Serena potvrdila pozici vládkyně i v Torontu

11. 8. 2013, 20:22
Aktuality 14
WTA TORONTO - Serena Williamsová v Torontu znovu potvrdila pozici vládkyně současného ženského tenisu. Světová jednička ve finále smetla Rumunku Soranu Cirsteaovou a získala už 8. letošní a celkově 54. titul.
Serena Williamsová

Serena Williamsová v Torontu prošla bez ztráty setu do finále a v něm nedala šanci Soraně Cirsteaové. Jednatřicetiletá Američanka získala první tři hry zápasu, a i když o osm let mladší soupeřce dovolila snížit na 3-2, získala pak devět gamů v řadě a zvítězila drtivě 6-2 6-0. Williamsová ve třech vzájemných zápasech prohrála s Rumunkou celkem jen sedm her.

"Věděla jsem, že tu zaznamenala několik velkých výher a dnes neměla co ztratit. Věděla jsem, že to pro mě nebude snadný zápas a že budu muset hrát lépe, než včera," připomněla Williamsová vyrovnané semifinále proti Agnieszce Radwaňské. 

Světová jednička tak v Torontu navázala na své triumfy z let 2001 a 2011 a získala už 8. letošní titul. Za posledních 12 měsíců při zápasové bilanci 70 výher a 4 porážek vyhrála 10 turnajů včetně US Open, Turnaje mistryň či French Open. S celkově 54. triumfem kariéry se v historickém pořadí odpoutala na devátém místě od krajanky Moniky Selešové.

Serena Williamsová a Sorana CirsteaováTřiadvacetiletá Cirsteaová i přes finálovou porážku prožila životní týden. Na cestě do boje o titul vyřadila tři hráčky Top 10 - dvě bývalé světové jedničky (Jelenu Jankovičovou a Caroline Wozniackou), dvě grandslamové šampionky (obhájkyni titulu Petru Kvitovou a Na Li) a nestačila až na jasnou vládkyni současného tenisu Williamsovou. 

"Jsi ještě tak mladá, kéž by mi bylo 23 let, nebuď smutná," utěšovala Williamsová zklamanou Rumunku během slavnostního ceremoniálu a soupeřku objala. "Porazila jsi tu tolik špičkových tenistek, jsi opravdu skvělá hráčka," povzbudila poraženou finalistku. "Sorana je jednou z nejhezčích dívek na okruhu a má před sebou světlou budoucnost," obrátila se Serena směrem k publiku.

"Myslím, že na začátku zápasu to nebylo tak špatné. Vlastně jsem měla dobré šance ve všech třech úvodních gamech. Bohužel jsem ale prohrávala 0-3 a i když se mi podařilo dostat zpátky do hry, v důležitém gamu za stavu 4-2 jsem zkazila jednoduchý míček," komentovala Cirsteaová.

"Serena je opravdová světová jednička a dokazuje to pokaždé, když vstoupí na kurt," dodala věčně usměvavá Rumunka, která však po finále neudržela slzy.



Finále dnes hrála rumunská tenistka teprve potřetí v kariéře - v roce 2007 v něm prohrála na antuce v Budapešti a v sezoně 2008 triumfovala v uzbeckém Taškentu. Navzdory dnešnímu neúspěchu se v novém vydání žebříčku objeví poprvé na 21. místě těsně za Top 20.

Ve čtyřhře na druhý společný titul v této sezoně nedosáhly Květa Peschkeová s Annou-Lenou Grönefeldovou. Česko-německý pár ve finále prohrál 7-5 2-6 6-10 se srbsko-slovinskou dvojicí Jelena Jankovičová a Katarina Srebotniková.

- WTA PREMIER 5 TORONTO -
(Kanada, tv. povrch, 2.369.000 dolarů)
nedělní výsledky (11. 08. 2013)

Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-0

Čtyřhra - finále:
Jankovičová/Srebotniková (Srb./Slovin.) - Grönefeldová/Peschkeová (3-Něm./ČR) 5-7 6-2 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
a.magerova
Sereno, nemám slov, gratuluji moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Napíšu montyovský příspěvek:

Lituji, že v Cincy budou proti sobě hrát Bouchard s Puig. A vítězka si zahraje s "Monstrem SW". Kupodivu kurzově je favoritkou Eugenie 1.72
Holky nechám ať si to rozdají na ferovku a vyhraje ta lepší.

I když vítězka bude těžko přejde přes SW, tak si myslím že do budoucna jí ten zápas může ohromně pomoct.
Reagovat
dadaft
rozhodně spousta zajímavých duelů v prvním kole a velká spousta se rýsujících.
hlavně doufám, že se nikdo neodhlásí a od Wimbledonu uvidíme turnaj s plnou forsáží.

sním o různých věcech a vím, že většina z nich nevyjde, ale zápas Jamie - Serena bych si přál moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pro mě je to pořád lepší, než kdyby Monica dostala do 1. kola Kiki. Genie je taky fajn, ale fandím samozřejmě Monče. :) Případné 2. kolo proti Sereně je určitě výzva. Navíc Monica označila Serenu za svůj vzor, takže by to bylo zajímavé... Kiki měla taky nalosovanou kvalifikantku a dostala Vaniu King. Škoda, že na tyhle zápasy dneska nebudou streamy...
Reagovat
dadaft
jo, a potěšil postup Polony Herzog z kvaldy.
tak doufám, že jde nahoru a já ji jako do teď neuvidím jen sem tam někde na antuce.
i když první kolo má těžké - Dominika s ní nebude chtít prohrát...
Reagovat
UnrealTom
Serena neskutečnej válec bravo :D
Reagovat
Mayo
dajte SW súpera už konečne
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska bylo k vidění spoustu zajímavého sportu, ale přesto jsem si finále v Torontu nenechal ujít... Sorana dělala, co mohla, ale kvalita a zkušenosti byly holt na straně Sereny. Je fakt, že Serena rozhodně nedostala některé gemy zadarmo, ale nakonec ten výsledek vypadá, jak vypadá. Věřil jsem, že Sorana uhraje víc než v předchozích dvou vzájemných zápasech, ale nakonec to zůstalo u těch dvou gemů, stejně jako v letošním osmifinále RG. Přesto si Sorana možná zasloužila uhrát o pár gemů víc, i když by to asi nemělo žádný zásadní vliv...

Nejhezčí byl ten ceremoniál po zápase. Sorana byla hodně dojatá a bylo vidět, že i Serena z toho byla naměkko. :) Vážně to byl asi nejhezčí ceremoniál, co jsem kdy viděl. Obě holky byly moc fajn a za svoje city se rozhodně nemusí stydět... Takže gratulace Sereně i Soraně! Obě si to za svoje výkony v Torontu zaslouží. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak přišly výborné zprávy z Cincinnati a Hechingenu... :)

Cincinnati: Monica Puig postoupila do hlavní soutěže, když v kvalifikaci porazila Chanelle Scheepers 6:1, 6:4. Mám velkou radost a věřím, že Sonja i janekda ji mají taky. :)

Hechingen: Jak už je zmíněno v Expres zprávách, Katka a Bára získaly svůj první titul mezi ženami na turnaji ITF. Holkám patří obrovská gratulace! Nezbývá než dodat: Jen tak dál! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se potvrdilo to co jsem si myslel...vcera to bylo predcasne finale s Agou
Reagovat
slacker
A ctrvtfinale s Petrou bylo predcastne semifinále
Reagovat
slacker
Krajanka Selesova :-) Nebyt sankci na Srbsko
Reagovat
Heather_Fedex
8 titulu za rok....to jev zenskem tenisu uctyhodne
a myslim, ze se to jeste navysi
Reagovat
MarcelPersch
ja si myslim, ze by klidne mohla jeste vsechny 4 turnaje, kterych se bude ucastnit, vyhrat. Jestli nekde prohraje, tak v Cincy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist