Serena se titulu nedočká ani v Pekingu

8. 10. 2009, 18:03
Aktuality 12
Když se v Pekingu dozvěděla, že bude znovu světovou jedničkou, podotkla Serena Williamsová, že by raději rozšířila sbírku svých titulů. To se jí ale v čínské metropoli nepovede. Američanka vypadla už v osmifinále, ve kterém podlehla Rusce Petrovové 6-4 3-6 6-7.
Serena Williamsová

Ten nejdůležitější zápas Serena Williamsová v Pekingu zvládla, když ve druhém kole porazila Rusku Makarovovou, což znamená, že od příštího týdne znovu dosedne na ženský tenisový trůn. Její cesta turnajem se ale zastavila hned o kolo později, v němž ji poslala domů Nadia Petrovová. Počet jejích letošních turnajových titulů tak zůstává na dvou, Williamsová zatím triumfovala na Australian Open a ve Wimbledonu.

Současná světová dvojka Williamsová v dramatickém zápase dokázala několikrát srovnat nepříznivý stav. Už v prvním setu bylo zřejmé, že nehraje v nejlepší formě, když jí Ruska dvakrát prorazila podání a získala ho v poměru 6-4. Ve druhé sadě se americká tenistka zvedla, začala od zadní čáry diktovat tempo hry a díky jedinému brejku získala set pro sebe.

Ve třetím ale doplatila na nevyužívání šancí. Za stavu 4-4 měla při podání Petrovové tři brejkboly, ani jeden ale nevyužila a set tak dospěl do tie-breaku. V něm Ruska sice ztratila vedení 5-2, nervy ale udržela na uzdě a po 139 minutách zvítězila 6-4 3-6 7-6.

"Měla jsem pár příležitostí, ale nechala jsem si je utéct. Kdybych je využila, možná bych vyhrála," konstatovala po zápase Williamsová. "Dneska jsem narazila na soupeřku, která takhle dobře v životě nehrála," reagovala na otázku, jak je možné, že tři nejvýše nasazené hráčky už jsou mimo hru.

Ostatním nasazeným už se dnes vedlo dobře. Turnajová sedmička Věra Zvonarevová vyřadila desátou nasazenou Flavii Pennettaovou z Itálie v podobně dramatickém souboji.

Italka bojovala celý zápas s vlastním podáním a připsala si celkem devět dvojchyb. Jen ve druhém setu jich udělala pět, na příjmu se jí ale vedlo dobře, a tak dokázala vyrovnat na 1:1 na sety. Zápas, ve kterém byli čároví rozhodčí celkem pětkrát opraveni, poznamenalo také zranění zad Pennettaové, která se musela za stavu 3-2 ve třetí sadě nechat ošetřit. Po svém návratu na kurt sice vyhrála dva gamy, ale po více než dvou a půl hodinách se nakonec radovala Zvonarevová z vítězství 6-3 5-7 7-5.

Čtrnáctá nasazená Marion Bartoliová se pak postarala o vyřazení domácí senzace Shuai Zhang, která v Pekingu porazila Ivetu Benešovou a Dinaru Safinovou. V osmifinále už na Francouzku nenašla žádnou zbraň: Bartoliová jí celkem šestkrát sebrala servis a zvítězila 6-1 6-4.

Výsledky - Peking - ženy (tvrdý povrch, dotace 4,5 milionu dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:
Petrovová (13-Rus.) - S. Williamsová (2-USA) 6:4, 3:6, 7:6 (7:5), Zvonarevová (7-Rus.) - Pennettaová (10-It.) 6:3, 5:7, 7:5, A. Radwaňská (12-Pol.) - Martinezová-Sanchezová (Šp.) 4:6, 6:4, 6:2, Bartoliová (14-Fr.) - Čang Šuaj (Čína) 6:1, 6:4.

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ta opravdová a jediná skutečná jednička Serena opět ukázala, jak je na turnajích mimo GS ubohá.
Od dubna 2008, kdy získala titul v Charlestonu, je Peking už sedmnáctý turnaj v řadě, který nevyhraje !!! Ze 17 pokusů se do finále dostala jednou! V této době vyhrála 3 grandslamy, všude jinde je to katastrofa.
Reagovat
smazaný uživatel
je to fakt trapný... Ať račí drží příště jazyk za zuby, když ona wypadne w semifinále s Nadiou, která sice hrála skwěle, ale w poslední době zaznamenala welký pokles formy... měla by si stydět a její sestra také.. prej wládnout tenisu roce 2010...xD wazne z nich mam wysmech...
Reagovat
smazaný uživatel
* osmifinale.. oprawa
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš bych napsal, že vypadla ve 3. kole. U menších turnajů s 32 hráči je to ještě víc legrační. Naši pisálkové u těchto turnajů klidně píšou: 1. kolo - osmifinále (!) - čtvrtfinále - semifinále - finále. V anglických textech jsem nic takového neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
jj.. je to jeste smesnejsi.. xD budu to pouziwat :D
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že je úplne jedno kto je svetová jednička :D
Reagovat
skott
Verka vratila Penette porazku i s uroky a prakticky ji tak zabouchla dvere na Turnaj mistryn;)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc nescházelo a tvoje rusačka prohrála i dnes. Na tamto utkání hned tak nezapomenu, Poté, co Zvonarevka na konci 2. setu neproměnila 6 mečbolů, ve třetím kde dostala 0-6 několikrát vztekle a skoro za breku strhávala bandáž z nohou.
Reagovat
skott
Verka se uz asi nikdy nezmeni, porad bude (na kurtu) takove male emocionalni decko, ale ja ji prave kvuli tomu mam uz tolik let rad.Zapasy hodne proziva a bez tech nahlych vybuchu citu by to zkratka nebyla ona.Prezil jsem s ni horsi zapasy nez byl ten proti Penette na USO(treba pred par lety v San Diegu, jeste defacto stale na zacatku kariery, nedala tech mecbolu proti Naste deset a jenom samotny rozhodující tie-break byl tenkrat o infarkt), takze me uz tezko muze neco podobneho v jejim pripade rozhodit.Hlavni je, ze dnes ty sve ¨zle demony¨ nakonec premohla a nechala Penettu usmazit ve vlastní stave.Protoze takove odporne loby, co v koncovkach 2.a 3.setu predvadela, jsem jiz dlouho nezazil...ty snad jeste ted musi putovat po obezne draze;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si to našel, to se rusačkám hodně nepovedlo. V tajbrejku ta šťastnější Myskina vyhraje 17-15 a den poté finále věnuje Američance 1-6 1-6. A to jméno se píše Pennetta.
Reagovat
skott
Jak je tady krasne videt, statistiky ti nereknou vse.Tehdy to nebylo o zadnem stesti, byl to naopak jeden z nejlespich zapasu, ktery jsem kdy videl, Nasta temer vsechny mecboly odvracela winnerem, vlastne cely zapas byl jen o minimu nevynucenych chyb z obou stran.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrát o dva míče tajbrejk rozhodujícího setu je štěstí, prohrát o dva míče je smůla. Ať už se to vyvíjelo jakkoliv. Málo nevynucených chyb a hodně winnerů je sice pěkné, ale co z toho, když se nepodaří té lepší vyhrát výrazně na gemy. Pak rozhoduje tajbrejk, který je už většinou loterie.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist