Serena: Se sestrou jsme změnily tenis

4. 12. 2013, 16:44
Aktuality 16
Serena Williamsová po exhibičním duelu proti Venus v argentinském Buenos Aires prohlásila, že se svou sestrou změnily tenis. Silovou hrou, okázalým stylem, oblečením a barvou pleti jsme zanechaly stopu v historii tenisu, řekla současná tenisová královna.
Profily hráčů
Venus a Serena Williamsovy

"Změnily jsme tenis. Do tohoto sportu jsme přinesly vášeň a módu extravagantního oblečení. A také silový styl a novou barvu pleti, protože jsme Afroameričanky. Tenis jsme zlepšily. Myslím, že jsme zcela změnily dynamiku hry," prohlásila Serena.

"Vzpomínám si, jak Venus začala nosit všechny ty úžasné outfity a já se tím nechala ovlivnit. Rozhodně si myslím, že v tomto směru jsme na tenis měly velký vliv," řekla světová jednička a zopakovala: "A samozřejmě jsme do tenisu přinesly sílu a novou barvu."

Sestry Williamsovy získaly dohromady 24 grandslamových titulů ve dvouhře (Serena jich má 17), společně přidaly dalších 13 trofejí ve čtyřhře a obě vlastní zlatou olympijskou medaili ze singlu i z deblu.

"Být Afroameričankou, hrát úspěšně tenis a vyhrávat grandslamy, to se dlouho nikomu nepovedlo. Tenis si přes všechny ty úspěchy stále užívám. Na kurtu se nenudím, pořád se snažím hrát naplno,"

Venus úspěchy připisuje rodičům, kteří své dcery vedly správnou cestou. "Myslím, že hodně uznání si zaslouží máma s tátou. Díky nim jsme změnily styl hry, společně jsme hodně přemýšleli o pohybu a o tom, jak změnit ženský tenis."

Třiatřicetiletá Venus rozhodně nepřemýšlí o konci kariéry, i když za poslední tři sezony získala jen jeden titul z menšího turnaje v Lucemburku a trápí ji různá zranění.

"Pracuju ve světě módy a současně hraju tenis. Rozhodně to plánuju dělat ještě hodně dlouho," ujistila své fanoušky aktuálně 47. hráčka světa, jež stejně jako její o rok mladší sestra ženskému tenisu vládla.

Exhibiční zápas na antuce v Buenos Aires skončil výhrou o rok starší Venus, sesterské duo ale především bavilo diváky.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
dadaft
ano ano.
rok 2000 vypadal pro Lindsay Davenportovou velmi nadějně - v té době už měla vyhrané US Open a Wimbledon, čerstvě na AO ve finále vyklepla Martinu Hingisovou a já to viděl na tři grandslamy v sezóně..............
.......... jenže ve Wimbledonu i později doma na USO vyšla nová hvězda - Venus Williams, dlouhonohá Gazela ))))))))))))))
.......... a získala si srdce mnohých.

mimochodem s Lindsay se potkaly ve Wimblu ve finále ještě jednou, v roce 2005, a byl to strhující zápas, diváci se svíjeli jako červi na háčku, Venus vyhrála 9-7 ve třetím...
Reagovat
smazaný uživatel
byla uchvatna, Venuse.. :-) vznesena kralovna - neni nejak dejinami zapomenuta?? Serena mi prisla moc zivelna, s moc velikymi kruhy v usich a nebrala me tolik.. :-)) Nedavno jsem koukla na fi Wim 2003, Venuse byla zranena a ve tretim odesla, ale pro tu atmosferu, sesterskou rivalitu, respekt to stalo za cas, s terminy jako sesterska laska zachazim opatrne, je to takova forma zavislosti spis.. :-) holky se fotily vlastnim fotakem.... :-) Venuse presla do finale pres Zvonarevku, Davenport a Clijsters, Serenka pres Dementievu, Capriati a Henin.. :-))
Reagovat
dadaft
když čtu ta jména, až mrazí - to byly skvělé časy ženského tenisu.
((( nicméně baví mě to i teď. )))
Reagovat
pepin
Bradenton - při kondičním drilu v Bradentonu nejmenovaný zdroj uvedl, citace "Pokud se Kvitová bude držet, v příští sezoně si proti ní Serena a spol. ani neškrtnou." Tak se nechme překvapit, ale vůbec bych se nezlobil, kdyby to byla pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejmenovaný zdroj z TP :D:D
Reagovat
pepin
Jejda, tak to nevím, že to tady již proběhlo, ale já to z TP nemám, mám to z novin. Tak to se tedy omlouvám.
Reagovat
PetaM
Nedělej :D Ještě mě více nabudíš na příští sezónu, a nebudu myslet na nic jiného :D :D Což je špatné, začínají mi zápočty :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Ne ze bych ji to nepral ale myslim si, ze tvuj zdroj si trochu zavdal :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to nemyslela, neproběhlo to tady, myslela jsem to jako legraci, že to řekl o Petře nějaký nick z TP, který jí moc fandí :D
Reagovat
pepin
Tak to není žádný můj zdroj, ale noviny a také tam ještě Radek napsal: "Našel jsem v ní něco vyjímečného. Má velké srdce, změnila mi život". "Věnoval ji svého kondičního trenéra Marka Všetíčka pod jehož dohledem ted oba dřou ve floridském Bradentonu."
Reagovat
pepin
Však to nějak zvládneš, když se chce tak jde pomalu vše. Ale ještě k té Petře, již konec sezony ukázal, že pokud se vydá jinou cestou, něco změní tak je velký předpoklad pro její návrat tam kam patří. Jistě, je to o bolesti, dřině, odříkání a najití těch správných lidí. A doufejme, že v Radkovi a Markovi se to podařilo, tedy aspon zatím. Její spokojenost a zamilovanost tomu jen napomáhá.
Reagovat
smazaný uživatel
A z jakých to máš novin?
Reagovat
pepin
Mám dojem, že to proběhlo bud ve sportu nebo v blesku, ale je to již starší.
Reagovat
LukasH
Je to tak. Kdo ví, jak by to dneska bez sester v ženským tenise bylo. Silový tenis vládne a dřívější mírný leč variabilní tenis nemá šanci. Neříkám, že je to špatně, je to vývoj a souvisí to i s dnešní výbavou. Dnešní rakety jsou k silovýmu tenisu přímo určený.
Zároveň je ale vidět, že pouhá síla nestačí. Serena by nedominovala, pokud by neměla svou mentální sílu - viz. všechny třetí sety na důležitých turnajích (s Azou nebo Li).
Reagovat
smazaný uživatel
ano, holky, prinesly jste silu a tenis se diky vam stal barevny... nebo uz zas jednobarevny... Sereno??!!?? :-)
Reagovat
Nola
najkrajšie boli ich vzájomné zápasy, nič lepšie som v ženskom tenise od tej doby nesledovala
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist