Serena se stala nejbohatší sportovkyní historie

30. 1. 2009, 10:57
Aktuality 1
Výjimečné dny zažívá v Melbourne americká tenistka Serena Williamsová. Světová dvojka už se sestrou Venus vyhrála soutěž čtyřher a zítra si může pro titul dojít i ve dvouhře. A navíc překonala jeden milník: díky výhrám na Australian Open se dostala do čela historických tabulek nejbohatších sportovkyň.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Až dosud vévodila ženským tabulkám golfová legenda Annika Sörenstamová, která si za svou kariéru vydělala 22.573.192 dolarů. Serena Williamsová ji překonala díky postupu do finále, v němž se v sobotu utká s Dinarou Safinovou, a také úspěšným tažením ve čtyřhře, které dnes spolu se sestrou Venus zakončila finálovým vítězstvím.

Už před dnešním deblovým finále měla druhá hráčka světa na svém kontě 22.725.475 dolarů a švédské golfistce tak vzala její prvenství.

"Jsem tím nadšená. Pamatuju si, jak jsem v roce 1995 v Quebecu dostala svůj první šek na 240 dolarů a i když jsem věděla, že bych mohla mít před sebou velkou kariéru, něco takového bych si představit neuměla," reagovala Williamsová na zprávu o svém rekordu. "Je úžasné, jak ženský tenis vyrostl od té doby, co jsem se před čtrnácti lety stala profesionálkou. Jsem moc hrdá, že jsem toho milníku dosáhla, kvůli sobě, své rodině a také všem sportovkyním," dodala.

Serena Williamsová se poprvé objevila na okruhu WTA v roce 1995 v pouhých čtrnácti letech a turnaj v Quebecu byl jejím prvním. Během své dosavadní kariéry vyhrála všechny největší turnaje a získala devět grandslamových titulů a stala se tak teprve šestou ženou, které se to podařilo. Mimo to vyhrála dvě zlaté olympijské medaile, obě ve čtyřhře se svou sestrou.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ani jsem nevěděl, že Serena válí už tak dlouho...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist