Serena se vrací. Bude hrát v Eastbourne

7. 6. 2011, 10:18
Aktuality 6
Bývalá světová jednička Serena Williamsová se po téměř roční pauze zaviněné zdravotními problémy vrátí na kurty příští týden na turnaji v Eastbourne. Američanka by tak mohla být připravena na obhajobu titulu ve Wimbledonu, který začíná 20. června. Oznámil to dnes její management. Na návrat po zranění se také chystá její sestra Venus.
Profily hráčů
Serena Williamsová (© FFT)

"Jsem konečně dost zdravá na to, abych mohla opět hrát. Jsem za to moc ráda," stojí v prohlášení tenistky, která soutěžní zápas odehrála naposledy právě v loňském finále na slavném turnaji na trávě v All England Clubu. "Prožila jsem extrémně náročný rok a cítím se i proto o hodně silnější. Jsem zpátky," prohlásila.

Potíže Sereny Williamsové:

Mladší ze sester Williamsových Serena si krátce po loňském Wimbledonu pořezala nohu v německé restauraci. Ještě stihla odehrát exhibiční zápas proti Belgičance Kim Clijstersové, ale po návratu do USA musela na dvě operace. Skoro pět měsíců nemohla pořádné chodit. Devětadvacetiletou Američanku ještě navíc v únoru postihla plicní embolie. K tréninku se čtyřnásobná vítězka Wimbledonu vrátila v dubnu.

Venus Williamsová, sedminásobná vítězka grandslamových turnajů, nehrála vinou zranění kyčle od lednového Australian Open. Vrátit by se měla rovněž na turnaji v Eastbourne.

V minulosti obě sestry kralovaly ženskému tenisu. Vybojovaly dohromady 20 grandslamových titulů a obě figurovaly v čele světového žebříčku. Jen ve Wimbledonu vyhrála jedna z nich devět z posledních jedenácti ročníků.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nečekal jsem, že mi bude tak chybět na kurtech. Mám to podobně jako u Nadala, ani jednoho moc nemusím, ale oba repsektuju a nemohl jsem se dočkat návratu. Navíc je to osobnost a ty ženský tenis potřebuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraje to Jarmila Gajdošová.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem moc ráda, že se holky vrecej, bude to o dost zajímavější!!!
Reagovat
Edwin
Nóóó,doufejme,že to holky jsou.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Neocakavam daku extra formu ani od jednej z nich, ale faktom je ze Wimbledon su schopne vyhrat aj o jednej ruke s tou dnesnou konkurenciou na trave. Wozn, vyleti skoro,Zvonareva nehra nic extra, Clijsters na trave pochybujem ze vyhra, Li na uz ma RG neverim ze by vyhrala WIM, Azarenka, Sharapova maju formu ale uvidime ako vo Wimbledone, v kazdom pripade Williamsky mesiace mimo hry su stale pre mna naj favoritky - ak budu hrat Wimbledon
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist