Serena si nemůže při OH zvyknout na 'barevný' Wimbledon

23. 7. 2012, 22:12
Aktuality 10
Ačkoli Serena Williamsová patří k experimentátorkám s módou na tenisových kurtech, co se týče Wimbledonu, je tradicionalistkou. Proto si pořád nemůže zvyknout na představu, že na blížícím se olympijském turnaji, jenž se bude hrát v All England Clubu, zmizí povinná bílá barva.
Profily hráčů
Serena Williamsová

"Bude to rozhodně divný pocit hrát v barevném oblečení. Pro mě osobně to bude trochu smutný pocit," řekla Williamsová, jež bude vzhledem ke svému nedávnému vítězství ve Wimbledonu hlavní favoritkou OH. "I když hraju na jiných travnatých turnajích, cítím, že bych měla být oblečena v bílé. Ta se zelenou ladí nejlépe." 

Třicetiletá Williamsová bude v Londýně usilovat o své první olympijské zlato ve dvouhře. Při účastech v Sydney 2000 a Pekingu před čtyřmi lety triumfovala ve čtyřhře se starší sestrou Venus.

"Hrála jsem na dvou olympiádách, což je dost dobré, a mám dvě zlata, což je ještě lepší," zrekapitulovala čtrnáctinásobná grandslamová vítězka, jež nemohla startovat v Aténách 2004 kvůli zranění.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Naopak, já si myslím, že to bude velice zajímavé. Wimbledonskou tradici to neporušuje, protože to není Wimbledon! Pouze se to v All England Clubu hraje, nic víc. Je to Olmypiáda a kdo by nechtěl hrdě sportovat v národních barvách?
Reagovat
smazaný uživatel
Hrat na OH vo farebnom je rozhodne divné,kedze miesto konania maju hraci zafixované ako miesto,kde sa kona Wimbledon..Samozrejme nie nadarmo, je to predsa rovnaké miesto :)..Organizatori Wimbledonu mohli poziadat Olympijský zvaz o pridelenie vynimky pre tenisovy turnaj..Mne to príde čudné,cele desatrocia bojujú za tradície a zrazu pridu na posvatnú podu OH a vsetko sa mení..
Reagovat
smazaný uživatel
Divné je to jenom z toho důvodu, že turnaj se koná na stejném místě jako Wimbledon. Ale není to Wimbledon, takže o porušení tradice se nejedná. Ba naopak, pro OH je tradiční, že hráč kromě sebe sama reprezentuje i svou zemi, proto ty národní barvy. Porušením tradice by tedy bylo toto nerespektovat a hrát v bílém.
P.S.: MOV organizuje OH jako celek, jednotlivé disciplíny si ale organizují příslušné sportovní svazy, v našem případě ITF, které organizuje i grandslamy včetně Wimbledonu.
P.S.2: Hrát v národních barvách je pouze doporučení, nikoliv povinnost. Není tedy třeba žádat o povolení a je na každém jednotlivém tenistovi, co si oblékne, resp. co si dohodne se sponzorem.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku,ja tomu rozumiem..Respekujem OH a to,ze budu hrat vo farebnych je naprosto relevantný postup..Len sa zamyslam nad tradiciami ako takými,kedze Wimby je pevne spatý aj s miestom konania, ktore má teraz v prenajme niekto iný..Samozrejme samotný GS je v sportovej hierarchii nizsie ako vrchol športového zápolenia, teda OH..Prisposobenie je teda mozno logické..No na druhú stranu Wimbledon je urcite starši turnaj,pre tenistov vyznamnejší a hlavne samotný tenis je v programe OH relatívne mladým športom..Preto to je celkom zaujimava situacia,ktora stoji za povšimnutie..Je to proste, kto z koho..S davkou nadsazky sa vsak da povedat,ze najomca by mal respektovat pravidla prenajimatela a bodka :)

Samozrejme, nehovorím, ze sa zrúti svet, ak budu hrat vo farebnom..No uz sa "stazovali" aj Novak s Andym..To znamená,ze aj hracom to vadí, resp. im to príde v rozpore s tenisovou bibliou..Urcite sa dalo na to mysliet dopredu, som si isty,ze pokial by sa naozaj chcelo, tak by sa tomu dalo predist..
Reagovat
anajka
Tí dvaja sa majú vždy na čo sťažovať.
A Serena má dosť bohatý šatník, kľudne si môže obliecť opäť biele šatičky.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro tenisty vyhrát na OH zlato je určitě něco speciálního. A myslím, že i většina vítězů i potenciálních řekne: vyhrát OH je něco speciálního, často se diplomaticky vyhnou srovnání s jinými turnaji a nebudou tvrdit, že je to míň než vyhrát Wimbledon. Ale je. Pro tenisty je je vyhrát Wimbledon prostě vrchol, pak ostatní GS a možná mezi nimi OH.
Co ale vyhrát OH ve Wimbledonu? To je extrakombinace a hned tak se to někomu nepovede.
Reagovat
BooOoo
šance vyhrát olympiádu oproti GS je 16x menší
Reagovat
smazaný uživatel
Je to sice 16x menší, ale GS je cennější. Lidé si přece jenom více pamatují vítěze grandslamových turnajů než olympioniky.
Reagovat
dadaft
na OH musíš vyhrát 6 zápasů v řadě, abys získal titul, na GS sedm. že je to docela podstatný rozdíl by mohla vyprávět třeba Věrka Zvonarevů...
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že bíla prostě k Wimledonu patří. Nebo spíš k All England Clubu. Olympijský výbor se mohl dohodnou, že státy budou mít tenisové kolekce v bílém. Vím že OH není Wimledon, ale stejně mi tam ta bílá nějak sedí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist