Serena potvrdila účast na Hopman Cupu, bude ve skupině s Čechy

1. 10. 2014, 10:05
Aktuality 38
Lucie Šafářová s Radkem Štěpánkem už znají všechny své soupeře v nadcházejícím ročníku Hopman Cupu. Čeští reprezentanti byli nasazeni do skupiny A společně s Kanadou, Itálií a favorizovaným týmem USA, který tvoří světová jednička Serena Williamsová a deblový šampion Wimbledonu Jack Sock.
Serena Williamsová

Účast Sereny Williamsové, která hrála Hopmanův pohár dvakrát a pokaždé ho vyhrála, potvrdili australští pořadatelé dnes. Největší ženská hvězda ovládla turnaj mixů v roce 2003 s Jamesem Blakem a sezonu 2008 začala triumfem s Mardym Fishem.

Kanadu budou reprezentovat Eugenie Bouchardová s Vaskem Pospisilem, italský pár tvoří Flavia Pennettaová a Fabio Fognini. Ve skupině B jsou obhájci Hopman Cupu Alizé Cornetová a Jo-Wilfried Tsonga z Francie, dále domácí Casey Dellacquaová s Nickem Kyrgiosem, polská dvojice Agnieszka Radwaňská, Jerzy Janowicz a Britové Andy Murray a Heather Watsonová.

"Máme devět hráčů ze současné elitní dvacítky žebříčku včetně tří z top 10 a světovou jedničku Serenu Williamsovou, která nedávno vyhrála pošesté US Open a je jednou z nejúspěšnějších tenistek historie," připomněl pyšně ředitel turnaje Paul Kilderry.

"Těším se na návrat do Perthu i na tamní zoo. Tenis je individuální sport, ráda budu zase součástí týmu a hrát za svoji zem. Už jsem dlouho Hopman Cup nehrála, bude to skvělá příprava na začátek roku," citoval web turnaje majitelku 18 grandslamových titulů Williamsovou.

Štěpánek si zahrál v Perthu poprvé letos a s debutantkou Šafářovou zahájí turnaj 4. ledna zápasem s Kanadou. Pak je čeká Itálie a tým USA na závěr. Finále sehrají vítězové skupin.

Rozlosování Hopman Cupu:
Skupina A:
Kanada (E. Bouchardová, V. Pospisil)
Česká republika (L. Šafářová, R. Štěpánek)
Itálie (F. Pennettaová, F. Fognini)
USA (S. Williamsová, J. Sock)
Skupina B:
Austrálie (C. Dellacquaová, N. Kyrgios)
Francie (A. Cornetová, J.-W. Tsonga)
Velká Británie (H. Watsonová, A. Murray)
Polsko (A. Radwaňská, J. Janowicz)
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
Frick
Lucka první týden obhajovala nulu, mohla by třeba ukrojit 100 bodů
Reagovat
tommr
jj aby nedopadla nakonec jako Petra, který účast na HC moc štěstí v úvodu letošní sezóny nepřinesla ...
Reagovat
VlS
Podobnej pocit, navíc s Radkem nejspíš ztráta úsilí
Reagovat
pockerface
jo taky si myslím,že se tam spíš Petra vyšťavila.Nebo nebyl takový čas na trénink no a pak dopadla AO tak jak dopadla.Věřím,že by Petra mohla v r.2015 dojít minimálně do Q ,ale líbilo by se mi SF no a F to je sen :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra vs. Vee
viťaz Petra :)

Seeree vs. Lucika
víťaz Seeree :)

Lucku mam rad ale chcem vidieť konečne zapas Seeree vs. Petra!!! :)
Reagovat
Kozoroh
Jo a chci vidět, jak Petra tu glorifikovanou Serenu porazí! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělé obsazení. Třeba ještě Lucka otočí tu H2H se Serenou :D (ale musela by s tím začít už zítra, ať to ještě stihne)

Postup ze skupiny bude hodně těžký, je otázka, jestli Radek dokáže něco uhrát v singlu. Ale i kdyby ne, už jen účast tam potvrzuje významné postavení českého tenisu v současném tenisovém světě.
Reagovat
smazaný uživatel
Na příští rok se jim obsazení opravdu povedlo, slibuje dost atraktivní zápasy. Pro mě osobně jen škoda, že se sešla ČR s USA v jedné skupině.
Reagovat
kada.tom
Pěkný obsazení, dvojice Serena-Sock je pro mě jako sen, moji dva nejoblíbenější američtí tenisté :-))
Reagovat
tommr
potvrzením účasti na HC rezignovala Serena na obhajobu titulu z Brisbane. Pokud neobhájí tituly z Pekingu a z TM může mít na úvod příštího roku problémy s udržením pozice světový jedničky ...
Reagovat
blixa
No já doufám že bude mít problémy s udržením pozice světové jedničky ! :D
Reagovat
tommr
taky doufám a přál bych si, aby jí ohrožovala hlavně Petra. O něco pravděpodobnější ale je, že to bude bud Sharapova nebo Halep ... :)
Reagovat
blixa
Stálý pesimista :D Co Venus, jaká ta je kategorie ? Mission impossible ? :D
Reagovat
gedzitka
Vždyť Petra v Austrálii obhajuje pouze semi v Sydney, ideální šance. Snad si ještě nějaké body vydělá letos, nebo alespoň obhájí ty loňské...
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, 470 bodů za Brisbane ji nemůže vytrhnout. Pro ni bude příští rok jistě daleko důležitější, aby se jí podařilo udělat lepší výsledky na grandslamech. A když udělá, polepší si i bodově.
A vůbec, celou sezónu, především do USO, bude obhajovat celkem málo bodů. Takže i kdyby třeba ztratila pozici na nějaký ten týden, může se tam v případě dobrých výsledků zase v pohodě vrátit. A ona může přijít o post jedničky ještě letos, nic není jasné, takže řešit příští rok mi přijde poněkud předčasné.;-)

A navíc, třikrát za sebou začínala sezónu v Brisbane a třikrát to pro ni pak na AO dopadlo špatně. Takže proč se nepokusit něco změnit?:-) A taky si myslím, že ona je už v pozici, kdy si může klidně dovolit si tenis užívat a taky se jím někdy bavit. Hopman Cup je ideální příležitost jak skloubit přípravu i zábavu.
A ještě z jiného pohledu, pozice jedničky je sice hezká, Serena je jistě ráda, že tam je, ale osobně si myslím, že pro ni bude nejdůležitější příprava na grandslamy, které všechno podřídí. Pozice jedničky pro ni bude určitě až druhořadá.;-)
Reagovat
tommr
tak o tom, že pro Serenu jsou důležitější výsledky na GS než pozice jedničky asi nemůže být pochyb. A i s ohledem na nezadržitelnej proces stárnutí je dost pravděpodobný, že se Serena zase uchylí k dřívějšímu režimu kdy prakticky hrála jen na GS a na hrstce dalších vybraných turnajů. Pro holky za ní by to byla velká šance na to dostat se konečně až na vrchol ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty boje o vyšší pozice by se měly odehrávat spíš za Serenou. Občas čtu, že Petra je hráčka, která má největší šance Sereně konkurovat, ale ve skutečnosti WTA nemá rivalitu. Skutečná rivalita je taková, že se první dvě hráčky přetahují o pozici jedničky, přičemž je jejich vzájemná bilance H2H jakš takš vyrovnaná. Jako Nadal a Djokovic v ATP. Serena vždycky porazí Petru, protože je lepší na servisu, na returnu a má lepší defenzivu. Pokud Serena hraje dobře, momentálně ji nikdo nedokáže porazit.
Reagovat
blixa
Jednak je tu to "pokud" a jednak zanedbáváš faktor, že Serena už pomalu vypadává z optimálního věku a Petra do něj naopak přichází.
Reagovat
smazaný uživatel
Což ale nahrává spíš myšlence na střídání stráží (generací), než že by mezi Petrou a Serenou byla nějaká rivalita :-)
Reagovat
blixa
Vzhledem k tomu, že je Serena o 9 let starší je to jaksi logické, že ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. Ale něco prorokovat je ošidné, těžko si představit, že Petra nebo nějaká jiná hráčka bude dominovat další dekádě tak jako Serena té předchozí. A bylo by to i dobře, kdyby v mladší generaci vznikla podobná rivalita jako v mužském tenise.
Reagovat
blixa
To asi určitě nebude. Serena je zcela výjimečná.
Reagovat
VlS
Přesto, že je Serena vyjímečná, nedá se říci, že by jasně dominovala poslední dekádě. Jak Dlouho byla Caro jednička?
Reagovat
smazaný uživatel
To už je otázka pohledu na to slovo dominance. Já to bral hlavně z pohledu GS a velkých vítězství, ani to slovo dekáda není úplně přesné, dá se to počítat tak od roku 2002. Ano, měla řadu velkých soupeřek, ale v době její největší formy prakticky platilo, že mimo antuku může Serena prohrát jen v případě, že nepodá optimální výkon. Poměrně často měla zdravotní problémy, přesto má 18 GS a myslím, že minimálně ještě příští rok má šanci tuhle sbírku rozšířit.
Reagovat
Kozoroh
Kdyby Justine Heninová v roce 2008 neskončila, tak by Serena tak "vyjímečná" nebyla. Tak samo by byl mezi muži vyjímkou Federer, kdyby neměl Nadala...
Reagovat
smazaný uživatel
upřímně sem si nevšiml, že by nějak vypadávala zatím... nezdá se mi, že by hrála hůř, než dřív. Tenhle rok nebyl tak drtivý, ale co nebylo letos, může být zase příští rok.
Co by dala taková Maria za to, že by třeba jednou Serena nemusela mít svůj den.. jenže ona proti těmhle hráčkám navyšuje level. Když prohraje s nějakou hráčkou třetí desítky, tak co? O nic nejde. Proti Marii a Petře bude hrát vždycky jak z partesu. Nevěřím, že ji tyhle dvě ještě někdy dokážou porazit. Možná fakt až přijde ten věkový zlom.. ale ten tam zatím prostě nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra jí určitě porazit může, největší šance by byla ve Wimbledonu. U Marie je to už i psychický blok, tam by musela mít Serena hodně špatný den.
Reagovat
smazaný uživatel
osobně tomu nevěřím.
Reagovat
blixa
Na trávě proti Petře v modu robocop by Serena už teď neměla šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Když s ní dokáže hrát vyrovnaně Venus..

Dle výsledků je Petra nejlepší travařka za posledních 5 let. Ale ve vzájemném souboji by byla favoritka Serena. Servis by byl rozhodující faktor.
Reagovat
blixa
Jen tvoje fikce. Realita je zcela jiná ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když si dám vedle sebe Petry mod robocop a Sereny mod robocop, tak u mě jasně vítězí Serena.. jak píše blbec, rozhodující faktor by byl servis!!
Reagovat
blixa
Možná se dočkáš ještě letos (Peking, TM). Serenino zdraví je čím dál tím víc labilnější a to se pochopitelně promítne i ve hře. Věk prostě nezastavíš. Možná se ještě rok udrží na špičce ale o moc víc to nebude.
Reagovat
Roger_Federer
Pokud si nedelas srandu, pak teda nevim jestli nejsi taky queshista:). petra .k, muze Serenu porazit, nikoliv znicit, ani na trave..Serena je o byvale prsa Halep v predu.., jak kdosi vcera psal.
Reagovat
FulnekUltras
Den, kdy dá Petra Sereně poprvé řádně na pudel, se nezadržitelně blíží... ;-)
Reagovat
VlS
Dobrý obsazení
Reagovat
mrafe
A nehrála už Lucka s Tomášem Hopman Cup
Reagovat
VlS
Jo, ale už je to několik let, pak hrála s Tomem Petra a vyhráli ho. No, velký neděje si v tý konkurenci nedělám.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist