Serena se zachránila 'za minutu dvanáct', Venus prohrála s Li Na

27. 1. 2010, 07:58
Aktuality 10
AUSTRALIAN OPEN ŽENY - Mohly se potkat v semifinále, málem však nehrála o postup do finále ani jedna. Na semifinálový souboj sester Williamsových v Melbourne nedojde, o což se postarala Li Na, jež je po skalpu Venus druhou Číňankou v semifinále. Uspěla alespoň Serena, která otočila duel s Azarenkovou.
Serena Williamsová

Sestry Williamsovy si často stěžují, že se na turnajích vzájemně vyřadí dříve, než dojdou do finále. Mohlo k tomu dojít i letos, jenže do semifinále postoupila jen jedna z nich.

Venus Williamsová totiž nedokázala při svém servisu ukončit zápas s Číňankou Li Na. Po hladké první sadě podávala ve druhé za stavu 5-4 na výhru, ale čtyři nevynucené chyby z forhendu vrátily soupeřku do hry. Li Na pak vyhrála tie-break, získala i třetí set a postoupila poprvé v kariéře do semifinále grandslamového turnaje.

Napodobila krajanku Jie Zheng a teoreticky by mohlo v Melbourne dojít na premiérové čínské grandslamové finále. V Melbourne přitom až dosud nehrála žádná číňanka ani ve čtvrtfinále.

Úterní čtvrtfinále na Australian Open:

Heninová je k nezastavení. Zdolala i Petrovovou a je v semifinále

"Tohle je nejlepší den mého života," řekla Li Na v rozhovoru na dvorci. "Hrála jsem svůj tenis. A pro tenis v Číně, pro fanoušky je skvělé, že jsme dvě v semifinále," doplnila tenistka, jež v předchozím kole vyřadila světovou čtyřku Wozniackou.

Venus ukončila zápas s celkem 53 nevynucenými chybami a 11 dvojchybami, pět z nich udělala v rozhodující sadě. S Li Na prohrála i druhý vzájemný souboj, poprvé se jí zápas nepovedl předloni na olympiádě v Pekingu.

Svou starší sestru může v dalším kole pomstít Serena. Ani ona ale neměla dnešní odpoledne pod kontrolou. Obhájkyně titulu ve čtvrtfinále porazila 4-6 7-6 6-2 Bělorusku Viktorii Azarenkovou, přestože s ní za stavu 0-1 na sety prohrávala ve druhé sadě už 0-4.

"Přiznám se, že za toho stavu jsem s postupem nepočítala. Dokonce jsem si už říkala, že naštěstí hraju ještě debl se svou sestrou. I jsem přemýšlela o tom, že teoreticky můžeme v pátek letět domů," řekla po zápase Serena. "Pak jsem si ale řekla, že nemám co ztratit a konečně se mi začalo dařit," dodala hráčka, jež byla blízko vyřazení ve čtvrtfinále i loni proti Kuzněcovové.

Pro dvacetiletou Azarenkovou skončila štace v Melbourne třetí rok po sobě na stejné soupeřce. Loni v osmifinále vyhrála nad Serenou první set, pak ale kvůli nevolnostem vzdala. S mladší ze sester Williamsových prohrála i loni ve čtvrtfinále Wimbledonu.

Osmadvacetiletá Američanka vyhrála Australian Open čtyřikrát - od roku 2003 vždy v lichých letech. Titul tak ještě nikdy obhájit nedokázala. Tak blízko jako letos, k tomu ale ještě nebyla.

S Li Na ze čtyř střetnutí vyhrála tři, ale jen to poslední ve dvou setech.

Již zmíněná Jie Zheng se o finále utká s Belgičankou Justine Heninovou.

- AUSTRALIAN OPEN (Austrálie / Melbourne, tv. povrch) -
středeční výsledky žen (27. 01. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Li Na (16-Čína) - V. Williamsová (6-USA) 2-6 7-6(4) 7-5
S. Williamsová (1-USA) - Azarenková (7-Běl.) 4-6 7-6(4) 6-2

Semifinálové dvojice: S. Williamsová (1-USA) - Li Na (16-Čína), Heninová (Belg.) - Jie Zheng (Čína).

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Blacková/Huberová (1-Zimb./USA) - Klejbanovová/Schiavoneová (7-Rus./It.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravím
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Zápas dám dnes zdarma.
info zde:

http://freto.blog.cz/
Reagovat
skott
Vsechna cest Azarence, jaky hrala super tenis po cele dva prvni sety.Nneudelala vlastne ani nic moc spatne, dobihala zdanlive ztracene mice, sebevedome drzela servis, nestacila sned jen pouze na ty uchvatne forehandove prohozy Sereny.Ale jako uz mnohokrat se potvrdila znama vec ¨NENI RADNO ODEPISOVAT SERENU!¨, ani za sebejasnejsiho stavu a predevsim nikdy ne na grandslamu.To byl proste mistrovsky kousek a vrchol turnaje, ktery muze prekonat jen extremni podivana v pripadnem prvnim spolecnem GS finale s Henin.Jen doufam, ze toho bude Rena jeste fyzicky schopna, protoze ve tretim uz hrala ty silene winnery temer bez pohybu ze stoje.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena-Henin by bylo určitě správné vyvrcholení tohoto turnaje, když jsme již o toto vyvrcholení s jistotou přišli v části mužské. Viděl jsem zápas od druhého setu od stavu 4:2 pro Victorii a je pravda, že i když Viktorie hrála nejlépe, jak umí, Serena byla prostě lepší a světovou jedniškou je pro svou bojovnost a sílu úderu naprosto po právu.
Pokud skutečně dojde k tak očekávanému finále, bojím se, aby slavná jména hráček nebyla v nepřímé úměře s kvalitou jejich hry, tak jako loni mezi jedničkou Serenou a dvojkou Safinou.
Jistě by toto finále ale bylo naprosto unikátní srovnání toho, kam se tenis za dva roky posunul.
Reagovat
smazaný uživatel
Od 4-1 ve 2. setu si těch servisů moc nepodržela :-D
Překvapuje, že můžeš fandit Williamskám (v noci na diskuzi). Proč vadí Li nebo Azarenka? Ta prdelačka se na GS kromě French Open vyhrabe úplně ze všech malérů. Za stavu 4-0 zahrála Azarenka kraťas - kdyby míč přepadl na druhou stranu, měla by brejkbol na 5-0 a z toho by se Serena už nedostala. Bléééééé, to je prostě hnus.
Přitom normální turnaj vyhrála naposled v dubnu 2008, kdekoliv mimo grandslamy a Doha dřív nebo později v turnaji padla, občas i ostudně !!! Kašlat na turnaje? Co je tohle za úroveň?
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj pohled je velmi (opravdu velmi) zkreslený sledováním jen druhé půlky utkání. Moc nescházelo a neviděl bys ani jediný míč. Taková nehorázná smůla!
Reagovat
skott
Uz jsem si rikal, kam jsi se podel, kdyz Justine postupuje a ty nikde;) Musim, rist, ze zcela vyjimecne budu v semi fandit ji, protoze ani Jie Zheng ani Li Na pro me finalovy material neni.U Henin nepredpokladam, ze by podlehla dulezitosti zapasu, tak jako Dinara, i kdyz byla skoro dva roky mimo.Cim vic o neco jde, tim lepsi udery hraje, viz posledni dva gemy s Nadiou, hlavne ten forhand winner, kterym si pripravila mecbol byl uzasnej.Bohuzel, jak jsem predpokladal, s kazdym dalsim utkanim ji roste sebevedemi i jistota a je to pro souperky stale tezsi a tezsi ji zastavit.Podle me muze ted jenom Serena, kdyz zahraje stejne jako konec s Azarenkou.
Reagovat
skott
Uz jsi se jednou divil, proc Azarenku nemam rad a ja ti odpovedel, nechce se mi znova rozepisovat.Mnohem radsi uvidim kvalitni obsazeni finale se Serenou a Henin, nez kteroukoliv Cinanku.Nejake prekvapeni jenom proto, ze Williamsky nebo Henin nemusim mi nestoji za to koukat na festival chyb v podani Na nebo haluzni defenzivu Zheng.Lepsi at vyhraje opravdova sampionka, pak mi nebude tolik mrzet, ze sanci nevyzila treba MaKiri.
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za odpovědi, tady i vedle.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda ty Azarenky.. ted uz doufam aby to vyhrala Serena nechci aby to vyhrala nejaka činanka a nepreju to henin!
Reagovat
smazaný uživatel
Bych se nasmal, kdyby bylo cinske finale,staci kdyz roste cinska ekonomika:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist