Serena se ani letos do Indian Wells nevrátí

8. 2. 2014, 09:52
Aktuality 2
Serena Williamsová neukončí ani po 13 letech bojkot turnaje v Indian Wells, kde se nepředstavila od kontroverzního finále v roce 2001. I když světová jednička uvažovala, že do Kalifornie letos pojede, v pátek zveřejnila, že se turnaje nezúčastní. Konkrétní důvod neuvedla.
Profily hráčů
Serena Williamsová

"Po pečlivé úvaze se letos do Indian Wells nevrátím. Přeju všem na turnaji hodně štěstí," uvedla dvaatřicetiletá Williamsová v krátkém prohlášení měsíc před startem turnaje.

S možností, že by se po více než deseti letech v Indian Wells představila, přišla během lednového Australian Open sama Williamsová. Údajně pod vlivem filmu o zesnulém bojovníkovi proti apartheidu Nelsonu Mandelovi začala o návratu do kalifornské pouště přemýšlet. Její jméno se také před dvěma týdny objevilo na seznamu předběžně přihlášených hráček, nakonec však v Indian Wells ani tentokrát hrát nebude.

Williamsová byla v Indian Wells naposledy v roce 2001. Tehdy měla hrát semifinále se starší sestrou Venus, která ale těsně před zápasem vzdala. Spekulovalo se, že tak učinila na základě rozhodnutí otce Richarda Williamse. Fanoušci tehdy devatenáctiletou Serenu vypískali a bučeli na ni ve finále s Belgičankou Kim Clijstersovou i při předávání vítězné trofeje. Otec Richard řekl, že slyšel rasistické nadávky.

Sedmnáctinásobná grandslamová vítězka Williamsová na Australian Open nečekaně vypadla už v osmifinále s Anou Ivanovičovou a od té doby nehrála. Vrátit se měla příští týden v Dauhá, ale kvůli zranění zad se odhlásila.

Nejdříve by se americká hvězda měla objevit v půlce března v Miami, kde už šestkrát triumfovala (2002, 2003, 2004, 2007, 2008, 2013).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
ale podle me to bude asi kvuli tem zadum, kdyz predtim uvedla ze tam pojede.
Reagovat
dadaft
taky bych řekl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist