlapče? Nejméně rok jsem tě neviděla. To víš každý děláme jak umíme. Tak fanděme hezky ... úsměv
Reagovat
Fandina
Monty fandí hezky, úspěšným se vždycky fandí dobře. A tak to má být. Jednou to nevyjde, příště zase ano. O tom to je. Hurá na fandění ... úsměv
Reagovat
gigin
Ty fandíš všemu českému, já všemu srbskému a monty všemu hezkému. Neopouští Caro ani když se jí nedaří a nenahrazuje jí něčím úspěšnějším ....
Reagovat
smazaný uživatel
Když některou hráčku chválím, tak to ještě neznamená, že jsem její fanoušek. Budeš se divit, ale umím uznat kvality nejen mých favoritek. :) Serenu chválím, protože je prostě dobrá a ten její návrat považuju za úžasný. Jak už jsem napsal vedle, od jisté doby u mě Serena patří do širšího okruhu sympatických hráček. Ale ten okruh čítá spoustu jmen. Pro mě jsou důležitá hlavně čtyři jména, která patří do toho nejužšího okruhu. :) Nevidím důvod, proč bych Serenu nemohl pochválit, i když nejsem přímo její fanoušek. Ve finále jsem jí přál, aby podobně jako Masha vyhrála grandslam po návratu a pak šlo samozřejmě taky o Viku. :) Takže abych to shrnul: Moje obdivná slohová cvičení jsou z velké většiny o mých favoritkách, ale nemusí to tak nutně být vždy. :D

gigin: Nemusíš mi závidět, protože jsem ve dvouhře taky fandil naposledy v semifinále, stejně jako ty. :D Ale zase to finálové obsazení nebylo takové, abych si tam nevybral hráčku, které bych to přál. :)

dadaft: To bych bral. :) Ale zase v Cincinnati obhajuje titul Masha, tak by bylo fajn, aby taky došla daleko... Co se týká Caro, tak bych si přál, aby obhájila hlavně to US Open. Myslím, že od toho se bude hodně odvíjet její případná účast na TM. Ale když si bodově přilepší někde jinde, zlobit se nebudu. :)

cvach: No, já už doufám nevyrostu, protože to bych se nevešel do dveří. :D
Reagovat
Fandina
Tak se tak nepaušalizuj. Fandíš taky našincům. Nevím jestli monty fandí hezkým. Každý člověk je svým způsobem hezký. Jeho způsob fandění nechápu. Já buď věřím v herní schopnosti nebo ne. A našim fandím vždycky, ať už předpokládám jestli na to herně mají nebo ne. Prostě přirozený pocit příslušnosti, že každý někam patříme ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já ten tvůj příspěvek trochu nechápu?
Co má fandění společného s věřením v herní schopnosti nebo ne? Prostě někomu fandím nebo ne z různých důvodů a je to. Samozřejmě mu věřím, ale zároveň si uvědomuji jeho limity, takže např. fandím Lucce Š., ale je mi jasné, že asi GS nevyhraje...
Tvému fandění "našim" hráčům na základě státní příslušnosti rozumím, ale každý to má jinak.
Nevím přesně podle jakých kritérií fandí monty, zdálo by se, že podle krásy, ale neřekl bych, že na základě úspěšnosti, Caro fandí stále a Victorii fandil i v době, když byla ještě dost "crazy".:-))
Každopádně to má dobré, protože tím, že jich má více, šance na to, že nebude smutný, je větší....
Každý prostě fandí kvůli něčemu jinému....
Reagovat
Fandina
Jasně, že každý fandí někomu jinému, ale já jsem ještě nepřišla na systém montyho. Vím že fandí těm čtyřem. Včera jsem měla pocit, že k nim přibyla Serena a prý ne. Nevidím nickům do hlavy tak jsem se zeptala, snad se toho tak moc nestalo, protože kdo se neptá, nic se nedoví ... obvzlášť když něčemu nerozumí ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že se nic nestalo. A jak píšeš, kdo se nezeptá, nic neví, tak jsem se tě také zeptal, protože jsem nerozuměl.:-))
Reagovat
Fandina
Oskar ještě dodatek. Jde o sport, hraje se o vítězství. Nejde jen o přání a sympatie, jako fandové posuzujeme tenisové schopnosti. Myslím si, že ten a ten na to má a věřím mu, fandím ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím Mashe, Caro, Vice a Aně. Pak je spousta dalších holek, ke kterým chovám určité sympatie, mezi nimi třeba i Serena... Co na tom nechápeš? :)

Oskar: To je docela těžké říct, podle čeho já vlastně fandím. :D Určitě se mi ten člověk musí líbit - jak fyzicky, tak lidsky. A jak se nám kdo líbí, to je strašně subjektivní. Pro každého může být krásný někdo jiný. Potom ty holky vlastně neznáme, takže dáváme na svoje pocity, jak je nám kdo sympatický. Já mám třeba spoustu důvodů, proč je mi sympatická Caro. Pak se tady zase najdou lidi, kteří mají důvody, proč jim sympatická není. To je prostě individuální... Nemyslím si, že bych fandil podle úspěšnosti, ale o jednom jsem přesvědčený. Většinou musí přijít nějaký průlom (např. úspěch), který tě prostě zasáhne a začneš někomu fandit. Ale nemusí to být vždycky jenom o úspěchu. Třeba Aně jsem začal fandit v době, kdy nahoře zrovna nebyla... Ale určitý průlom tam podle mě musí být. Někdo je třeba ve třetí stovce, vůbec ho nevidíš hrát a nemůžeš ho ani zaregistrovat. Kdybys ho poznal, tak bys mu třeba fandil, ale takhle ten průlom těžko může přijít. Z toho vyplývá, že lidi fandí těm úspěšným, protože ti jsou nejvíc na očích... Jinak máš pravdu. Vice jsem vlastně začal fandit v době, kdy byla hodně crazy. Poznal jsem to ale až časem, protože na prvním turnaji to vidět nebylo. Ale zvyknul jsem si a to je důležité. :D Teď si zase rád zvykám na trochu klidnější Viku. :) No a že se někdy nedaří? Já vždycky dokážu odpustit prohru, když vidím, že do toho daly holky maximum. A můžu ti říct, že letos jsem neviděl ani jeden zápas, kdy by do toho některá z mých favoritek nedala maximum. Ať si říká každý cokoliv, ale i když se třeba Caro nepovedla antuka ani tráva, vždycky jsem viděl, že do toho dává všechno. Prohry mě vždycky zamrzí, ale s tímto vědomím na ně brzy zapomenu. :) No a myslím si, že všechny moje favoritky tenis milujou, takže se takhle budou snažit i nadále. Kromě toho jsou všechny pořád mladé, takže věřím, že je ještě dlouho uvidím v akci. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, vůbec nechápu, proč tu Fandina zminuje jakýsi "systém" fandění..tohle jsou subjetivní emoce, pocity, nedají se nijak změřit, ani možná někdy vysvětlit, proč ti někdo sympatický je, a někdo ne..jako v životě.
Monty, máš můj obdiv, jak tu neustále vysvětluješ věci, který jsou interní věcí každého, vždycky se pak někdo najde, kdo to může proti tobě použít nesprávně, blbě si to vyloží, než jak to cítíš ty.
A máš pravdu, vždycky tomu asi předchází nějaký impuls, u mě třeba u Rafy W 08, zážitek..i kdyby tenkrát prohrál, stejně mě natolik zaujal, že jsem mu propadla :-))
Reagovat
smazaný uživatel
"Jde o sport, hraje se o vítězství".
Jako divák posuzuji tenisové schopnosti. Myslím si, že ten a ten na to má a věřím mu, ale nemusím fandit.
Jako fanoušek fandím, mám sympatie, přání a věřím....:-))
Reagovat
Fandina
Díky za odpovědi viz výše, tos mi vysvětlil tak super a pořád fandíme ... go go go
Reagovat
smazaný uživatel
Já tvé fandění chápu. A "tvým" holkám bojovnost určitě nechybí, Caro do toho dává vždy vše a když prohraje, alespoň je soupeřka pořádně "odvařená".:) Akorát ta Ana mi někdy přijde, že rezignuje, asi psychika.
Ja jasný, že pokud někdo např. nefadní ze zásady pouze Čechům, je potřeba, aby k té osobě získal v určitou dobu určitým způsobem sympatie. To je to prvotní. A je jedno z jakého důvodu se tak stane. Prostě tam musí být to prvotní "něco", co tě zaujme. Jako třeba když se ti líbí nějaká holka, taky tam musí být to "něco"....,alespoň u mě to tak je.:)
No a pak se rozvíjí to fandění dál, na toho tenistu se více zaměříš, něco si o něm zjistíš, sleduješ jeho kariéru atd.....
Je to prosté, myslím, že to takto mají všichni ať fandí komukoli....
Reagovat
gigin
Přesně tak !!!
Reagovat
Fandina
Jde o tenis, jak ho kdo hraje a fandění mu. Hraje dobře, je mi sympatický, líbí se mi, tak mu fandím. Čekám, že předvede ještě víc, věřím mu, fandím mu a přeji si ještě lepší výkony, tenisové schopnosti, fandím ... úsměv
Reagovat
Fandina
Oskar dodatek a fandím, protože mu přeji vítězství, ve sportu o nic jiného nejde. Ani o sympatie ani o krásu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, prostě fanděme, je jedno komu a z jakých důvodů...... za chvíli to vypukne....:-))
Reagovat
Fandina
Super, věřím v tenisové schopnosti Rogera a tak fandím ... go go go
Reagovat
smazaný uživatel
Ve sportu jde o vítězství. Ale při fandění jde o sympatie a antipatie, u někoho i o krásu nebo ošklivost. Fandění je subjektivní pocit a musí v tom být zaujetí a emoce, pouze to, že někdo vítězí, by mi k fandění nestačilo. Musí tam být i určité kouzlo...
Ale samozřejmě těm "svým" vítězství přeji, to je jasné.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Také fandím Rogerovi, na tom se shodneme, tak mu tedy fanděme.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Moc děkuju, Emičko. :) Přiznám se, že občas je pro mě to vysvětlování těžké. Někdy ani nevím, co mám vlastně napsat. :D Ale nakonec to dělám rád, protože chci uvádět věci na pravou míru. :) Ano Emičko, impuls je to správné slovo. To je lepší než průlom. :D

Fandina: Není zač. :)
Reagovat
Fandina
Monty má smůlu no :-) kdyby nic nepsal, nemusel by nic vysvětlovat ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. :) Co se týká Any, tak to právě souvisí s mým vztahem k ní. Když jsem viděl fotky z US Open 2009, jak nešťastně prohrála v 1. kole a byla strašně smutná, tak mi bylo smutno taky. Tak jsem si řekl, že si tohle nezaslouží a začal jsem jí fandit. Dřív mi byla taky docela sympatická, ale určitě ne v takové míře jako teď. Myslel jsem si o ní, že je to taková temperamentní a trošku divoká Srbka. :D No a pak jsem zjistil, že je to strašně citlivá a milá holka. Dřív byl můj pohled taky ovlivněn tím, že všichni proti sobě stavěli Anu a Mashu. To bylo hlavně v první polovině roku 2008, kdy proti sobě hrály ve finále AO a semifinále RG. To bylo všude, že je to "souboj krásek" a tak nějak všichni fandili buď jedné nebo druhé. Já fandil Mashe. V té době se obě holky přetahovaly o ty nejvyšší mety, jenže zanedlouho přišel zlom. Obě začaly prožívat těžká období. Masha měla zranění ramena, Aně se nedařilo a taky přišlo zranění. Obě musely vynechat OH v Pekingu, což si myslím, že pro ně byl jeden z nejhorších momentů kariéry. Třeba Ana to jednou označila za úplně nejhorší moment... No a pak se ta situace změnila. Masha nějakou dobu nehrála a Ana prožívala taky těžké období, kdy se nedařilo. Nějaké soupeření mezi nimi prostě vzalo za své. Potom se Masha vrátila a já jí začal držet palce ještě víc než předtím. Pak jsem začal fandit i Aně, protože už jsem ji nepovažoval za nějakou rivalku Mashy. Prostě jsem jí přál, aby se zase dostala vysoko... No a teď třeba nedávno vyšel článek, kde Ana říká, že je pro ni grandslam Mashy po návratu velkou inspirací. :) Pořád si říkám, že by bylo zajímavé, kdyby u holek nepřišly ty těžké chvíle a třeba spolu neustále soupeřily o post jedničky. Ale na druhou stranu, v tom případě bych asi nikdy nezačal fandit Aně. Takže všechno zlé je k něčemu dobré. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A teď se vrátím zpátky k tomu, jak jsi napsal, že Ana někdy rezignuje... Já si myslím, že u Any je strašně důležitá sebedůvěra. To souvisí i s tím, že je citlivá. Prostě v některých zápasech vidím, že si věří. Třeba teď na Wimbledonu to bylo 3. kolo s Julií. Strašně vyrovnaný zápas, ale celou dobu jsem viděl, že si Ana věří a jde jí to. No a na druhé straně zase její osmifinále s Vikou. Vika byla určitě lepší, ale myslím si, že Ana mohla uhrát určitě víc než jeden gem. Ale prostě se jí nedařilo, údery tam nepadaly a viděl jsem, že u Any není ta sebedůvěra, kterou potřebuje... Takže bych neřekl, že Ana rezignuje. Ona vždycky chce, ale u ní je to všechno o sebedůvěře, to je můj pohled. Takže máš vlastně pravdu, že je to otázka psychiky... Ale myslím si, že Ana teď udělala pod trenérem Searsem obrovský pokrok. Strašně chce zpátky nahoru. Hodně na tom pracuje a snaží se pro to udělat všechno. Já to vidím i v těch zápasech... Vlastně stačilo, aby postoupila na Wimbledonu o kolo dál a byla by zase v první desítce. Věřím, že příště to vyjde! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, napsal jsem rezignace, může se to brát, že chybí sebedůvěra a z toho ten zápas pak vypadá tak, jak vypadá.
K takovému stavu bych třeba přirovnal jak zápas tady proti Vice, tak i ten poslední s Marií.
Ale fadním jí, je mi sympatická, progres bych jí přál. U ní vidím problém také v tom, že kvůli slabému bekhendu, který si často obíhá, otevírá moc často dvorec a i přes skvělý pohyb se pak k míči nedostane. Snad na tom ještě zapracují.
Tak já jdu teď koukat na tenis, moc se těším. Bude to určitě velký zápas. Budeš také koukat?
Reagovat
Fandina
Hezký příspěvek v 14:45 o fandění ... super
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, mně nic vysvětlovat už nemusíš, za tu dobu, co tu jsem, je mi to tak nějak vše jasné, vím, komu a proč fandíš..i beze slov ;-)
Ale hezky o tom píšeš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to jsem si taky všimnul, že obíhá bekhend. To je trochu slabina, ale určitě se na tom dá zapracovat... Já věřím, že u Any je to třeba o jednom velkém turnaji, který se povede. Pak by se posunula v žebříčku, byla by výše nasazovaná atd. To by jí podle mě hodně pomohlo... Jinak jsem rád, že letos má určitě stabilnější výsledky než loni. :)

K mužskému finále: Asi budu sledovat průběžný stav a pustím si to až někdy ke konci. :) Mužský tenis moc nesleduju a favorita v tom zápase nemám. Přeju to oběma, protože ať už vyhraje kdokoliv, bude to pro něj hodně specifické a významné vítězství. :) Včera jsem koukal vlastně na všechny tři zápasy, jenom čtyřhru mužů jsem si pustil až od třetího setu. Potřebuju taky trochu oddych. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju, Emičko. To je další z mnoha důvodů, proč si tě tady vážím ze všech nejvíc. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist