Serena porazila Azarenkovou, v Brisbane zopakovala titul bez ztráty setu

4. 1. 2014, 17:50
Aktuality 22
WTA BRISBANE - Serena Williamsová hned na začátku sezony svým soupeřkám ukázala, kdo je současnou královnou ženského tenisu. Dvaatřicetieltá Američanka v Brisbane neztratila ani set a po cenných výhrách nad Šarapovovou a světovou dvojkou Viktorií Azarenkovou obhájila loňský titul.
Serena Williamsová

Viktoria Azarenková sice Serenu Williamsovou porazila koncem minulého roku na exhibici v Hua Hin a během sezony uspěla ve dvou ze čtyř duelů, v celkové bilanci však prohrávala 3-14 a výrazně negativní bilanci se jí dnes vylepšit nepodařilo.

Finále v Brisbane mezi nejlepšími tenistkami světa začala lépe Williamsová, která soupeřku přestřílela na vítězné údery 14-3 a ujala se vedení. Ve druhé sadě dvaatřicetiletá Američanka přišla o vedení a po sérii čtyř prohraných gamů prohrávala 2-4, dějství však zachránila a nakonec zvítězila 6-4 7-5.



"Chci Sereně pogratulovat ke skvělému týdnu a skvělému dnešnímu zápasu. Hru s tebou si vždy užívám a doufám, že se v Melbourne potkáme znovu," řekla Azarenková, která v Austrálii prohrála po 24 vítězných zápasech v řadě. Na Australian Open bude od 13. ledna útočit na třetí triumf v řadě.

"Chci pogratulovat Vice k tomu, jak velká hráčka a šampionka to je. A také doufám, že si spolu v Melbourne zahrajeme, protože by to znamenalo, že se dostaneme daleko. Zápasy tady mi pomohly hlavně v tom, že pokud budu v Melbourne hrát znovu proti Marii nebo Vice, tak budu chytřejší," řekl Serena, která v Brisbane obhájila loňský triumf a znovu při tom neztratila ani set.

Světová jednička odloňského srpna neprohrála už 22 utkání v řadě a dnes si připsala celkově 58. titul kariéry. Více jich nasbíralo už jen sedm tenistek. Nejlepší Martina Navrátilová vyhrála celkem 167 turnajů.

- WTA PREMIER BRISBANE -
(Austrálie, tv. povrch, 1.000.000 dolarů)
sobotní výsledky (05. 01. 2014)
Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Azarenková (2-Běl.) 6-4 7-5 
.
Čtyřhra - finále:
Kudrjavcevová/Rodionovová (Rus./Austr.) - Mladenovicová/Voskobojevová (Fr./Kaz.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Sonja
Teď jsem zkoukla highlights ze zápasu Madison x Simona a Madison teda jela parádně:-) Občas těma svýma peckama div nevyrazila Simoně raketu z ruky:-D
Tak jsem na ni zvědavá, jestli bude tímhle stylem i pokračovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Medison hrala dobre ale Simona byla zase uplne marna a odevzdana...
Reagovat
Sonja
https://pbs.twimg.com/media/BdLCV2vCcAA9d2E.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/BdK_fzqCcAAJKKf.jpg:large

Akorát nerozumim, proč si tolik zesvětluje (ničí) vlasy:-(
Reagovat
Sonja
Reagovat
Crashwoo
Konečně mi Simona udělala radost-> prohrála.
Mohla bys mi dělat radost častěji :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nacpu se sem :) Simče každý prorokuje super sezonu a posun v žebři, tak dneska se ukáže :) Fandím, fandím, fandím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Simčo 0:3? To jsem teda nechtěla zrovna ukázat..
Reagovat
smazaný uživatel
Tady mají pro změnu zase nějaké menší kurty nebo co. Ach jo, Simčo, tak ses rozpinkala a mohla bys ve 2. setu začít už hrát, jak jsme u tebe zvyklí. Jdi !
Reagovat
smazaný uživatel
Panebože, proč já to na to koukám, je tohle vůbec Simona?
Reagovat
smazaný uživatel
Simčo, ptáka už má Rafa.. 0:5 jsem teda fakt nečekala...
Reagovat
smazaný uživatel
1:5 - Madison díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Že by Simču začal ten tenis konečně bavit? Madison je hodná, že to protihráčce usnadnila, 4:5, tak snad se rýsuje obrat?
Reagovat
smazaný uživatel
slov. Jediný, co se mi dneska u Simči líbilo, kromě pár výměn, byla její raketa. Odcházím raději do hlubokého bezvědomí..
Reagovat
MarcelPersch
hrubě nepovedený vstup do sezony Simono, i kdyz s talentovanou Keysovou,
Reagovat
smazaný uživatel
Hrala jako ponocna az do stavu 1:6 1:5, kde ji najednou probudil zase nepovedeny game Medison. Medison hrala vynikajici tenis az na 3 gamy od stavu 5:1 ve druhem ale po navsteve trenera uz v pohode dotahla zapas k vitezstvi. Tak jsem zvedavej na Simonu dal, protoze jestli bude pokracovat v tak odevzdanych vykonech, tak na AO bude balit kufry v prvnim kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem se k tomu zápasu vyjádřil, ale zkusím to ještě nějak shrnout... Na začátku se hrály hodně krátké výměny a Serena chtěla všechno co nejdřív zakončovat. Returny jí ale moc nevycházely, a tak to bylo 2:2. Asi až v pátém gemu přišla první dlouhá výměna, na které bylo vidět, proč takhle Serena proti Vice nechce hrát... Do stavu 3:3 si obě hráčky držely podání, pak ale přišel sedmý gem, který byl kritický pro Viku. Vedla 40-30, jenže na gembol dala dvojchybu a potom dvěma zbytečnými chybami darovala Sereně brejk. Tento gem rozhodl o celém 1. setu, protože pak už to Serena bez problémů dotáhla... Druhý set už byl o něco zajímavější a taky nabídl víc brejků. Ten první získala opět Serena a bylo to hned v prvním gemu. Už to vypadalo, že Serena si dneska na servisu nevybere žádný slabší moment, ale opak byl pravdou. Ve čtvrtém gemu se Vika dostala k prvnímu brejkbolu, který proměnila - 2:2. Za tohoto stavu měla brejkbol Serena, ale Vika si podržela servis. No a vzápětí bylo ještě líp, když Vika ukořistila další brejk. Poprvé v zápase Sereně odskočila a vedla už 4:2. Jenže hned v dalším gemu to zase bylo pryč a Sereně se povedl rebrejk. Zanedlouho se Vika dostala do vedení 5:4 a Serena podávala na záchranu v setu. Vika vedla 30-0, jenže to zase nebylo nic platné a Serena čtyřmi míčky v řadě otočila vývoj tohoto gemu. Za stavu 5:5 pak přišlo asi definitivní rozhodnutí, když Vika nevyužila dva gemboly a Serena tak šla podávat na vítězství. Sereně chodil první servis a potvrdila, že když servíruje na vítězství, tak bývá většinou neomylná...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/MRbqJgpt/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Sereně se určitě sluší pogratulovat k titulu a taky k tomu, že na celém turnaji neztratila žádný set. Vika má za sebou povedený týden a rozhodně mě nezklamala ani dneska. Jen mě mrzí, že ten druhý set nedopadl lépe, protože tam měla Vika určitě na víc. Vika vlastně byla dva míčky od zisku setu (za stavu 5:4 a 30-0), stejně jako včera Masha... V těch druhých setech holky opravdu Serenu potrápily, ale ona to vždycky v pravou chvíli dokázala nějak zachránit.

Jinak jsem se potom díval i na finále debla, které pro Kiki a Galinu bohužel taky nedopadlo vítězně. Do stavu 3:3 to bylo vyrovnané, ale pak už tam holky moc šancí neměly a od té chvíle už uhrály jenom jeden gem...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/hKts60PJ/#prubeh-zapasu;1

No ale stejně jsou to fešandy... :)
https://pbs.twimg.com/media/BdI-CsfCUAAjgrC.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace a hodne STESTI! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi bych pochopila,že se někomu fandí..atd...,ale ty šílené zdrobněliny jmen a ještě k tomu cizích..a třeba i čínských..to je fakt síla..))) Asi unikát web...škoda že si to dotyčné nemohou přečíst!!!
Reagovat
PetaM
A já myslel, že je to její věc, Gábinko ...
Reagovat
smazaný uživatel
unikat poznamka.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, je to asi tak silene jako mit v nicku svoje jmeno s pocatecnim malym pismenem :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist