Serena postoupila přes Venus a zůstane světovou jedničkou

3. 4. 2009, 07:40
Aktuality 4
WTA MIAMI - Přestože vypadla už ve třetím kole, mohla být po včerejšku Dinara Safinová světovou jedničkou. Jenže to by Serena Williamsová v Miami nesměla postoupit do finále. A to se nestalo. Serena v semifinále ve třech setech porazila svou sestru Venus a může na Floridě získat už šestý titul.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Turnaji v Miami v posledních letech dominují sestry Williamsovy. Potvrdily to i letos, kdy se potkaly v semifinále. Do boje o titul mohla postoupit jen jedna a podařilo se to Sereně. Mladší z tenistek porazila svou sestru Venus po setech 6-4 3-6 6-3 a zahraje si na Floridě už o šestý titul. Pokud uspěje, stane se neúspěšnější hráčkou tohoto turnaje.

Ve vyrovnaném duelu amerických sester převažovaly nevynucené chyby, kterých tentokrát více vyrobila starší Venus. "Na servisu jsem nedělala tolik bodů, jak bych potřebovala," komentovala Venus.

ČTĚTE VÍCE:
Azarenková je ve finále, čeká ji jedna ze sester Williamsových

Serena Williamsová v jubilejním dvacátém zápase proti své sestře vyhrála podesáté a srovnala tak stav vzájemné bilance. Výhrou si tak zajistila udržení se v čele světového žebříčku, ze kterého by ji v případě neúspěchu sesadila Ruska Safinová.

"Jsem moc ráda, že zůstanu světovou jedničkou. O to víc jsem byla šťastnější po výhře nad mou sestrou," svěřila se Serena.

Ve finále ji čeká Běloruska Azarenková, která postoupila přes Kuzněcovovou. Naposledy devatenáctiletá Běloruska hrála se Serenou na Australian Open, kde však za příznivého stavu 6-4 2-4 musela kvůli nevolnostem vzdát. "V Austrálii hrála opravdu dobře. A tady je ve finále, takže to bude hodně težký zápas. Mě proti ní nešel servis, tak doufám, že to tentokrát bude lepší," přeje se desetinásobná grandslamová vítězka Williamsová.

Finále štědře dotovaného podniku je na programu v sobotu od 19:00 hodin SEČ. Vítězka získá téměř čtvrt milionu dolarů, poražená finalistka o polovinu méně.

- WTA PREMIER MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (02. 04. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (1-USA) - V. Williamsová (5-USA) 6-4 3-6 6-3
Azarenková (11-Běl.) - Kuzněcovová (8-Rus.) 6-3 2-6 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
No, nemám to moc rád, ale teď to prostě říct musím - sestry se zřejmě dohodly, kdyby vyhrála Venuše, moc by jí to nepomohlo, když vyhrála Serena, tak bude Numero Uno ona a ne Dinara, která si to teď absolutně nezaslouží a byla by to ještě mnohem větší hrůzovláda, než když byl u moci Jelen Jankovič...:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tuším to dnes dávajú na eurosporte... ako reprízu
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl ten zápas někde někdo?
Reagovat
smazaný uživatel
jj ja jsem ho videl a nemyslim si ze se dohodli, pusobilo to vyrovnane ale Venus hodne chybala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist